Sport

Matei Ilie, eroul meciului cu Finlanda, înainte de România U21 – Albania U21: ”Ne putem califica!”

Matei Ilie este încrezător înainte de duelul cu Albania U21. România ocupă locul 3 în grupă, iar o victorie o poate aduce chiar și pe prima poziție.
14.11.2023 | 14:20
Matei Ilie eroul meciului cu Finlanda inainte de Romania U21  Albania U21 Ne putem califica
Matei Ilie e pregatit de duelul cu Albania. foto: frf.tv
ADVERTISEMENT

România U21 vine cu moralul ridicat înainte de duelul cu Albania. În ultimul meci disputat, tricolorii au reușit să câștige cu 1-o confruntarea cu Finlanda. Matei Ilie a înscris unicul gol al partidei chiar în ultimul minut de prelungire. Finlanda a jucat în 10 oameni din minutul 78. Koski a fost trimis la vestiare pentru 2 galbene.

România U21 a învins Finlanda în ultima etapă

“E un sentiment aparte, a fost o emoție incredibilă și nici acum nu realizez ce s-a întâmplat. A fost un moment de orgoliu pentru mine, pentru familia mea, pentru tot sacrificiul făcut în toți acești ani. De acum înainte vrem să câștigăm toate meciurile și să ne calificăm cât mai repede”, a declarat Matei Ilie.

ADVERTISEMENT

Matei Ilie este în prezent legitimat la CFR. Internaționalul U21 al celor de la Cluj este fiul fostului jucător Costel Ilie. Cei doi s-au întâlnit în Poli Iași – CFR Cluj, scor 3-3. Costel Ilie este secundul lui Leo Grozav la moldoveni. Matei Ilie a intrat pentru CFR în minutul 80.

“A fost un meci foarte frumos. Vă dați seama că este modelul meu în viață, în fotbal și am primit multe sfaturi de la el. Cel mai important sfat a fost să rămân modest și serios. A fost ciudat să joc împotriva lui, dar nu m-am gândit pe timpul meciului. De abia după meci am stat să vorbim despre partidă și despre campionat”, a completat Matei Ilie pentru FRF.tv

ADVERTISEMENT

Tricolorii se pregătesc de meciul cu Albania

La vârsta de 13 ani, Matei Ilie a plecat în Italia, acolo unde a petrecut 4 ani de zile. Calcio Padova a fost echipa alături de care s-a pregătit și s-a dezvoltat ca tânăr fotbalist. Matei a debutat pentru italieni în Serie C, în sezonul 2022-2023. A jucat în total 16 partide și a înscris un gol înainte să fie transferat de către CFR. Acum, Matei Ilie se pregătește de revanșa cu Albania U21.

“A fost un impact mare, a fost foarte greu. Deoarece ei deja erau profesioniști la 14 ani. Dar m-am adaptat foarte repede și am încercat să fur ceva de la fiecare jucător. Cel mai important lucru pe care l-am învățat acolo a fost disciplina.

ADVERTISEMENT

Pentru mine, tricoul echipei naționale a fost un vis pe care îl au toți românii care se apucă de fotbal. La națională, mulți dintre noi ne cunoaștem de la loturile mai mici și eu cred că s-a creeat un grup frumos și este o atmosferă foarte bună în antrenamente și cantonamente.

Meciul cu Albania l-am pierdut noi, aveam meciul în mâinile noastre. Dar acum nu trebuie să mai repetăm greșelile, am analizat meciul, ne uităm înainte, nu ne mai uităm în trecut și acum trebuie să câștigăm neapărat.

ADVERTISEMENT

Pe hârtie toate meciurile sunt bune, avem jucători de calitate care joacă la echipe de top și suntem încrezători că putem să luăm cele trei puncte. Această generație poate să califice România la un turneu final. Ar fi un vis să reprezint România la un turneu final”, a spus Matei Ilie.

ADVERTISEMENT