Sport

Mesajul emoționant al Antonelei Roccuzzo, după ce soțul Leo Messi a câștigat un nou trofeu

Antonela Roccuzzo nu a rămas indiferentă la faptul că soțul său Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător din lume de către FIFA.
17.01.2024 | 16:38
Mesajul emotionant al Antonelei Roccuzzo dupa ce sotul Leo Messi a castigat un nou trofeu
Mesajul emoționant Antonelei Roccuzzo, după ce soțul Leo Messi a câștigat un nou trofeu. Foto: People.com
ADVERTISEMENT

Leo Messi a primit distincția de cel mai bun fotbalist din lume pentru a treia oară, după ce mai fusese desemnat astfel în 2019 și 2022, în urma anchetei FIFA. Mai mult, Căpitanul naționalei Argentinei, obișnuit deja cu astfel de premii, inclusiv Balonul de Aur, nu a fost prezent la ceremonia de la Londra pentru că vrea să rămână conectat cu cei de la Inter Miami.

Mesajul emoționant Antonelei Roccuzzo

Cu toate acestea, mesajele de felicitare nu au încetat să apară, iar cel al soției Antonela Roccuzzo a fost cap de afiș și a atras atenția tuturor. Conform TyC Sports, soția starului argentinian a distribuit postarea FIFA în care Messi este anunțat câștigător, la care a adăugat emoji-uri cu o față emoționată și cu aplauze.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de anii precedenți, câștigătorul premiului The Best FIFA player nu a avut un favorit clar. Golurile lui Erling Haaland la Manchester City și nivelul ridicat al lui Kylian Mbappe la Paris Saint-Germain ar fi meritat și ele toată lauda, astfel că nimeni nu era sigur cine va fi câștigătorul, care a fost, din nou, Lionel Messi. Interesant, votul a fost la egalitate perfectă, astfel că soarta câștigătorului a fost stabilită prin departajare.

Leo Messi FIFA best player
Leo Messi FIFA best player

Votarea a fost efectuată de toți căpitanii și antrenorii de la toate echipele naționale, precum și de câte un jurnalist din fiecare țară, pe lângă voturile oamenilor care au intrat pe site-ul oficial al FIFA. Cele mai valoroase voturi, și cele care au rupt egalitatea, au fost cele ale fotbaliștilor, adică căpitanii echipelor.

ADVERTISEMENT

De aceea, când Messi și Haaland au terminat egal la 48 de puncte, Leo a câștigat premiul pentru că a primit cele mai multe voturi pe primul loc de la fotbaliști. Așadar, acesta a fost criteriul de departajare, voturile căpitanilor de echipă. O onoare care nu este de neglijat, în condițiile în care Leo Messi a fost apreciat, așadar, de majoritatea fotbaliștilor cu nume grele din lume.

Căpitanii care l-au votat pe Lionel Messi pentru cel mai bun premiu sunt Radamel Falcao García (Colombia), Luka Modric (Croația), Enner Valencia (Ecuador), Mohamed Salah (egiptean), Harry Kane (Anglia), Kylian Mbappé (Franța), Gianluigi Donnarumma (Italia), Son Heung-min (Coreea de Sud), Guillermo Ochoa (Mexic), Virgil Van Dijk (Olanda), Gustavo Gómez (Paraguay), Paolo Guerrero (Peru), Robert Lewandowski (Polonia), Federico Valverde (Uruguay) și Tomás Rincón (Venezuela).

ADVERTISEMENT

Pe lângă Lionel Messi, care a fost desemnat cel mai bun jucător de către FIFA, au existat și alți sportivi care au primit distincții. De remarcat cea mai bună fotbalistă din lume Aitana Bonmati, de la FC Barcelona, cel mai bun antrenor din lume Pep Guardiola sau cea mai bună antrenoare, Sarina Wiegman (Anglia).

De asemenea, naționala de fotbal a Braziliei a primit premiul fair-play, în timp ce Guilherme Madruga de la Botafogo SP a primit premiul Puskas pentru cel mai frumos gol. Totodată, merită menționat cel mai bun prim 11 al planetei, din care lipsește, din nou, Cristiano Ronaldo. Așadar, conform experților, cei mai buni 11 jucători ai planetei sunt Thibaut Courtois (Real Madrid/Bélgica), Kyle Walker (Manchester City/Inglaterra), John Stones (Manchester City/Inglaterra), Ruben Dias (Manchester City/Portugal),.

ADVERTISEMENT

Nu au lipsit, de asemenea, de pe lista celor mai buni fotbaliști, Bernardo Silva (Manchester City/Portugal), Jude Bellingham (Borussia Dortmund y Real Madrid/Inglaterra), Kevin de Bruyne (Manchester City/Bélgica), Erling Haaland (Manchester City/Noruega), Kylian Mbappé (París Saint-Germain/Francia), Lionel Messi (París Saint-Germain e Inter Miami/Argentina) și Vinicius Júnior (Real Madrid/Brasil).

ADVERTISEMENT