Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. Alex Mitriță, gol cu dedicație pentru copilul său. Video

29.11.2020 | 20:27
Meciurile stranierilor in weekend Alex Mitrita gol cu dedicatie pentru copilul sau Video
ADVERTISEMENT

Competițiile din străinătate continuă și în acest weekend pentru fotbaliștii români. Chiar dacă nu evoluează constant la cel mai înalt nivel, „tricolorii” de peste hotare vor încerca să se afirme.

De vineri, 27 noiembrie, până luni, 30 noiembrie, se joacă nu mai puțin de 30 de meciuri în care sunt implicați și români. Într-unul din aceste jocuri, Vlad Chiricheș dă piept cu Inter. O victorie ar duce-o pe Sassuolo pe primul loc în Serie A.

ADVERTISEMENT

FANATIK susține atât fotbaliștii români, cât și antrenorii. Mircea Lucescu (Dinamo Kiev), Răzvan Lucescu (Al Hilal), Marius Șumudică (Gaziantep), Ladislau Boloni (Panathinaikos) și Constantin Gâlcă (Vejle), cu toții au au meciuri în weekend.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 21:39 / Jucătorii români Alexandru Băluță, Marius Corbu și Nandor Tamaș au fost rezerve în partida pe care echipa lor, Puskas Academy, a câștigat-o, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Honved Budapesta, în etapa a 12-a a campionatului Ungariei.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 29 noiembrie, ora 21:37 / Mijlocașul Nicolae Stanciu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Slavia Praga, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Brno, în etapa a noua a campionatului Cehiei.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 21:36 / Fundașul Ionuț Nedelcearu a fost integralist în partida pe care echipa sa, AEK Atena, a câștigat-o, în deplasare, cu scorul de 2-1, în fața formației Asteras Tripolis, în etapa a zecea a campionatului Greciei.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 29 noiembrie, ora 21:09 / Fundașul Alexandru Pașcanu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Ponferradina, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-2, în fața formației Leganes, în etapa a 15-a din liga a doua spaniolă.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 21:08 / Mijlocașul Ianis Hagi a fost integralist în partida pe care echipa sa, Glasgow Rangers, a câștigat-o, în deplasare, scor 4-0, cu formația Falkirk, în optimile de finală ale Cupei Ligii Scoției.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 29 noiembrie, ora 21:06 / Mijlocașul Răzvan Marin a fost integralist în partida pe care echipa sa, Cagliari, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 2-2, cu formația Spezia, în etapa a noua din Serie A.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 20:33 / Mijlocașul Alexandru Mitriță a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Al Ahli, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Al Faysaly, în etapa a șasea a campionatului Arabiei Saudite.

Internaționalul român a fost titular și a înscris golul doi al echipei sale, în minutul 69. Mitriță, care a fost schimbat în minutul 84, a dedicat reușita fetiței sale născute în urmă cu o zi.

În urma acestei victorii, Al Ahli a urcat pe locul trei în clasament cu 13 puncte, la egalitate cu Al Hilal, formația pregătită de Răzvan Lucescu, și la un punct în spatele liderului Al Shabab.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 20:29 / Mijlocașul Florentin Matei a marcat un gol partida pe care echipa sa, Apollon Limassol, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-2, în fața formației AEL Limassol, în etapa a 12-a a campionatului Ciprului.

Jucătorul român, intrat pe teren la pauză, a marcat golul de 1-1 în minutul 77.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 20:28 / Mijlocașul Mihai Dobre a fost doar rezervă în partida pe care echipa sa, Dijon, a câștigat-o, în deplasare, scor 3-1, în fața formației OGC Nice, în etapa a 12-a din Ligue 1.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 19:40 / Portarul Florin Niță a fost integralist în partida pe care echipa sa, Sparta Paraga, a câștigat-o, în deplasare, scor 1-0, în fața formației FK Teplice, în etapa a noua a campionatului Cehiei.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 19:15 / Mijlocașul echipei Glasgow Rangers, Ianis Hagi, a fost titularizat de Steven Gerrard după o lună, în partida cu Falkirk, din optimile de finală ale Cupei Ligii Scoției.

Ultima dată când internaționalul român a fost titular la vicecampioana Scoție se întâmpla la 29 octombrie, în meciul cu Lech Poznan din faza grupelor Europa League.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 18:12 / Portarul Ciprian Tătărușanu a fost doar rezervă în partida pe care echipa sa, AC Milan, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-0, în fața formației AC Fiorentina, în etapa a noua din Serie A.

Într-un alt meci din această rundă, atacantul Denis Drăguș a fost introdus pe teren în minutul 59 al meciului pe care echipa sa, Crotone, l-a pierdut, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Bologna.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 17:00 / Mijlocașul Gheorghe Grozav a fost doar rezervă în partida pe care echipa sa, Diosgyor, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Mezokovesd-Zsory, în etapa a 12-a a campionatului Ungariei.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 16:57 / Echipa Panathinaikos Atena, antrenată de Ladislau Boloni, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formația Panetolikos, în etapa a zecea a campionatului Greciei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Macheda (19) și Liavas (43, autogol), în timp ce oaspeții au înscris din penalty prin Mendoza (90+4), Acest succes al trupei pregătite de român vine după două eșecuri. După această victorie, Panathinaikos se află pe locul opt în clasament, cu 12 puncte.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 16:53 / Echipa Vejle, antrenată de Constantin Gâlcă, a fost învinsă, în deplasare, scor 1-3, de formația Horsens, în etapa a zecea a campionatului Danemarcei.

În acest moment, trupa tehnicianului român se află pe locul șase în clasament, ultimul care duce în play-off, cu 14 puncte.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 16:01 / Atacantul Claudiu Keșeru a fost titular în partida pe care echipa sa, Ludogoreț Razgrad, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Botev Vrața, în etapa a 14-a a campionatului Bulgariei.

Internaționalul român a jucat toate minutele, în timp ce fundașii Cosmin Moți și Dtagoș Grigore nu au fost convocați pentru acest meci.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 15:32 / Fundașul Ștefan Radu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Lazio Roma, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-3, în fața formației Udinese, în etapa a noua din Serie A.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 13:10 / Mijlocașul Eric Bicfalvi a fost integralist în partida pe care echipa sa, Ural, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Sochi, în etapa a 16-a a campionatului Rusiei.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 23:50 / Fundașul Cristian Ilie, în vârstă de 17 ani, a fost rezervă în partida pe care echipa sa, Hellas Verona, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-0, cu formația Atalanta Bergamo, în etapa a noua din Serie A.

Puștiul a crescut la juniorii lui Ceahlăul Piatra Neamț, dar a plecat în Italia în urmă cu trei ani.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 23:08 / Fundașul Andrei Rațiu a început pe banca de rezerve partida pe care echipa sa, ADO Den Haag, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația SC Heerenveen, în etapa a zecea a campionatului Olandei.

Internaționalul român de tineret a fost introdus pe teren în minutul 87.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 20:51 / Echipa Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, a câștigat Cupa Regelui în Arabia Saudită, după ce a învins în finală,m scor 2-1, formația Al Nasr.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Jang Hyun-Soo (10) și Bafetimbi Gomis din penalty (42), în timp ce pentru învinși a înscris Ayman Yahya (72).


UPDATE, 28 noiembrie, ora 20:50 / Fundașul Adrian Rus a început pe banca de rezerve partida mpe care echipa sa, MOL Fehervar, a câștigat-o, acasă, cu scorul de 2-0, în fața formației Zalaegerszeg, în etapa a 12-a a campionatului Ungariei.

Internaționalul român a fost introdus pe teren în minutul 87.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 20:46 / Mijlocașul Alexandru Crețu a fost titular în partida pe care echipa sa, NK Maribor, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Tabor Sezana, în etapa a 14-a a campionatului Sloveniei.

Internaționalul român a evoluat până în minutul 66.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 20:43 / Fundașul Mihai Popescu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Hearts of Midlothian, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1 după prelungiri, în fața formației Alloa Athletic, în optimile de finală ale Cupei Ligii Scoției.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 20:41 / Fundașul Steliano Filip a fost titular în partida pe care echipa sa, AE Larissa, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Atrimitos Atena, în etapa a zecea a campionatului Greciei.

Filip a jucat tot meciul, în timp ce ce mijlocașul Gabriel Torje a fost doar rezervă.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 18:56 / Echipa Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, formația Vorskla Poltava, în etapa a 11-a a campionatului Ucrainei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Tsygankov (14) și Verbic (36). În urma acestui succes, Dinamo Kiev și-a consolidat prima poziție în clasament și are acum un avans de șase puncte față de rivala Șahtior Donețk.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 17:14 / Portarul Costel Pantilimon a fost integralist în partida pe care echipa sa, Denizlispor, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 3-3, cu formația Istanbul Bașakșehir, în etapa a zecea a campionatului Turciei.

Denizlispor a fost condusă cu 3-0, dar a avut o revenire de senzație și a reușit egalarea, ultimele două goluri fiind înscrise în minutele de prelungire.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 17:12 / Mijlocașul Marius Marin a încept pe banca de rezerve meciul pe care echipa sa, Pisa, l-a pierdut, pe teren propriu, scor 1-4, cu formația Cittadella, în etapa a noua din Serie B.

