Life

Melodia care ajută să scapi de stări de anxietate și panică. Are un efect fantastic asupra creierului

Cel mai relaxant cântec a fost creat special pentru a-i ajuta pe cei care au probleme cu stresul și anxietatea. Despre ce melodie este vorba?
23.03.2024 | 10:25
Melodia care ajuta sa scapi de stari de anxietate si panica Are un efect fantastic asupra creierului
Melodia care te ajută să scapi de stres și anxietate. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Muzica este un mijloc ideal și universal de relaxare, de aceea, o trupă de muzicieni a colaborat cu mai mulți terapeuți și a creat melodia care te ajută să scapi de stări de anxietate și panică. Efectul asupra creierului este unul miraculos!

Cel mai relaxant cântec creat de om. Are efecte fantastice asupra creierului

Trupa britanică de ambient,  Marconi Union, s-a folosit de știință pentru a crea „cea mai relaxantă melodie din lume”. La fel cum un compozitor muzical și un director de film colaborează, trupa a lucrat îndeaproape cu terapeuți de sunet în timpul procesului de creație.

ADVERTISEMENT

Scopul a fost acela de a reduce tensiunea arterială, nivelul de stres și ritmul cardiac al ascultătorului. Melodia folosește ritmuri vis și combină instrumente precum pian și chitară, precum și combinații de sunete din natură.

La fel ca sunetele liniștitoare ale unei cascade în natură, se poate urmări mișcarea și straturile în timp ce acestea induc fără efort o stare de vis. Pentru că este atât de relaxantă, este recomandat să nu asculți Marconi Union – Weightless- melodia care te ajută să scapi de anxietate, dacă ești la volan.

ADVERTISEMENT

„A fost fascinant să lucrez cu un terapeut pentru a afla cum și de ce anumite sunete afectează starea de spirit a oamenilor. Am știut întotdeauna puterea muzicii, dar am scris anterior folosind sentimentul instinctului”, a declarat Richard Talbot de la Marconi Union, conform forbes.com. 

Reduce cu 65% anxietatea

Potrivit Mindlab International , grupul din spatele cercetării, puterea acestei melodii este remarcabilă în comparație cu orice altă melodie pe care au testat-o ​​vreodată. Piesa reduce cu 65% anxietatea și cu 35% ratele obișnuite de repaus fiziologic.

ADVERTISEMENT

„Studiile de imagistică cerebrală au arătat că muzica funcționează la un nivel foarte profund în creier, stimulând nu numai acele regiuni responsabile de procesarea sunetului, ci și pe cele asociate cu emoțiile”, a explicat Dr. David Lewis-Hodgson de la Mindlab International.

Conform lui Lyz Cooper, fondatorul Academiei Britanice de Terapie prin Sunet, motivul pentru care melodia care te ajută să scapi anxietate este atât de eficientă este că există principii muzicale de bază care se corelează cu relaxarea.

ADVERTISEMENT

Astfel, melodia conține un ritm de susținere care începe cu 60 de bătăi pe minut și încetinește treptat până la aproximativ 50”. Bătăile inimii ascultătorului vor încetini în mod natural pentru a se potrivi cu BPM-ul piesei, iar lungimea este, de altfel, importantă.

„Este nevoie de aproximativ cinci minute pentru ca acest proces, cunoscut sub numele de antrenare, să aibă loc. Și nu există o melodie care se repetă, care să-ți permită creierului să se oprească complet pentru că nu mai încerci să prezici ce urmează”, a spus Cooper despre melodia care ajută să scapi de anxietate și panică.

ADVERTISEMENT
Tags: