Life

Meniul de post care te ajută să nu te îngrași. Este delicios și ușor de preparat

Meniul de post care te ajută să nu te îngrași. Este delicios, ușor de preparat și îți va asigura mese copioase toată ziua.
15.11.2023 | 17:30
Meniul de post care te ajuta sa nu te ingrasi Este delicios si usor de preparat
Meniul de post cu care nu te îngrași. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Un nutriționist a recomandat meniul de post delicios, ușor de preparat, care te ajută să nu te îngrași. Ai nevoie de puține ingrediente pentru a avea parte de o masă sățioasă.

Meniul de post rapid și delicios care te ajută să nu te îngrași

A început Postul Crăciunului, care are o durată de 40 de zile. Românii care îl țin caută tot felul de rețete culinare pe care le-ar putea încerca acasă în această perioadă.

ADVERTISEMENT

De multe ori, se poate întâmpla să nu combinăm corect anumite alimente și să le alegem cu kilograme în plus. Nutriționistul Wasim Nazer a explicat ce trebuie să mâncăm pentru a evita excesul de greutate.

Poți avea o alimentație sănătoasă dacă îți pregătești acasă felurile de mâncare. Totodată, trebuie evitate combinațiile nesănătoase și produsele de post care le imită pe cele de proveniență animală. În același timp, perioada postului este una potrivită deoarece se poate ține o dietă de detoxifiere a ficatului.

ADVERTISEMENT

“Este destul de dificil să ai o alimentație sănătoasă pe perioada postului, dacă te gândești să optezi pentru produsele existente în supermarketuri. Doar gătind acasă, simplu, dietetic și sănătos poți deține controlul la ceea ce se află în farfuria ta.

De asemenea, chiar și atunci când ținem post este important să nu uităm regulile de bază ale nutriției sănătoase, să evităm pe cât posibil combinațiile nesănătoase, produsele care ‘copiază’ produsele ‘de dulce’, dar și pe cele care au adaosuri de zahăr sau E-uri”, a explicat Wasim Nazer.

ADVERTISEMENT

Pentru masa de post, nutriționistul a recomandat un meniu delicios, care te ajută să te menții în formă maximă. Astfel, la micul dejun poți mânca salată de vinete și pâine rumenită cu ceai negru. La gustare poți opta pentru rondele de ceapă rumenite la grill.

La prânz, nutriționistul recomandă o salată de mazăre cu ceapa galbenă, usturoi, morcov și ardei gras roșu, iar la gustare o portocală sau o mandarină. Seara se poate consuma o salată de ciuperci cu frunze de salată, usturoi, roșii cherry și ardei gras roșu, notează spectacola.ro.

ADVERTISEMENT

Ce alte preparate poți consuma în timpul postului

Poți opta pentru o salată cu mix de fructe sau bruschete rumenite cu humus din măsline negre la micul dejun, după cum a mai sugerat nutriționistul.

De asemenea, la prânz poți consuma orez brun cu frunze de salată, roșii cherry și tofu afumat sau chiftele din legume. Seara, poți opta pentru paste vegane din dovlecei tăiați în spirală cu sos de roșii și roșii cherry. O altă variantă este salata de ardei gras copt în oțet, cu mirodenii și verdețuri.

ADVERTISEMENT