News

Mecanic de locomotivă, prins drogat la serviciu. Doi colegi ai acestuia au refuzat testarea

Incident grav semnalat pe calea ferată din România: un mecanic de locomotivă drogat a fost depistat de polițiști, la Buzău.
28.09.2023 | 22:50
Mecanic de locomotiva prins drogat la serviciu Doi colegi ai acestuia au refuzat testarea
Mecanic de locomotivă, prins drogat după ce a condus două trenuri de călători. Alți doi au refuzat testarea. Sursa foto: CFR Călători
ADVERTISEMENT

Un mecanic de locomotivă a fost depistat drogat chiar în timp ce era la serviciu. Acesta a fost testat pozitiv cu cannabis după ce a condus două trenuri de călători. Alți doi colegi ai săi au refuzat să le fie prelevate probe.

Mecanic de locomotivă, prins drogat după ce a condus două trenuri de călători. Alți doi au refuzat testarea

Problema consumului de droguri din România se accentuează. După ce în ultimele luni au fost depistați sub influența substanțelor psihoactive elevi, polițiști sau vedete din show-biz, a venit rândul mecanicilor de tren să aibă probleme.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, 28 septembrie, un mecanic de locomotivă a fost prins la serviciu sub influenţa cannabisului, conform rezultatelor la testarea rapidă. La fel de grav este faptul că alţi doi colegi ai cestuia, care făceau activităţi de manevră, au refuzat să fie testaţi. Anunțul a fost făcut de CFR Călători.

Evenimentul grav de azi a venit în urma unor controale făcute la Buzău. Cei trei sunt cercetați acum în dosare penale. ”Pentru CFR Călători, siguranța și securitatea pasagerilor sunt prioritare.

ADVERTISEMENT

În acest context, în data de 27.09.2023, la inițiativa CFR Călători, reprezentanți ai Revizoratului General de Siguranța Circulației din cadrul companiei împreună cu reprezentanți ai Poliței Transporturi Buzău au desfășurat activități specifice la Revizia de Vagoane Călători din stația CF Buzău, în cadrul planului de acțiune , pentru depistarea mecanicilor de locomotivă care desfășoară serviciul sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive.

În urma acestor acțiuni de control, un mecanic de locomotivă a fost despistat pozitiv la substanța THC (canabis) la testarea rapidă, iar alți 2 mecanici de locomotivă care desfășurau activități de manevră au refuzat testarea pentru depistarea substanțelor psihoactive.

ADVERTISEMENT

Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de prezență la serviciu sub influența substanțelor psiohactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal). Și neîndeplinirea datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal)”, anunță CFR Călători.

Un alt mecanic, din București, depistat drogat, recent

Cazul din Buzău vine la nicio lună de când un alt mecanic de tren fusese depistat drogat. Pe 8 septembrie, un angajat de la Depoul București Călători a fost depistat pozitiv de Revizoratul pentru Siguranța Circulației.

ADVERTISEMENT

Din datele celor de la Club Feroviar, el a fost testat ”la pont”, după ce în mai multe rânduri venise ”fumat” la serviciu. ”Cu ocazia controlului efectuat de către organe din cadrul R.G.S.C. împreună cu organe de poliție la testarea cu aparatul drugtest a mecanicului D.B. (salariat al depoului București Călători) de serviciu, acesta a indicat consumul de substanțe psihoactive – canabis. Salariatul a fost îndrumat la INML pentru recoltarea de probe biologice”, anunțau autoritățile.

ADVERTISEMENT
Tags: