Sport

Max Allegri îl ironizează pe Leonardo Bonucci: „Să-şi cumpere o banderolă şi să joace cu prietenii!”

Antrenorul lui Juventus l-a înțepat pe veteranul „Bătrănei Doamne” și al naționalei Italiei după ce acesta a declarat clar că își dorește banderola de căpitan al echipei.
29.07.2021 | 13:01
Max Allegri il ironizeaza pe Leonardo Bonucci Sasi cumpere o banderola si sa joace cu prietenii
ADVERTISEMENT

Leonardo Bonucci a fost unul dintre jucătorii decisivi al naționalei lui Roberto Mancinci la Campionatul European din această vară, deși are 34 de ani.

Din 2010 la Juventus, fundașul central italian mai are contract până în 2024, însă nu este pe placul antrenorului Allegri, cu care a mai avut un conflict în primul mandat pe banca juventinilor.

ADVERTISEMENT

Massimiliano Allegri îl pune la punct pe Leonardo Bonucci: „Contează anii petrecuți la club”

Noul antrenor al lui Juventus a oferit declarația verii în cadrul unei conferințe de presă. Chiar dacă mulți au perceput-o mai mult pe ca pe o glumă, italianul a mai avut un conflict cu Bonucci în primul său mandat, când a condiționat rămânerea sa de plecarea stoperului.

În vara lui 2017, Bonucci pleca împrumut la AC Milan, în timp ce Massimiliano Allegri a rămas antrenorul lui Juve până în vara lui 2019. Chiar și așa, cei doi au colaborat în toată această perioadă.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este la Juventus din 2010, Allegi consideră că în lotul echipei sale se află alți doi jucători cu și mai mare experiență care merită banderola de căpitan mai mult decât Bonucci: „Căpitanul şi vicele sunt hotărâţi în funcţie de numărul de ani petrecuţi de jucători la club. Deci, Chiellini are cea mai mare experienţă, urmat de Dybala”.

Allegri neagă că a vrut să îl îndepărteze pe Bonucci de la Juventus: „A plecat ca urmare a deciziei sale”

Massimilioano Allegri a negat faptul că și-a dorit îndepărtarea lui Leonardo Bonucci de la Juventus și a explicat că jucătorul a fost cel care a decis să plece sub formă de împrumut la AC Milan în sezonul 2017-2018: „Bonucci a plecat pentru o vreme (n.r. când a jucat pentru Milan), ca urmare a deciziei sale şi şi-a pierdut continuitate”.

ADVERTISEMENT

„Dacă vrea banderola, atunci să-şi cumpere una şi să o poarte când joacă alături de prieteni. Este conştient de asta”, a glumit antrenorul italian, a cărui declarație a făcut valuri în presa din Italia.

Fotbalistul cu șapte meciuri la EURO 2020 este evaluat la opt milioane de euro conform transfermarkt și va cu siguranță unul dintre jucătorii pe care Allegri se va baza în acest sezon. Pe de altă parte, Georgio Chiellini e de 16 ani la Juve, însă își încheie contractul cu Juventus în această vară și să trebuie să ajungă la o nouă înțelegere cu clubul, în timp ce Paolo Dybala e la echipă din 2015.

ADVERTISEMENT

Massimiliano Allegri, antrenorul care a adus cinci titluri la Juventus

Massimiliano Allegri este unul dintre cei mai titrați antrenori din istoria lui Juventus și chiar din Seria A, după ce a adus nu mai puțin de cinci titluri pe banca „Bătrânei Doamne”. Allegri revine la Torino după doi ani și îl înlocuiește pe Andrea Pirlo.

 „Ceea ce a realizat în prima sa aventură la Juventus este gravat în istoria clubului: cinci titluri, patru eventuri consecutive, două Supercupe și am reușit să ajungem de două ori în finala Champions League în trei ani”, au precizat italienii după ce antrenorul a semnat contractul.

„Allegri găsesște o bancă pe care o cunoaște foarte bine, un club pe care îl iubește și acesta îl iubește pe el. Astăzi o nouă aventură începe împreună, spre noi obiective”, au explicat cei din club în cadrul aceluiași comunicat de presă.

ADVERTISEMENT