News

Medicul ATI Radu Țincu avertizează: ”Lockdownul, singura măsură eficientă în această perioadă”

Medicul ATI Radu Țincu, aflat în prima linie a luptei cu pandemia de Covid-19, avertizează că lockdownul ar fi în acest moment singura măsură eficientă pentru ameliorarea crizei sanitare din România.
19.10.2021 | 22:01
Medicul ATI Radu Tincu avertizeaza Lockdownul singura masura eficienta in aceasta perioada
ADVERTISEMENT

România pare înghițită realmente de un val 4 al infectărilor Covid-19 fără niciun semn de ameliorare. Zeci de mii de oameni se îmbolnăvesc și sute de români mor zilnic din cauza virusului ucigaș.

În aceste condiții, medicii trag un serios semnal de alarmă și spun că nicio măsură nu ar fi eficientă în acest moment cu excepția celei extreme: lockdownul!

ADVERTISEMENT

Lockdownul, singura măsură care ar putea fi eficientă în România, în această criză. Avertismentul medicului Radu Țincu

În opinia doctorului de terapie intensivă Radu Țincu, carantinarea este singura soluție eficientă în momentul de față pentru gestionarea valului 4 al epidemiei de Covid-19.

Medicul de la Spitalul Floreasca Medicul a vorbit și despre situația critică pe care o vede în fiecare la secția de Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

Acesta recunoaște că în camerele de gardă ale spitalelor de urgență, saloanele sunt ”ca pe front”.

”La 19.000 de cazuri pe zi, care cred că în mod real sunt de trei ori mai multe dacă am face o testare masivă a populației, nicio măsură nu mai poate fi eficientă decât lockdownul și distanțarea fizică pentru că transmiterea virusului va continua.

ADVERTISEMENT

Ceea ce trebuia să facem era să implementăm respectarea măsurilor sanitare cu rigurozitate, știind că România are cel mai mic grad de imunizare colectivă și ar fi trebuit să supraveghem încă din luna august respectarea măsurilor sanitare ca să nu ajungem la o astfel de evoluție pandemică, care să necesite un lockdown”, a declarat Radu Țincu la Antena 3.

Situația gravă privind medicamentele din spitale, pusă pe seama crizei politice

Referindu-se la situația din spitalele COVID, care nu dispun de suficiente medicamente pentru tratarea bolnavilor, același Radu Țincu spune că de vină este instabilitatea politică din România, dar și faptul că multe țări din Europa au gestionat mai bine situația epidemiologică.

ADVERTISEMENT

”Au fost sincope cu aprovizionarea medicamentelor. Tocilizumabul nu există la acest moment, pentru că producătorul și-a redus foarte mult capacitatea de producție, având în vedere că evoluția pandemiei în Europa este una scăzută.

Pe de altă parte, vedem din declarațiile fostului ministru al Sănătății că nu a demarat procedurile de achiziție pentru acest medicament.

Este evident că această instabilitate politică din ultimele luni, care a vizat Ministerul Sănătății, a determinat sincope în aprovizionarea cu medicamente pentru tratamentul pacienților Covid-19”, mai spune medicul.

ADVERTISEMENT