Life

Mesaje și urări speciale de Sfântul Alexandru. Îi vei da gata pe cei dragi cu aceste gânduri bune

Mesaje și urări speciale de Sfântul Alexandru. Iată câteva urări cu care vei putea să îi impresionezi pe cei dragi care își sărbătoresc ziua pe 30 august 2022.
29.08.2022 | 22:45
Mesaje si urari speciale de Sfantul Alexandru Ii vei da gata pe cei dragi cu aceste ganduri bune
Mesaje și urări speciale de Sfântul Alexandru. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În fiecare an, pe data de 30 august, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru, cel supranumit protectorul omenirii. Sfântul Alexandru a fost patriarhul Constantinopolului între anii 314 și 337.

De ce este celebrat Sf. Alexandru

Sfântul Alexandru a trăit în secolul al patrulea și datorită credinței sale acesta a devenit Patriarh în Bizanț.

ADVERTISEMENT

Patriarhul Mitrofan, cel pe care o să ajungă să îl înlocuiască, era prea bătrân pentru a participa la primul Sinod Ecumenic de la Niceea, așa că l-a trimis pe Alexandru.

Acolo urmau să se discute anumite învățături greșite și scopul lui Alexandru era să apere credința de Arie și de alți partizani ai ereziei ariene.

ADVERTISEMENT

Aceasta vorbea despre faptul că fiul și tatăl din Sfânta Treime nu sunt unul și același, astfel că Iisus este inferior, învățături greșite. În cadrul sinodului, Împăratul Constantin cel Mare a pus atunci bazele dogamtice ale creștinismului.

După Sinod, un înger a venit la Mitrofan și i-a spus că în curând va ajunge la Domnul, iar cel care trebuie să rămână în locul lui era Sfântul Alexandru.

ADVERTISEMENT

„După zece zile îţi vei lua cununa de la Dumnezeu, iar scaunul bisericesc să-l ia, în locul tău, Alexandru, slujitorul tău”, i-a spus îngerul patriarhului.

Mesaje și urări pe care să le transmiți Alexandrilor și Alexandrelor

De ziua Sfântului Alexandru, sunt o mulțime de români care își sărbătoresc numele. Astfel, trebuie să ne gândim la cei dragi nouă în aceste momente și să le transmitem cele mai bune și frumoase gânduri în aceste zile speciale pentru ei.

ADVERTISEMENT

Sunt peste 2,2 milioane de români ce poartă numele sfântului sau derivante din acestea.

Alexandru este un nume grecesc, care în traducere ar înseamna „protector, apărător”, de unde și numele pus marelui sfânt, în legătură cu apărarea acestuia în fața învățăturilor greșite despre creștinism: Alexandru, protectorul omenirii.

Iată ce mesaje poți să le trimiți celor dragi, care poartă numele de Alexandra, Alexandru, Sandra, Alexandrina, Săndel, Alexia, Alexis și așa mai departe.

„Fie ca din aceasta zi sfântă, în drumul lin al vieții tale, să răsară mereu câte-o rază de soare care să îți aducă fericire și bucurie! Să ai parte de multă sănătate, să ai sufletul curat și toate dorințele să ți se împlinească! La mulți ani!”.

„La Mulți Ani! Sfântul Alexandru să-ți dea sănătate și putere să lupţi pentru idealurile tale. Să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii și fericire alături de familie și cei dragi”.

„Cum Sfântul Alexandru este ocrotitorul omenirii, ție îți doresc să fii mereu alături de oamenii pe care îi iubești și să îi protejezi cu bunătatea ta. La Mulți Ani, prieten drag!”.

„Sfântul căruia îi purtați numele să vă ocrotească în fiecare zi, să va aducă liniște și pace și să nu lase că speranța să se stingă din sufletul dumneavoastră”.

„Un munte de sănătate, o mare de iubire şi un ocean de fericire!”.

Rugăciune pentru Sf. Alexandru

Există o rugăciune către Sfântul Alexandru despre care se spune că este făcătoare de minuni. Aceasta trebuie rostită în ziua în care îl sărbătorim pe marele sfânt din calendarul ortodox.

Rugăciunea închinată Sfântului Alexandru trebuie rostită cu patimă, pentru ca cuvintele noastre să fie ascultate.

Aceasta vorbește despre viața dreaptă pe care a avut-o acesta în timpul vieții sale și cum s-a luptat să nu mai existe erezia lui Arie pe pământ.

De altfel, atunci când Arie s-a arătat că ar vrea să își îndrepte fapte, dar în mod mincinos, Alexandru s-a rugat până când acesta a murit fără să mai apuce să reintre în biserica lui Hristos.

„Tu ești cel ce cu îndrăzneală păzești turma lui Hristos de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți. Și pe cei ce scapă sub adăpostirea ta îi aperi de năvălirea lor, Alexandre preafericite.

Și pe noi, care suntem înviforați de gânduri și de lucruri necuvioase, izbăvește-ne! Nu ne pricepem de unde să începem a-ți aduce laudă ție, părinte. Că, aducându-ne aminte de smerenia și de faptele tale cele minunate, ne spăimântăm!

Izbăvește-ne, părinte, cu rugăciunile tale! Ca și pe turma ta, de erezia lui Arie. Auzi-ne, preacuvioase, precum ascultând pe împăratul, ai rușinat pe filosoful cel mincinos. Dă-ne mâna de ajutor, Sfinte Alexandre, precum ai dat și părinților la sobor împotriva lui Arie”.

ADVERTISEMENT
Tags: