News

Medic italian, omorât de un român la Roma. Tragedia s-a petrecut când victima se afla la alergat

Un român băut la volan a ucis un medic italian în Roma. Bărbatul se afla la alergat când a fost lovit în plin de șoferul neglijent
21.03.2024 | 15:51
Medic italian omorat de un roman la Roma Tragedia sa petrecut cand victima se afla la alergat
ADVERTISEMENT

Un medic italian în vârstă de 37 de ani, și-a pierdut viața în Roma, marți seară, când a fost lovit mortal de un șofer român băut, în timp ce se afla la alergat.

Medic italian ucis de un șofer român băut

Luca Furcas, care venise în capitala italiană în scopuri educaționale, alerga în zona Villa Borghese când a avut loc tragedia. Impactul a fost atât de devastator încât Furcas a fost proiectat pe asfalt pe o distanță considerabilă.

ADVERTISEMENT

Cu toate eforturile depuse la fața locului de echipele de urgență, medicii de pe ambulanță nu au reușit să-l salveze și au fost nevoiți să-i declare decesul.

După o serie de verificări, autoritățile au identificat victima drept Luca Furcas, iar în momentul accidentului, pe lângă telefonul mobil, nu avea asupra sa alte obiecte personale. Conform rapoartelor, evenimentul tragic s-a petrecut în jurul orei 21:30 pe Via Pinciana.

ADVERTISEMENT

La volanul BMW-ului se afla un șofer român în vârstă de 26 de ani, care, conform testului cu etilotestul, se afla sub influența alcoolului. Acesta este acum acuzat de ucidere din culpă în accidentul rutier.

Autoritățile locale investighează în continuare circumstanțele accidentului, analizând inclusiv înregistrările de pe camerele de supraveghere și interogând martorii evenimentului tragic.

ADVERTISEMENT

Un alt accident mortal provocat de un șofer român

Un alt individ român a provocat moartea unui adolescent de 17 ani într-un accident grav pe o arteră din Sanremo, Italia. Conducătorul auto, în vârstă de 55 de ani, se afla la volanul unui camion când a lovit pe tânărul și pe sora sa în vârstă de 15 ani.

Impactul a fost fatal pentru băiat, iar șoferul, fără să își dea seama că i-a accidentat, spunea el, iar apoi și-a continuat drumul. Într-un moment de sinceritate și tristețe, a relatat întreaga întâmplare în fața autorităților judiciare.

ADVERTISEMENT

Vasile Teleptean, în vârstă de 55 de ani, a recunoscut că este responsabil pentru decesul adolescentului de 17 ani. În timpul impactului, alături de tânărul decedat se afla și sora sa mai mică, în vârstă de 15 ani. Aceasta din urmă, deși a scăpat cu viață, a suferit leziuni grave, conform informațiilor furnizate de La Voce Di Imperia.

Românul a fost acuzat de ucidere din culpă, neacordare de prim ajutor și vătămare corporală din culpă, conform interogatoriului. În timpul audierilor, șoferul a declarat că inițial nu a conștientizat gravitatea situației, motivând că se ghida după indicațiile furnizate de sistemul GPS al vehiculului său. După impact, acesta s-a oprit pentru o livrare și a fost ulterior identificat și reținut de forțele de poliție.

ADVERTISEMENT