Fotbal international

Mauricio Pochettino „vânează” cele mai mici greșeli ale lui Gareth Southgate: „Nu știi niciodată! Sunt deschis la propunerea de a antrena Anglia”

Mauricio Pochettino a vorbit despre o posibilă preluare a naționalei Angliei în cazul în care Gareth Southgate nu va avea performanțele dorite la Campionatul Mondial.
17.11.2022 | 20:15
Mauricio Pochettino vaneaza cele mai mici greseli ale lui Gareth Southgate Nu stii niciodata Sunt deschis la propunerea de a antrena Anglia
Mauricio Pochettino „vânează” cele mai mici greșeli ale lui Gareth Southgate. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al lui PSG sau Tottenham a spus că se simte bine în Anglia și că nu ar exclude posibilitatea de a prelua selecționata.

Mauricio Pochettino „vânează” cele mai mici greșeli ale lui Gareth Southgate

Mauricio Pochettino ar fi de acord să preia echipa națională a Angliei, în cazul în care Gareth Southgate nu ar avea un parcurs bun la Cupa Mondială din Qatar și ar fi îndepărtat de pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

„Bineînțeles, relația mea cu Anglia a fost mereu bună. Avem o relație bună cu academiile, încercăm să dezvoltăm jucătorii pentru echipa națională.

Mă simt bine aici. Nu știi niciodată ce se poate întâmpla, sunt deschis la orice”, a spus Mauricio Pochettino, conform The Athletic.

ADVERTISEMENT

Ultima echipă antrenată de Mauricio Pochettino a fost PSG, alături de care a reușit să câștige titlul în Franța, Cupa Franței și Supercupa Franței.

Grupa Angliei de la Campionatul Mondial din Qatar:

  • Anglia
  • Iran
  • SUA
  • Țara Galilor

Ascensiunea ca antrenor a lui Pochettino a început în Premier League

Maurcio Pochettino și-a început cariera de antrenor pe banca tehnică a lui Espanyol Barcelona, club pentru care a evoluat și de la care s-a retras, iar parcusul bun al catalanilor l-a adus în atenția lui Southampton, formație de Premier League.

ADVERTISEMENT

„Poch” a avut nevoie de doar două sezoane pe banca tehnică a „sfinților” pentru a fi adus la Tottenham, unde s-a pliat perfect pe lotul pe care îl avea la îndemână.

Chiar dacă nu a reușit să câștige nimic alături de Tottenham, Mauricio Pochettino a fost aproape de a câștiga titlul în Anglia, luptându-se până spre finalul campionatului cu Leicester City, marea surpriză a ultimului deceniu din Premier League.

ADVERTISEMENT

În plus, tot cu el la „cârmă” Tottenham ajungea până în finala Champions League din 2019, pe care o pierdea în fața lui Liverpool, scor 0-2.

  • 50 de ani are Mauricio Pochettino
ADVERTISEMENT