Internaționalul român de tineret a intrat pe teren în minutul 61.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 16:44 / După ce a greșit la prima reușită a celor de la Inter Milano și apoi și-a dat un autogol, Vlad Chiricheș a părăsit terenul accidentat în minutul 42.

Căpitanul reprezentativei României a simțit din nou dureri la coapsă după un sprint și i-a cerut imediat schimbare antrenorului Roberto De Zerbi. ”Un Chiricheș dezastruos îi pune golul pe tavă lui Sanchez și înscrie în propria poartă, iar Gagliardini stabilește scorul final în a doua repriză”, a scris Gazzetta dello Sport.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 16:19 / Fundașul Vlad Chiricheș și-a marcat un autogol în partida pe care echipa sa, Sassuolo, o joacă, acasă, cu Inter Milano, în etapa a noua din Serie A.

În minutul 14, centrarea lui Arturo Vidal s-a lovit de căpitanul naționalei României și-a a intrat în poarta lui Consigli, iar scorul a devenit 2-0 pentru milanezi. Chiricheș are partea sa de vină și la prima reușită a oaspeților. Portarul Ionuț Radu este rezervă la Inter.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 15:27 / Antrenorul echipei Gaziantep, Marius Șumudică, a fost protagonistul unui nou scandal în Turcia, în finalul meciului terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 2-2, cu formația Yeni Malatyaspor, în etapa a zecea din Turcia.

Tehnicianul român a luat foc la golul de 2-2 încasat de echipa sa în minutul 90+5, acuzând o poziție de ofsaid. Șumudică a fost eliminat de arbitrul întâlnirii, dar antrenorul lui Gaziantep a continuat să țipe la centralul întâlnirii. În drumul spre vestiare, românul s-a răstit și la tehnicianul advers, reproșându-i ceva.

Gaziantep a jucat în inferioritate numerică din startul reprizei secunde. Jucătorii Alin Toșca și Alexandru Maxim au fost titular la echipa lui Șumudică. Toșca a jucat tot meciul și a primit un cartonaș galben în minutul 52, iar Maxim a fost înlocuit în minutul 75.

Acesta a fost al 11-lea meci consecutiv fără înfrângere în toate competițiile pentru formația lui Marius Șumudică. Gaziantep este în acets moment pe locul patru, cu 15 puncte.


UPDATE, 28 noiembrie, ora 14:30 / Atacantul George Pușcaș nu a fost convocat pentru meciul pe care echipa Reading îl joacă pe teren propriu împotriva formației Bristol City, în etapa a 14-a din Championship.


UPDATE, 27 noiembrie, ora 23:18 / Jucătorii Cornel Râpă și Sergiu Hanca au fost titulari în partida pe care echipa lor, MKS Cracovia, a câștigat-o, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Wisla Plock, în etapa a 11-a a campionatului Poloniei.

Râpă a jucat tot meciul, iar Hanca a fost înlocuit în minutul 64.


UPDATE, 27 noiembrie, ora 22:09 / Fundașul Vasile Mogoș a fost integralist în partida pe care echipa sa, Chievo Verona, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-2, în fața formației Lecce, în etapa a noua din Serie B.


UPDATE, 27 noiembrie, ora 19:57 / Echipa Bani Yas, antrenată de Daniel Isăilă, a fost învinsă, în deplasare, scor 0-1, de formația Al Nasr, în etapa a șaptea a campionatului din Emiratele Arabe Unite.


UPDATE, 27 noiembrie, ora 17:51 / Mijlocașul Mihai Bordeianu a fost titular în partida pe care echipa sa, Al Qadisiya, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, cu formația Al Ittihad, în etapa a șasea a campionatului Arabiei Saudite.

Fostul jucător de la CFR Cluj a evoluat până în minutul 77.


UPDATE, 27 noiembrie, ora 15:45 / Jiangsu Suning a făcut spectacol la primul meci jucat după câștigarea titlului. Echipa lui Cosmin Olăroiu a întâlnit-o pe Meizhou Hakka (Liga 2) în 16-imile Cupei Chinei și a câștigat cu scorul de 7-2. Din lotul trecut pe foaie de antrenorul român la acest meci au făcut parte numai jucători chinezi.


Ce meciuri au stranierii în weekend. Vlad Chiricheș și Sassuolo, la o victorie de primul loc în Italia

A opta prezența a lui Chiricheș în acest sezon de Serie A ar putea însemna și instalarea lui Sassuolo în fotoliul de lider. Echipa căpitanului României are meci cu Inter Milano, sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 16:00. Neroverdi sunt pe locul 2 în campionat, la două puncte în spatele lui AC Milan, care joacă duminică. La Inter, locul 5, cu 15 puncte, sunt șanse infime să apară în poartă Ionuț Radu, chiar dacă, cu Handanovic titular, echipa lui Conte a pierdut meciul cu Real Madrid, scor 0-2.

