ADVERTISEMENT
News

Medicii comentează recordul de decese înregistrat de România în ultimele 24 de ore. Avertismentul experților

Autor: Flaviu Popa | 01.09.2020 | 15:04
Medicii comentează recordul de decese înregistrat de România în ultimele 24 de ore. Avertismentul experților
Medicii comentează situația alarmantă. Foto: Pixabay

România a înregistrat un nou record în ceea ce privește numărul de decese în 24 de ore, nu mai puțin de 60 de oameni fiind răpuși după ce s-au infectat cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, cunoscutul medic Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, se așteaptă ca numărul deceselor să crească în continuare.

Părerea îi este împărtășită și de medicul Radu Țincu, de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

ADVERTISEMENT

Experții se tem de o creștere semnificativă a numărului de decese

Există un raport între numărul de cazuri și cel al formelor severe. În ultima perioadă, din cauza faptului că s-au îmbolnăvit din ce în ce mai mulți oameni, numărul pacienților cu forme grave și critice a crescut, astfel că locurile din secțiile de terapie intensivă s-au ocupat, capacitatea de tratament devenind limitată”, a explicat Musta.

Singura metodă prin care situația ar putea fi ținută sub control e încetinirea ritmului de îmbolnăvire, explică și Țincu.

ADVERTISEMENT

Era de așteptat să fie o creștere a numărului de cazuri din Terapie Intensivă pentru că a crescut cel al cazurilor noi. Până nu încetinim ritmul de îmbolnăvire, numărul de pacienți din Terapie Intensivă va crește continuu și constant. Vor fi cam 20-30 pacienți pe zi în plus”, a adăugat expertul.

Rata de mortalitate a pacienților care ajung internați în secțiile de Terapie Intensivă este foarte mare, de aproximativ 50%, menționează Țincu.

ADVERTISEMENT

Atunci când discutăm despre pacienții din Terapie Intensivă, mortalitatea asociată cu Covid-19 se schimbă semnificativ, în lume mortalitatea este între 50% și 80%.

Unul din doi pacienți care ajung la Terapie Intensivă va deceda. Depinde și de vârstă. și de patologii cronice concomitente, de resursa biologică”, adaugă Țincu, potrivit ziare.com.

ADVERTISEMENT

Virgil Musta îi avertizează pe români că boala provocată de noul coronavirus, Covid-19, este o boală care poate fi prevenită, însă nu poate fi tratată atât de eficient.

„Singura modalitate e să prevenim boala. Nu e vorba doar de Terapie Intensivă, și celealte cazuri reprezintă forme mai grave decât au fost acum 2-3 luni. Sunt multe cazuri care necesită oxigen.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile au fost cazuri de oameni tineri, aparent sănătoși, care și-au pierdut viața. Dacă menținem acest risc de creștere vom vedea persoane citate în rapoartele de la ora 13, persoane tinere care nu au reușit să supraviețuiască”, a punctat Musta.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!