Fotbal international

Megan Rapinoe, mesaj pentru starurile fotbalului după ce a câștigat Balonul de Aur: ”Ronaldo, Messi, Ibrahimovic, ajutaţi-mă!”

05.12.2019 | 07:42
Megan Rapinoe, mesaj pentru starurile fotbalului după ce a câștigat Balonul de Aur: ”Ronaldo, Messi, Ibrahimovic, ajutaţi-mă!”
Căpitanul echipei naționale de fotbal feminin a Statelor Unite ale Americii, Megan Rapinoe, a avut un mesaj pentru starurile fotbalului masculin după ce a câștigat Balonul de Aur în 2019
ADVERTISEMENT

Căpitanul echipei naționale de fotbal feminin a Statelor Unite ale Americii, Megan Rapinoe, a avut un mesaj pentru starurile fotbalului masculin după ce a câștigat Balonul de Aur în 2019.

Megan Rapinoe, mesaj pentru starurile fotbalului după ce a câștigat Balonul de Aur: ”Le e teamă să nu piardă tot”

”Acest Balon de Aur mă răsplăteşte pe ambele planuri, atât fotbalistic, cât şi pe plan social, pentru că vreau să-i fac pe oameni să înţeleagă adevăratele probleme ale societăţii noastre”, și-a început Megan Rapinoe mesajul pentru starurile fotbalului după ce a câștigat Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT

”Aş vrea să strig: ‘Ronaldo, Messi, Ibrahimovic, ajutaţi-mă!’ Aceste vedete nu se implică în probleme, le e teamă să nu piardă tot, dar nu e adevărat. Cine i-ar scoate în afara fotbalului pe Ronaldo sau Messi pentru o declaraţie împotriva sexismului sau rasismului?”, a mai spus ea.

”Trebuie să fim în prima linie”

”După Jocurile Olimpice din 2016, am decis să fiu mult mai implicată în munca mea de activistă. Am vrut să fiu mai bună ca oricând. Ştiu că sunt bună. Nu mă tem de microfoane, așa că întotdeauna spun ce simt”, a afirmat Megan Rapinoe pentru revista France Football.

ADVERTISEMENT

”Sunt epuizată de călătoriile pe care le fac pentru conferințe și întâlniri, dar dacă vrem ca lucrurile să se îmbunătățească în lumea noastră atunci trebuie să fim în prima linie”, a mai precizat căpitanul reprezentativei SUA de fotbal feminin.

Megan Rapinoe, l-a criticat vehement pe Donald Trump

Jucătoarea americană Megan Rapinoe, de la echipa Reign FC, a câştigat Balonul de Aur 2019 pentru fotbalul feminin, devansându-le pe englezoaica Lucy Bronze şi pe conaționala sa Alex Morgan. Ea îi succede în palmares suedezei Ada Hegerberg.

Căpitanul echipei naționale a Statelor Unite ale Americii, campioană mondială în această vară, a primit și premiul FIFA The Best pentru cea mai bună jucătoare a sezonului. Ea este o cunoscută activistă şi homosexuală, dar și un critic vehement al președintelui american Donald Trump.

ADVERTISEMENT

6,9% dintre jucătoarele de la CM de fotbal feminin și-au declarant homosexualitatea

La scurt timp după Campionatul Mondial din Franţa, cea mai bună jucătoare din fotbalul feminin a lansat un atac devastator la adresa FIFA, fiind deranjată de faptul că în ziua în care s-a disputat finala turneului final s-au mai jucat alte două meciuri importante: finalele din Gold Cup şi Copa America.

Megan Rapinoe, în vârstă de 34 de ani are o relație de ani buni cu baschetbalista Sue Bird (38 de ani). De altfel, 6,9% dintre jucătoarele prezente la CM de fotbal feminin și-au declarant homosexualitatea, față de doar 2,7% la ediția precedentă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri