Life

Mesaje și urări de Sfântul Alexandru. Nu vei da greș cu aceste gânduri de bine

Pe 30 august creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru. Ce mesaje și urări le puteți trimite celor dragi.
30.08.2021 | 08:51
Mesaje si urari de Sfantul Alexandru Nu vei da gres cu aceste ganduri de bine
ADVERTISEMENT

Pe data de 30 august Biserica îl prăznuiește pe Sfântul Alexandru, Protectorul omenirii. Acest nume a devenit popular datorită regelui Alexandru al III-lea al Macedoniei, sau Alexandru cel Mare.

Semnificația numelui este “care îi apără pe oameni”. Sfântul Alexandru este cunoscut ca protectorul omenirii și este cinstit pentru minunile pe care le-a făcut de-a lungul vieții sale.

ADVERTISEMENT

Există mai multe felicitări și urări pe care le puteți transmite celor dragi.

Mesaje și urări de Sfântul Alexandru. Nu vei da greș cu aceste gânduri de bine

Există mai multe nume derivate de la Sfântul Alexandru. Alexandra, Lixandra, Lixandru, Lisandru, Lisandra, Sandra, Sandru, Lexi, Alecu, Alexandria, Alexandrina,  Alessandra, Sandu, Sanda, Sănducu, Ducu, Duțu, Sașa.

Sunt și o mulțime de mesaje și urări pe care le puteți transmite în această zi.

  • De toți ai fost tu azi numit, în lăcaș sfânt chiar pomenit! Mă alipesc gingaș și eu, dorindu-ți bine mereu. Numele ce-l porți de sfânt poartă-l cu mândrie multă! Să-ți dea putere și tărie, ani sănătoși și bucurie! Un înger păzitor îți doresc eu ție!
  • E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. La mulți ani!
ADVERTISEMENT

 

  • Cum Sfântul Alexandru este ocrotitorul omenirii, ție îți doresc să fii mereu alături de oamenii pe care îi iubești și să îi protejezi cu bunătatea ta. La mulți ani, prieten drag!
  • Sărbătoarea Sfântului Alexandru să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire și mai ales multă dragoste! La mulți ani!

 

  • Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetorii și la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori.
  • La mulți ani și Sfântul Alexandru să te călăuzească mereu! Fie ca sfântul care te protejează să-ți aducă noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi minunată! Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese și realizări.
ADVERTISEMENT

 

  • Sfântul Alexandru al cărui nume îl porți să te ocrotească și să te călăuzească mereu. La mulți ani și să petreci o zi minunată!
  • Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să îți aducă fericire și bucurie. Îți doresc multă sănătate, să ai sufletul curat și toate dorințele să se împlinească. La mulți ani!
  • La mulți ani, Alexandru! Să ai parte de toată fericirea și dragostea din lume!

 

  • Sper ca sărbătoarea Sfântului Alexandru sa fie semnalul unui nou început, sa ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire si mai ales… multa dragoste!
  • Astăzi este o zi specială pentru tine. La mulți ani, Alexandru/ Alexandra! Să ai parte doar de fericire, iar drumul vieții să te poarte acolo unde îți dorești.
ADVERTISEMENT

Cine a fost Sfântul Alexandru

Sfântul Alexandru a fost considerat protectorul omenirii. El este cinstit de Biserica ortodoxă pentru minunile pe care le-a făcut. Fiind un apropiat al Patriarhului Constantinopolului, Sfântul Alexandru a fost rugat să participe la primul Conciliu de la Niceea.

Se spune că după aceea un înger i-a apărut în vis Patriarhului Mitrofan și i-a spus că Alexandru este cel care trebuie să-l înlocuiască după moartea sa. Astfel, Alexandru a ajuna Patriarhul Constantinopolului, pe vremea când avea aproape 70 de ani.

Acesta a murit în anul 337, al vârsta de 98 de ani.

ADVERTISEMENT