În etapa a noua din Serie A joacă și echipele altor români. Rămânem la ziua de sâmbătă și sperăm ca Radu Drăgușin să debuteze în sfârșit pentru Juventus, care are meci cu Benevento, de la ora 19:00. Internaționalul de tineret a fost rezervă la ultimele trei partide. Duminică joacă echipele a doi români care nu mai cochetează cu echipa națională. Lazio și Ștefan Radu primesc vizita lui Udinese, de la ora 13:30, în timp ce Milanul lui Tătărușanu întâlnește fosta echipă a goalkeeperului, Fiorentina, de la ora 16:00.

Tot duminică sunt programate și meciurile echipelor lui Răzvan Marin și Denis Drăguș. Cagliari primește vizita Speziei, de la ora 19:00, iar Crotone se deplasează la Bologna, pentru jocul care începe la 16:00. În ceea ce îl privește pe Valentin Mihăilă, acesta nu a apucat să joace la Parma, care se duelează cu Genoa, luni, 30 noiembrie, de la ora 21:45.

În Serie B, Vasile Mogoș și Chievo deschid etapa cu numărul 9, vineri, de la ora 22:00. În schimb, Adi Petre și Cosenza joacă duminică, cu Salernitana.

Românii, la putere în Turcia

Pe locul 4 în Super Lig după nouă etape, Gaziantep vrea să țină aproape de podium. Echipa lui Șumudică e la doar trei puncte în spatele lui Galatasaray și are o serie de cinci meciuri consecutive fără înfrângere. Sâmbătă, de la ora 12:30, echipa la care evoluează Alexandru Maxim și Alin Toșca primește vizita lui Malatyaspor (locul 13).

Dacă Bogdan Stancu este accidentat și va rata meciul de duminică al lui Genclerbirligi, cu Kasimpașa, Denis Alibec, Cristi Săpunaru și Silviu Lung așteaptă ziua de luni, atunci când echipa lor, aflată pe locul 18, la un punct de evitarea retrogradării, primește vizita lui Karagumruk.

Ce meciuri au antrenorii români în weekend. Răzvan Lucescu, aproape de un nou trofeu

Duminică, 29 noiembrie, echipa lui Gâlcă, Vejle, are meci la Horsens, de la ora 15:00, în prima ligă din Danemarca. Tot duminică și tot de la ora 15:00, Boloni și Panathinaikos primesc vizita lui Panotelikos. Formația românului vine după două eșecuri consecutive. În aceeași zi, în Super Liga Greciei este programată, de la ora 19:30, și partida lui AEK Atena din etapa a 10-a. Ionuț Nedelcearu și colegii săi se deplasează pentru confruntarea cu Asteras Tripolis.

În Ucraina, Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu și la care evoluează Tudor Băluță, are ca obiectiv să rămână pe primul loc. Învinsă săptămâna aceasta de Barcelona, scor 0-4, Dinamo primește vizita celor de la Vorskla Poltava. Formația din capitala Ucrainei conduce clasamentul cu 23 de puncte, trei mai multe decât Șahtior. Meciul din etapa a 11-a e programat sâmbătă, de la ora 17:00.

În schimb, Răzvan Lucescu joacă din nou cu un trofeu pe masă. Sâmbătă, la ora 18:45, Al Hilal are programată finala Cupei Regelui, în care o va înfrunta pe Al Nassr.

Revine Ianis Hagi în primul „11” al lui Rangers?

Ianis Hagi stă cu sufletul la gură în acest weekend. Mijlocașul român așteaptă o nouă șansă de la Gerrard. Hagi ar putea intra încă din primul minut al meciului pe care Rangers îl are în Cupa Ligii, cu Falkirk, duminică, de la ora 19:00.

Cândva lider în Championship, Reading (locul 6) traversează o formă extrem de proastă. Are nu mai puțin de cinci meciuri la rând fără victorie, dintre care patru au fost înfrângeri. Pentru partida din etapa a treia, echipa lui Pușcaș joacă cu o contracandidată la promovare, Bristol City (locul 3), sâmbătă, de la ora 14:30. Cele două echipe sunt despărțite de un singur punct. Nici atacantul român nu a ajutat-o prea tare până acum pe Reading. A dat doar două goluri în acest sezon.

Un alt român pe care vom sta cu siguranță cu ochii este Eric Bicfalvi, omul care a înscris ultimul gol al României în 2020, în remiza de la Belfast, scor 1-1, cu Irlanda de Nord. Echipa mijlocașului, FC Ural, primește vizita uneia dintre formațiile bune din Rusia, Sochi. Meciul începe duminică, la ora 11:00.

ADVERTISEMENT