News

Medicul ORL-ist din Buzău care a luat mită pentru operația unui copil, trimis în judecată. Câți bani cerea

Medicul ORL-ist din Buzău care a luat mită pentru operația unui copil, trimis în judecată. Câți bani cerea în momentul în care își ”oferea” serviciile.
04.05.2023 | 17:23
Medicul ORList din Buzau care a luat mita pentru operatia unui copil trimis in judecata Cati bani cerea
Medicul ORL-ist din Buzău care a luat mită. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Medicul ORL-ist din Buzău care a luat mită pentru operația unui copil, trimis în judecată. Câți bani cerea în momentul în care își ”oferea” serviciile. Medicul angajat la secția ORL de la Spitalul CFR din Buzău af ost prins când primise 1.500 de lei șpagă, pentru a opera un adolescent de 16 ani de deviație de sept.

Medicul ORL-ist din Buzău care a luat mită pentru operația unui copil

Asta, deși intra în atribuțiile sale de serviciu. Medicul va rămâne în arest la domiciliu, după ce a fost trimis în judecată la mai puțin o lună de la flagrant. Tribunalul Buzău a dispus menţinerea măsurii preventive a arestului la domiciliu în cazul medicului în data de 3 mai 2023.

ADVERTISEMENT

“La data de 28.04.2023 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului C.V.R., pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art.289 alin.1 C. pen. raportat la art.6 din Legea nr.78/2000.

În fapt, s-a reţinut că la data de 11.04.2023, în calitate de medic primar în cadrul Spitalului General Căi Ferate Galaţi – Secţia CFR Buzău, inculpatul a primit suma de 1.500 de lei, pe care acesta o pretinsese cu o zi înainte, în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu, respectiv pentru a efectua o intervenţie chirurgicală medicală asupra unui minor în vârstă de 16 ani, operaţia respectivă fiind programată în data de 11.04.2023, în cadrul Spitalului menţionat anterior”, anunţă anchetatorii, potrivit  Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, medicul era destul de cunoscut și apreciat în județ, având o experiență mare în domeniu. Cel implicat în scandal e medicul Viorel Romeo Chioașcă, în vârstă de 67 de ani. Deși avea vârsta pensionării, bărbatul continua să profeseze pentru că era o mare criză de medici în județ.

Conform Știri de Buzău, minorul avea nevoie urgentă de o operație chirurgicală pentru o deviație de sept. Polițiștii au fost revoltați să afle că familia copilului era din mediul rural și a avut mari dificultăți în a face rost de bani pentru a oferi șpagă medicului. Flagrantul a fost organizat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău au organizat flagrantul, marți, 11 aprilie 2023.

ADVERTISEMENT

Șpaga din spitale rămâne o problemă reală în țara noastră, așa cum reiese și din harta online a șpăgii din unitățile medicale. La nivel național pacienții care au recunoscut că au dat șpagă medicilor a fost în proporție de 1.67%. Harta șpăgii s-a înroșit în special în județele Teleorman, Giurgiu și Olt, însă Teleorman rămâne cap de afiș.

Aici, conform datelor prezentate, 8% dintre pacienți au spus că au dat plicuri cu bani cadrelor medicale, cât au fost internaţi în spitale. ”Cât priveşte situaţia din judeţul Gorj, aici 2% dintre pacienţi au spus că au dat bani medicilor. La polul opus, s-a dat rar şpagă în spitalele din Covasna, Alba şi Braov”, se mai arată pe harta șpăgii.

ADVERTISEMENT
Tags: