Fotbal international

Toate informațiile despre semifinalele de la CM Qatar 2022. Două staruri din lotul Franței nu s-au putut bucura la vestiar după calificarea în finală

Ştim programul semifinalelor de la Campionatul Mondial 2022, după meciurile jucate în sferturile de finală. Când sunt programate Argentina - Croaţia şi Franţa - Maroc.
15.12.2022 | 16:32
Toate informatiile despre semifinalele de la CM Qatar 2022 Doua staruri din lotul Frantei nu sau putut bucura la vestiar dupa calificarea in finala
Jules Kounde și Ibrahima Konate nu s-au putut bucura alături de coechipieri după calificarea în finala Cupei Mondiale. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
15-12-2022
14:44

Jules Kounde și Ibrahima Konate au fost testați antidoping la finalul partidei Franța - Maroc 2-0

Jules Kounde și Ibrahima Konate au ratat momentele de bucurie din vestiarul Franței după calificarea în marea finală a Cupei Mondiale. Fotbaliștii din zona defensivă a lui Didier Deschamps au fost testați antidoping la finalul partidei cu Maroc. 

În timp ce starurile Franței au sărbătorit în vestiar a doua calificare consecutivă în ultimul act la Cupa Mondială, jucătorii de la Barcelona și Liverpool, Jules Kounde și Ibrahima Konate au fost nevoiți să se conformeze deciziei FIFA și au fost testați antidoping. 

Conform regulamentelor FIFA, forul internațional are dreptul de a testa orice fotbalist care participă la o competiție FIFA, iar un test pozitiv poate avea consecințe grave, precum interdicția pe viață. 

14-12-2022
15:17

Premier League domină topul marcatorilor la CM din Qatar

Cu „dubla” lui Julian Alvarez contra Croației, jucătorii din Premier League sunt lideri autoritari în clasamentul marcatorilor din toate campionanatele. Fotbaliștii din campionatul Angliei prezenți la Campionatul Mondial din Qatar au reușit împreună 26 de goluri.

Bayern Munchen dă cei mai mulți jucători în semifinalele Campionatului Mondial din Qatar

Campioana Germaniei este clubul care dă cei mai mulți jucători în această fază a competiței: 6 – Upamecano, Hernandez, Pavard, Kingsley Coman (Franța), Mazraoui (Maroc), Stanisic (Croația).


Bayern este urmată în acest clasament de FC Sevilla și Atletico Madrid, ambele cu câte cinci reprezentați. Sevilla: Bono, En-Nesyri (Maroc), Marcos Acuna, Gonzalo Montiel, Papu Gomez,  (Argentina), Axel Disasi (Franța), în timp ce Atletico Madrid îi are pe: Antoine Griezmann (Franța), Nahuel Molina, Angel Correa, Rodrigo de Paul (Argentina), Ivo Grbic (Croația).

14-12-2022
14:16

Modric e cu gândul la medalia de bronz

Căpitanul naționalei Croației, Luka Modric, a acceptat înfrângerea dură din semifinala cu Argentina, scor 0-3, dar a ținut să precizeze că turneul final nu s-a încheiat, deoarece urmează meciul pentru medalia de bronz.

”Trebuie să ne odihnim şi să încercăm să câştigăm următorul meci. Am avut o Cupă Mondială foarte bună şi nu este niciodată o pedeapsă să joci pentru naţională. Este o medalie de bronz în joc, trebuie să ne pregătim pentru că dacă o obţinem este un rezultat bun”, a declarat Modric.

Croaţia, vicecampioana mondială en-titre, va întâlni, sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 17:00, în finala mică, învinsa partidei dintre Franța și Maroc.

14-12-2022
08:11

Samuel Eto'o a anticipat semifinala Franța - Maroc înainte de CM din Qatar

Fostul mare internațional camerenez, Samuel Eto’o, a prezis înainte de startul Campionatului Mondial din Qatar că Franța va juca semifinala cu Maroc!


Cafu, Samuel Eto’o și Tim Cahill au făcut mai multe predicții înainte de Cupa Mondială. Fostul atacant al Barcelonei a anticipat finala dintre Franța și Maroc, chiar dacă era convins că naționala din Camerun va juca finala.

Africanii însă nici măcar nu au trecut de grupe, după ce au terminat pe locul trei într-o grupă cu Brazilia, Elveția și Serbia. Ba, mai mult, Eto’o miza pe calificarea marocanilor în dauna Franței.

13-12-2022
20:18

Un tricoul uriaș cu Messi a zburat deasupra orașului Rosario

Toate speranțele Argentinei într-un nou succes la Cupa Mondială sunt legate de Lionel Messi, iar fanii din Rosario, orașul natal al fotbalistului, au ținut să-și arate recunoștința față de acesta.

