Sporturi

Mesajul trist al lui Roger Federer: „Se apropie ora retragerii!”

09.07.2020 | 18:58
Mesajul trist al lui Roger Federer Se apropie ora retragerii
ADVERTISEMENT

Roger Federer a lansat un mesaj trist pentru fanii săi, în care vorbește deschis despre retragerea care inevitabil se va întâmpla în câțiva ani.

Jucătorul de tenis elvețian spune că vrea să profite cât mai mult de timpul pe care îl mai are de petrecut în sportul care l-a făcut celebru.

ADVERTISEMENT

Totodată, Roger Federer este conștient că momentul retragerii se apropie.

Roger Federer își întristează fanii

Roger Federer a vorbit deschis despre retragerea sa din tenis, într-un mesaj destul de trist pentru fanii săi: „Ora retragerii se apropie şi ştiu că circuitul îmi va lipsi. Ar fi fost uşor să mă retrag acum, dar vreau să continui să-mi mai ofer şansa de a profita de tenis”.

Părinţii mei erau foarte furioşi pe mine. Mi-au spus că dacă voi continua să rup rachete pe teren nu vor mai veni să mă vadă jucând. Iniţial am reacţionat şi le-am spus să plece, că nu este nevoie să vină să mă vadă jucând”.

ADVERTISEMENT

„Mi-au trebuit doi ani pentru a ști să mă comport pe teren!”

Roger Federer a continuat și a povestit mai multe dedesubturi din cariera sa: „Dar apoi mi-am spus că nu este posibil să continui aşa. Era la Hamburg, după înfrângere în primul tur cu Franco Squillari în 2001. După mingea de meci, mi-am rupt racheta.

Apoi, mi-am zis că ajunge şi nu mai pot să mă comport aşa. Atât pentru public, cât şi pentru părinţii mei, antrenori, prieteni. Toată lumea se gândea că îmi voi pierde capul”.

ADVERTISEMENT

„Procesul a fost extrem de lung. Mi-au trebuit doi ani pentru a şti cum să mă comport pe un teren”, a mai spus Roger Federer.

„A fost un an cu adevărat special până acum. Ultimul meu meci a fost în Africa de Sud cu Rafa (n.r. – Nadal, la Cape Town în februarie). Am jucat Openul Australiei, iar apoi au urmat două operaţii, cârje în timpul recuperării.

ADVERTISEMENT

Acum, nu mai este Wimbledon (n.r. – programat iniţial între 29 iunie şi 12 iulie), nu mai sunt Jocuri Olimpice, dar este coronavirus, izolare, interdicţie de călătorie. Obiectivul meu e să joc la Wimbledon sezonul viitor”, a spus Roger Federer,

ADVERTISEMENT