News

Mesaj Ro-Alert în Giurgiu, după dispariția a două adolescente. Fetele au fost găsite. Update

Două adolescente din Giurgiu au dispărut de acasă, iar acum sunt căutate inclusiv cu echipe de scafandri, alături de polițiști și pompieri.
08.03.2024 | 12:55
Mesaj RoAlert in Giurgiu dupa disparitia a doua adolescente Fetele au fost gasite Update
Două tinere din Giurgiu au dispărut de acasă. Nu se cunoaște motivul dispariției
ADVERTISEMENT
08-03-2024
13:58

Ceele două adolescente au fost găsite

Cele două fete din Giurgiu, ambele de 14 ani, care au fost date dispărute vineri dimineaţă, au fost găsite de echipele de căutare, pe raza municipiului.

Adolescentele au fost găsite la câteva ore după dispariţie, cu ajutorul cetăţenilor care le-au oferit poliţiştilor informaţii.

“Cele două minore dispărute în această dimineaţă de la domiciliu, din municipiul Giurgiu, au fost identificate de poliţişti în municipiul Giurgiu, nefiind victimele vreunei infracţiuni”, se arată într-un comunicat al IPJ Giurgiu.

Cele două fete în vârstă de 14 ani au dispărut de la domiciliu în cursul dimineții, astfel că familia a sunat la 112 și a raportat dispariția lor.  E neclar dacă cele două au plecat de acasă de bunăvoie, sau au pățit ceva cumplit.

Două tinere din Giurgiu au dispărut de acasă

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu, salvatorii SMURD încearcă să le găsească pe cele două minore, care ar fi bune prietene. Momentan nu se știe de ce ar fi plecat de acasă cele două tinere, însă polițiștii iau în considerare scenariul ca acestea să fi fost răpite.

ADVERTISEMENT

”O autospecială de stingere, un echipaj SMURD şi un echipaj de scafandri s-au deplasat în această dimineaţă la podul Bizetz din municipiul Giurgiu după ce a fost înregistrat un apel la 112 privind dispariţia unor minore din municipiul Giurgiu, de la domiciliu”, au transmis reprezentanții ISU Giurgiu, conform Agerpres.

Autoritățile îi roagă pe cetățenii care le-ar fi văzut pe cele două fete să sune la 112, pentru a ajuta la depistarea acestora. ”La data de 8 martie 2024, ora 07,10, Poliţia Municipiului Giurgiu a fost sesizată cu privire la faptul că minorele Budurincă Alexandra şi Harai Silvia Nicoleta, ambele cu vârste de 14 ani, au plecat de acasă.

ADVERTISEMENT

Ambele  au plecat de la domiciliile lor, din municipiul Giurgiu şi nu au mai revenit”, se mai arată într-un comunicat de presă al ISU Giurgiu. Oamenii legii au oferit cetățenilor fotografiile celor două fete și semnalmentele acestora.

Conform polițiștilor, Alexandra Budurincă are următoarele semnalmente: aproximativ 1,65 m înălțime, 65 de kilograme, păr creț castaniu, tuns scurt, ochi căprui, față ovală, ten măsliniu. Cât despre Harai Silvia Nicoleta, aceasta are aproximativ 1,55 m înălțime, 50 de kilograme, păr șaten, ochi căprui, cu mențiunea că tânăra poartă ochelari de vedere.

ADVERTISEMENT

Fete dispărute în Giurgiu, a fost trimis mesaj RO-ALERT

”Persoanele care dețin și pot oferi informații cu privire la aceste persoane sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție”, mai transmit reprezentanții ISU.

Misiunile de căutare ar putea dura și pe cursul nopții, dacă cele două fete nu vor fi găsite până atunci. Din păcate, oamenii legii se așteaptă la cel mai cumplit scenariu, în condițiile în care echipele de scafandri le caută în Dunăre.

ADVERTISEMENT

Statistic, aproximativ 5000 de tineri sau copii dispar de acasă într-un an în România, însă majoritatea pleacă de bunăvoie și sunt găsiți. Din păcate în cazurile în care în primele 24 de ore persoanele dispărute nu sunt găsite, șansele ca acestea să mai fie în viață sunt foarte mici.

ADVERTISEMENT