Chiar înaintea partidei împotriva Croației, deasupra orașului a zburat un elicopter care trăgea după el un tricou uriaș al naționalei Argentinei cu numărul 10 și cu numele lui Messi.

Câțiva localnici care lucrează în domeniul confecțiilor au creat un tricou de 18 metri lungime și 12 metri lățime, pe care apoi l-au pictat, cu foarte mare precizie, în culorile Argentinei. Opera cântărește 100 de kilograme și a fost desemnată ”cel mai mare tricou din lume”.

13-12-2022
16:43

Gianni Infantino i-a luat locul lui Istvan Kovacs la CM din Qatar

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a oferit faza zilei la Campionatul Mondial din Qatar. În pauza dinainte primei semifinale, a avut loc un meci demonstrativ între legendele FIFA și 24 de persoane care au lucrat la organizarea turneului final.

Infantino a fost arbitru de rezervă, apoi a oficiat de la centru timp de zece minute. Oficialul FIFA l-a „copiat” pe Istvan Kovacs sau pe Mihai Pintilii și a ridicat tabela la schimbări.

Gianni Infantino, arbitru de rezervă în Qatar
Gianni Infantino, arbitru de rezervă în Qatar.

Evenimentul a avut loc pe stadionul Al Thumama Stadium, unde au fost prezenți în jur de 5.000 de spectatori. Pe teren au fost prezenți Cafu, Roberto Carlos, Del Piero, Terry, Seedorf, Materazzi sau Djokaeff, iar meciul a durat 60 de minute. 

13-12-2022
16:03

Rabiot și Upamecano ratează meciul cu Maroc

Adrien Rabiot și Dayot Upamecano au șanse mari să nu fie în lot la meciul cu Maroc. Cei doi jucători sunt acuză o stare de răceală și nu se simt bine potrivit L’Equipe.

 

Marocanii sunt și ei în dificultate. Pe lângă suspendatul Walid Cheddirah, africanii au mai mulți indisponibili din cauza accidentărilor: căpitanul Romain Saiss, Nayef Aguerd și Noussair Mazraoui. Hakimi a acuzat și el probleme și a fost înlocuit în meciul cu Portugalia.

13-12-2022
15:09

Walid Regragui este convins că Marocul poate produce surpriza la Cupa Mondială

Franța – Maroc este cea de-a doua semifinală de la Cupa Mondială din Qatar. Selecționerul africanilor, Walid Regragui, i-a lăudat pe fotbaliștii francezi, însă consideră că prima țară care s-a calificat în careul de ași la Campionatul Mondial poate aspira la mai mult. 

La conferința de presă premergătoare duelului cu formația lui Didier Deschamps, Walid Regragui și-a pus încrederea în aportul suporterilor marocani. „Suntem înfometați, vrem finala! Avem ambiții mari și vrem să ducem Africa pe culmile lumii. Fanii noștri sunt nebuni, vom evolua ca și acasă datorită lor.

Nu putem să ne concentrăm doar pe Mbappe. Din păcate pentru noi, Franța are mulți jucători buni, Griezmann, Giroud și alții. Hakimi îl cunoaște pe Kylian mai bine decât mine și ar putea să-mi dea câteva sfaturi. Dar noi vom juca mereu ca o echipă.

Nu sunt sigur că foamea de victorie și ambiția vor fi suficiente pentru a trece mai departe, însă noi sperăm să fie. Nu sunt nebun, va fi greu înfruntând cea mai bună echipă din lume.

Vor veni minimum 20.000 de fani și băieții aceștia sunt cei mai buni din lume, de aceea trebuie să ne ridicăm la nivelul lor. Eu am dublă cetățenie și asta e o onoare și o plăcere. Cine are dublă cetățenie se bucură oricum. 

Nu contează împotriva cui vom juca, noi vrem s-ajungem în finală. Am încercat să construiesc un spirit de echipă, dar meritul aparține jucătorilor. Datorită lor am ajuns așa departe. Trebuie să fim organizați tactic și să avem și încredere în mijloacele noastre. 

Jucătorii au crezut în acest proiect, am găsit un grup dedicat și nu dorim să ne oprim doar la a fi prima țară africană în semifinale. Când ai pasiune, dorință și concentrare plus atâția suporteri în spate poți obține orice rezultat. Iată de ce consider că putem învinge”, a spus Walid Regragui, la conferința de presă premergătoare duelului cu Franța.

12-12-2022
19:51

Mexicanul César Ramos va arbitra Franța - Maroc

Mexicanul César Ramos, cel care a arbitrat întâlnirea dintre Belgia și Maroc, câștigată de africani cu 2-0, a fost desemnat să conducă semifinala Franța – Maroc.

El a mai condus și partidele Danemarca – Tunisia, din faza grupelor. Dar și confruntarea dintre Portugalia și Elveția, din optimile de finală, în care formația din Peninsula Iberică s-a impus cu 6-1.

César Ramos este la prima Cupă Mondială în care a fost reținut pentru jocurile din careul de ași al competiției. În 2018, în Rusia, nu a avut ocazia să fie numit după optimile de finală.

12-12-2022
18:03

Probleme pentru Franța înaintea semifinalei cu Maroc

Franța a izbutit să treacă de Anglia și își continuă cursa pentru apărarea trofeului. Înaintea meciului de miercuri, cu Maroc, selecționerul Didier Deschamps are bătăi de cap în două zone importante.

Deja lipsit de piese de bază, selecționerul francez a primit vești nu tocmai bune la ședința de antrenament de astăzi. La care au absentat două piese de bază. Este vorba despre fundașul Dayot Upamecano și mijlocașul Aurelien Tchouameni.

O decizie în privința folosirii celor doi ar urma să se ia în ziua partidei. Iar dacă pentru poziția lui Upamecano, Didier Deschamps are o soluție, Ibrahima Konate, fundașul lui Liverpool, cu siguranță, mult mai greu va fi să-l înlocuiască pe jucătorul lui Real Madrid.

Și-acolo există un nume, Youssouf Fofana, însă, este limpede, în formă excelentă, probată și de golul cu Anglia, Tchouameni reprezintă o pierdere importantă dacă nu va putea juca.

12-12-2022
15:45

FIFA a publicat lista celor 12 „centrali” care au rămas la Cupa Mondială din Qatar

Cupa Mondială din Qatar se apropie de final, iar FIFA a trimis acasă mai mulți „centrali” printre care și Istvan Kovacs. Înaintea meciurilor din semifinale, forul internațional a publicat lista cu numele celor 12 arbitri care au rămas la Campionatul Mondial din Qatar și care păstrează șanse să conducă marea finală. 

Mateu Lahoz, care a condus Olanda – Argentina din sferturile Cupei Mondiale, a părăsit zona Golfului. „Centralul” iberic a fost intenst criticat de ambele părți după meciul tensionat care a consemnat calificarea „pumelor” în careul de ași. FIFA nu a trecut cu vederea și l-a trimis acasă înaintea partidelor din semifinale.

„Centralul” brazilian Wilton Sampaio are în continuare intacte șansele de a conduce de la centru finala turneului final. FIFA a decis ca arbitrul care a condus „șocul” sferturilor de finală Anglia – Franța să fie inclus pe lista celor 12 arbitri rămași în Qatar. Wilton Sampaio a fost pus la zid de englezi după deciziile pe care le-a luat în timpul duelului cu Franța

Lista celor 12 arbitri care au rămas în Qatar:

  • Anthony Taylor (ENG)
  • Daniele Orsato (ITA)
  • Danny Makkelie (NED)
  • Szymon Marciniak (POL)
  • Abdulrahman Al-Jassim (QAT)
  • Muhammad Abdulla Hassan Muhammad (EAU)
  • Mustapha Ghorbal (ALG)
  • Cesar Ramos (MEX)
  • Ismail Elfath (SUA)
  • Raphael Claus (BRA)
  • Wilton Sampaio (BRA)
  • Jesus Valenzuela (VEN)
12-12-2022
14:32

Inter și Bayern au dat jucători în finala Cupei Mondiale din 1982 până în prezent

Argentina – Croația și Maroc – Franța sunt semifinalele Cupei Mondiale din Qatar, iar tradiția ca Inter și Bayern să dea jucători în finala turneului final se va repeta. Formațiile din Italia și Germania au avut jucători în finala Cupei Mondiale din 1982 până în prezent.

Inevitabil, istoria se va repeta și la Cupa Mondială din Qatar pentru că indiferent cine se califică dintre Argentina și Croația, fosta campioană din Serie A va avea jucător în marea finală. Italienii sunt reprezentați în semifinalele Campionatului Mondial de Lautaro Martinez (Argentina) și Marcelo Brozovic (Croația).

 

Într-o situație asemănătoare se află și Bayern Munchen. Echipa care domină fotbalul din Germania a avut un reprezentant în finală din 1982 până în prezent. Campioana Germaniei îi are la Mondial pe Noussair Mazraoui (Maroc), Dayot Upamecano, Benjamin Pavard, Kingsley Coman, toți din partea Franței.

12-12-2022
08:06

Daniele Orsato va arbitra semifinala Argentina - Croația

FIFA a desemnat „centralul” care va conduce prima semifinală de la Campionatul Mondial din Qatar. Partida Argentina – Croația, care se va desfășura, marți, 13 decembrie, ora 21:00, va fi arbitrată de italianul Daniele Orsato, care va fi ajutat de la linii de Ciro Carbone și Alessandro Giallatini. 

