News

Medicii comentează recordul de decese înregistrat de România în ultimele 24 de ore. Avertismentul experților

01.09.2020 | 15:04
Medicii comenteaza recordul de decese inregistrat de Romania in ultimele 24 de ore Avertismentul expertilor
ADVERTISEMENT

România a înregistrat un nou record în ceea ce privește numărul de decese în 24 de ore, nu mai puțin de 60 de oameni fiind răpuși după ce s-au infectat cu Covid-19.

În aceste condiții, cunoscutul medic Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, se așteaptă ca numărul deceselor să crească în continuare.

ADVERTISEMENT

Părerea îi este împărtășită și de medicul Radu Țincu, de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

Experții se tem de o creștere semnificativă a numărului de decese

Există un raport între numărul de cazuri și cel al formelor severe. În ultima perioadă, din cauza faptului că s-au îmbolnăvit din ce în ce mai mulți oameni, numărul pacienților cu forme grave și critice a crescut, astfel că locurile din secțiile de terapie intensivă s-au ocupat, capacitatea de tratament devenind limitată”, a explicat Musta.

ADVERTISEMENT

Singura metodă prin care situația ar putea fi ținută sub control e încetinirea ritmului de îmbolnăvire, explică și Țincu.

Era de așteptat să fie o creștere a numărului de cazuri din Terapie Intensivă pentru că a crescut cel al cazurilor noi. Până nu încetinim ritmul de îmbolnăvire, numărul de pacienți din Terapie Intensivă va crește continuu și constant. Vor fi cam 20-30 pacienți pe zi în plus”, a adăugat expertul.

ADVERTISEMENT

Rata de mortalitate a pacienților care ajung internați în secțiile de Terapie Intensivă este foarte mare, de aproximativ 50%, menționează Țincu.

Atunci când discutăm despre pacienții din Terapie Intensivă, mortalitatea asociată cu Covid-19 se schimbă semnificativ, în lume mortalitatea este între 50% și 80%.

ADVERTISEMENT

Unul din doi pacienți care ajung la Terapie Intensivă va deceda. Depinde și de vârstă. și de patologii cronice concomitente, de resursa biologică”, adaugă Țincu, potrivit ziare.com.

Virgil Musta îi avertizează pe români că boala provocată de noul coronavirus, Covid-19, este o boală care poate fi prevenită, însă nu poate fi tratată atât de eficient.

„Singura modalitate e să prevenim boala. Nu e vorba doar de Terapie Intensivă, și celealte cazuri reprezintă forme mai grave decât au fost acum 2-3 luni. Sunt multe cazuri care necesită oxigen.

În ultimele zile au fost cazuri de oameni tineri, aparent sănătoși, care și-au pierdut viața. Dacă menținem acest risc de creștere vom vedea persoane citate în rapoartele de la ora 13, persoane tinere care nu au reușit să supraviețuiască”, a punctat Musta.

ADVERTISEMENT