Fotbal international

Măsurile drastice luate în Polonia pentru reluarea campionatului: „Completăm formulare de două ori pe zi. Am primit termometru”

28.04.2020 | 20:17
Masurile drastice luate in Polonia pentru reluarea campionatului Completam formulare de doua ori pe zi Am primit termometru
ADVERTISEMENT

Sergiu Hanca dezvăluie că oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal din Polonia, unde fostul dinamovist joacă la Cracovia, au recurs la măsuri drastice pentru a putea relua campionatul la sfârșitul lunii mai. Mijlocașul de bandă susține că este nevoit să completeze, de două pe zi, un formular în care își trece, printre altele, temperatura corpului.

Măsuri drastice luate în Polonia

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile fotbalistice de pe continent în luna martie și, chiar dacă întregul pericol nu a trecut, tot mai multe ligi au anunțat date oficiale pentru reluarea antrenamentelor și, ulterior, a meciurilor oficiale.

ADVERTISEMENT

Printre aceste ligi se numără și cea din Polonia, unde evoluează fotbalistul român Sergiu Hanca. Fostul jucător de la Dinamo dezvăluie că oficialii cluburilor de primă ligă au recurs la măsuri drastice pentru a se asigura că niciunul dintre jucătorii sau antrenori nu este infectat cu noul coronavirus.

Noi suntem monitorizați de cei de la Liga Profesionistă din Polonia. Ne-au dat niște formulare în care trecem de două ori pe zi temperatura corpului, dacă tușim sau dacă nu mai avem miros… dacă avem simptome. Le completăm de două ori pe zi.

ADVERTISEMENT

Am primit fiecare cântar și termometru. Toate aceste date ajung la club și de acolo la Ligă. Nu o să stăm în cantonament. Dacă un jucător va avea COVID-19 o să plece acasă, iar ceilalți își vor vedea de treabă liniștiți”, a declarat Sergiu Hanca la emisiunea „Fotbal Club”, de la TV Digisport.

Campionatul începe pe 30 mai

Sergiu Hanca transmite că oficialii polonezi au hotărât reluarea antrenamentelor pe 15 mai, cel târziu, în timp ce primul meci oficial de după pandemia de coronavirus se va juca aproximativ două săptămâni mai târziu.

ADVERTISEMENT

O să începem pregătirea pe 10 sau pe 15 mai, la stadion, câte doi și apoi câte cinci jucători.

Pe 30 mai începe oficial campionatul în Polonia, dar meciurile se vor disputa fără suporteri”, susține Sergiu Hanca.

ADVERTISEMENT
  • 8 goluri și 8 pase decisive a reușit Sergiu Hanca în 30 de partide disputate în acest sezon pentru Cracovia
ADVERTISEMENT