Al patrulea oficial a fost numit Mohammed Abdulla Mohammed din Emiratele Arabe Unite, în timp ce în camera VAR se vor afla Massimiliano Irati și Paolo Valeri. Kathryn Nesbitt din SUA se va ocupa de arbitrajul video pentru ofsaid, iar venezueleanul Juan Soto va asigura suporturl VAR. 

Daniele Orsato a mai arbitrat meciul de deschidere al Campionatului Mondial Qatar – Ecuador, scor 0-2, dar și partida Argentina – Mexic din etapa a doua a fazei grupelor, scor 2-0 pentru sud-americani. 

10-12-2022
21:01

Programul complet al semifinalelor CM 2022

Maroc a produs o nouă surpriză la Campionatul Mondial şi a eliminat Portugalia, scor 1-0. Este prima echipă africană care obţine o calificare în semifinalele unui turneu final de CM.

Franţa continuă misiunea de apărare a trofeului câştigat în 2018 şi a eliminat Anglia, scor 2-1. “Les Bleus” au mai jucat în semifinalele Campionatului Mondial la ediţiile din 1958, 1982, 1986, 1998, când au câştigat trofeul, 2006 şi 2018, la al doilea succes.

Marţi, 13 decembrie

  • Argentina – Croaţia (ora 21:00 – Meciul 61, TVR 1)

Miercuri, 14 decembrie

  • Franţa – Maroc (ora 21:00 – Meciul 62, TVR 1)

Faza sferturilor de finală abia a început, dar deja ştim prima semifinală de la Campionatul Mondial. Argentina şi Croaţia se vor duela pentru un loc în marea finală.

Când se joacă meciurile din semifinalele Campionatului Mondial 2022

Semifinalele Campionatului Mondial 2022 se vor juca pe 13 şi 14 decembrie, de la ora 21:00. Câştigătoarele vor evolua în marea finală, în timp ce învinsele se vor întâlni în finala mică, unde miza este medalia de bronz.

ADVERTISEMENT

Croaţia a eliminat surprinzător Brazilia, după 1-1 (4-2 la loviturile de departajare), şi a blocat un duel 100% sud-american în semifinale. Argentina a obţinut calificarea cu mari emoţii, după 2-2 (4-3 la loviturile de departajare).

Marţi, 13 decembrie

  • Argentina – Croaţia (ora 21:00 – Meciul 61, TVR 1)

Miercuri, 14 decembrie

  • câştigătoarea Anglia/Franţa – câştigătoarea Maroc/Portugalia (ora 21:00 – Meciul 62, TVR 1)
ADVERTISEMENT

Argentina revine, după 8 ani, într-o semifinală de Campionat Mondial. La ediţia din 2014, “pumele” se calificau în marea finală în dauna Olandei, după un meci decis la loviturile de departajare. Sud-americanii au mai ajuns în faza semifinalelor de alte trei ori, în 1930, 1986 şi 1990. În 1978, la primul succes mondial, Argentina s-a calificat în finală după ce s-a clasat pe primul loc în faza a doua a grupelor.

Croaţia bifează a doua calificare consecutivă în semifinale. La Mondialul din 2018, selecţionata lui Zlatko Dalic a eliminat Anglia şi a ajuns în finală, unde a fost învinsă de Franţa. Croaţii mai au o semifinală în palmares, în 1998, la debut, pierdută în faţa francezilor.

ADVERTISEMENT

Când este programată finala mică de la CM 2022

Finala mică a Campionatului Mondial 2022 se va disputa pe 17 decembrie, de la ora 17:00, pe stadionul “Khalifa International”. Câştigătoarea meciului va primi medalia de bronz şi un cec în valoare de 27.000.000 de dolari, iar învinsa va încasa 25.000.000 de dolari.

La ediţia din 2018, din Rusia, Belgia a câştigat medalia de bronz, după 2-0 cu Anglia în finala mică, însă acum a părăsit rapid competiţie, după terminarea fazei grupelor.

ADVERTISEMENT
  • învinsa Meciului 61 – învinsa Meciului 62 (17 decembrie, ora 17:00, TVR 1)

Când se joacă finala Cupei Mondiale Qatar 2022

Marea finală este programată pe 18 decembrie, de la ora 17:00, pe stadionul “Lusail Iconic”. Pe lângă trofeu, câştigătoarea trofeului se va alege cu un bonus de 42.000.000 de dolari. Vicecampioana mondială va pleca acasă cu 30.000.000 de dolari.

Franţa a câştigat ultima finală, de la CM 2018, după 4-2 cu Croaţia. Acum, cele două selecţionate s-ar putea reîntâlni în ultimul act al ediţiei din Qatar.

  • câştigătoarea Meciului 61 – câştigătoarea Meciului 62 (18 decembrie, ora 17:00, TVR 1)

  • 2,35 este cota Superbet pentru “GG – ambele marchează” în Argentina – Croaţia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT