Fotbal international

Mbappe și Hakimi, obligați să uite de prietenie pe Al Bayt: ”Îmi va frânge inima un pic, dar acesta este fotbalul”

Colegi de echipă la PSG și prieteni la cataramă, Kylian Mbappe și Achraf Hakimi se vor afla în duel direct, în Franța - Maroc, pentru un loc în finala Cupei Mondiale.
14.12.2022 | 16:38
Mbappe si Hakimi obligati sa uite de prietenie pe Al Bayt Imi va frange inima un pic dar acesta este fotbalul
Mbappe și Hakimi trebuie să uite, miercuri seară, de puternica legătură de prietenie care-i leagă. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe și Achraf Hakimi vor lăsa deoparte, miercuri seară, în Franța – Maroc, relația personală. Și nu doar pentru că miza, finala Cupei Mondiale, este uriașă. Ci și pentru că rolul lor presupune o confruntare directă, acolo în bandă, iar la final, doar unul va putea savura victoria.

Kylian Mbappe și Achraf Hakimi sunt de nedespărțit

Atunci când Achraf Hakimi a sosit, de la Inter Milano, la PSG, în 2021, Kylian Mbappe a fost între primii care a căutat să creeze o legătură cu acesta.

ADVERTISEMENT

Poate și pentru că sunt de aceeași vârstă, fiind născuți la doar o lună și jumătate distanță. Sau de ce nu, pentru că, deși nu sunt născuți nici unul în Maghreb, ambii își au rădăcinile acolo. Kylian în Algeria, Achraf, în Maroc.

Mbappe a fost cel care l-a ajutat pe Hakimi să se perfecționeze în ceea ce privește limba franceză. Și au descoperit ulterior că au aceleași gusturi legate de muzică sau jocurile video.

ADVERTISEMENT

Au început apoi să se viziteze, să iasă împreună la restaurant. Hakimi i-a fost alături la lansarea autobiografiei, în benzi desenate. Fac vacanțele împreună. Precum cea la Madrid, acolo unde s-a născut internaționalul marocan, în primăvară. Iar în deplasări, stau unul lângă celălalt în avion.

”Este cel mai bun fundaș dreapta din lume”, îl caracterizează, Kylian, pe prietenul său. Care a răspuns cu aceeași monedă: ”Este o plăcere să-l am lângă mine. Este unul dintre cei mai buni jucători din lume, dar mai presus de toate este prietenul meu, îl iubesc”.

ADVERTISEMENT

Și nu este totul. Un semn al legăturii puternice este și faptul că, în Qatar, Mbappe a decis să-și petreacă una dintre zilele libere vizitându-l pe Hakimi în cantonamentul Marocului.

Sau modul în care își celebrează reușitele, transmițându-și mesaje unul celuilalt. Așa cum a făcut-o, Hakimi, după golul decisiv împotriva Spaniei, la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Premoniția lui Kylian

În ianuarie, în timpul unui turneu la Doha, Kylian Mbappe posta pe twitter un mesaj video. ”Suntem aici pe stadion, Education City. 40.000 de oameni pot fi acolo.

Sper că vom câștiga și după ce vom juca împotriva Marocului, trebuie să-mi distrug prietenul. Îmi va frânge inima un pic, dar acesta este fotbalul”, spunea starul francez.

Răspunsul lui Hakimi n-a întârziat. Desigur, în glumă: ”O să mătur cu el”.

Una peste alta, este limpede că acest duel este unul determinant pentru joc. Ca întotdeauna, Mbappe va căuta să provoace daune maxime din partea stângă. Fie pentru a finaliza, cu dreptul, fie pentru a centra pentru golgeterul all-time al Franței, Olivier Giroud.

Achraf Hakimi este însă capabil să-i facă față. Este la fel de rapid, fiind capabil să atingă, în sprint, ca și Kylian, o viteză maximă de 35,3 km/h. Și are ”răutatea” și armele cu care, în sferturi, Kyle Walker nu i-a permis să puncteze.

Hugo Lloris, portarul Franței, spune că prietenia dintre cei doi nu va conta de această dată. ”Importanța momentului va conta de această dată. Ești prieten în afara terenului, dar în momentul în care îți reprezinți țara la o Cupă Mondială, iese la iveală spiritul competitiv”, spune acesta.

Regragui nu pregătește un plan tactic pentru Mbappe, se bazează pe Hakimi

Cu 10 șuturi la poartă și cinci goluri, plus două pase decisive, Kylian Mbappe este amenințarea numărul unu din partea Franței. Dar selecționerul Marocului, Walid Regragui, spune că nu Achraf Hakimi este soluția sa pentru a-l anihila.

”El (n.r. Hakimi) îl cunoaște pe Mbappe mai bine decât mine, se antrenează cu el în fiecare zi. Sunt sigur că este mai bine plasat decât mine să-l cunoască pe Kylian. Nu voi stabili niciun plan tactic pentru a-l contracara pe Mbappe.

Dar, din păcate, Franța are o mulțime de alți jucători buni, (Antoine) Griezmann între linii, (Ousmane) Dembele, care este și complementul perfect pentru Mbappé pe cealaltă aripă.

Hakimi este și unul dintre cei mai buni din lume în poziția sa. Amândoi sunt campioni, ambii jucători de talie mondială.

Nu ar trebui să ne concentrăm pe Kylian, ci pe ce putem face pentru a crea probleme Franței. Nu mă îndoiesc că Hakimi va fi în formă maximă pentru a-l depăși pe prietenul său”, a spus selecționerul Marocului.

Probabil că se gândește și la calitățile ofensive ale lui Hakimi. Cel care, în momentele de posesie, va reprezenta o amenințare alături de Hakim Ziyech împotriva fundașului stânga al Franței, Theo Hernandez. Cu atât mai mult cu cât Mbappe nu face sarcini defensive.

Nu este singurul duel între colegi

Jocul de miercuri nu înseamnă un duel între colegii de club doar pentru Kylian Mbappe și Achraf Hakimi. Cei doi ies reprezintă un caz special prin legătura lor de prietenie.

Însă există și alte cazuri. Spre exemplu, fundașul stânga marocan, Noussair Mazraoui, joacă pentru Bayern Munchen. Formație care-i dă pe Kingsley Coman, Lucas Hernandez, Benjamin Pavard și Dayot Upamecano .

Apoi, rezervele franceze Matteo Guendouzi şi Jordan Veretout joacă la Olympique Marseille, alături de Amine Harit. În timp ce fundaşul central marocan Nayef Aguerd şi Alphonse Areola sunt jucători în Premier League, la West Ham.


  • 1,95 este cota Superbet pentru “Maroc marchează” în Franța – Maroc. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT