Sport

Messi a fost la un pas să semneze cu Manchester City în 2020. A apărut conversația cu Guardiola

Leo Messi a plecat de la Barcelona în 2021 pentru a semna cu PSG. Lucrurile puteau sta, însă, foarte diferit. Cu doar un an înainte, argentinianul a fost aproape de City.
29.11.2023 | 21:02
Messi a fost la un pas sa semneze cu Manchester City in 2020 A aparut conversatia cu Guardiola
Messi a fost la un pas sa ajunga la City
ADVERTISEMENT

Într-un moment tensionat al verii din 2020, Leo Messi și-a exprimat dorința de a părăsi Barcelona și a căutat oportunități noi la Manchester City, dezvăluind astfel o tentativă de transfer despre care jurnalistul Marti Perarnau scrie în cartea sa recent publicată, intitulată “Dios salve a Pep” (Dumnezeu să-l salveze pe Pep).

Messi, la un pas să semneze cu Manchester City în 2020

În capitolul intitulat “Eu vreau doar să rup totul”, Perarnau relatează evenimentele din august 2020, când Messi și-a manifestat intenția de a se alătura echipei conduse de Pep Guardiola. Mutarea ar fi produs un adevărat șoc pe piața transferurilor.

ADVERTISEMENT

Îngrijorat de situația sa la Barcelona și după înfrângerea umilitoare cu Bayern Munchen, scor 2-8, în Liga Campionilor, Messi i-ar fi trimis un mesaj lui Guardiola pe WhatsApp, întrebându-l cât mai are contract cu Manchester City. Acest gest a reprezentat începutul discuțiilor.

Guardiola și Messi s-au întâlnit la Barcelona

După eliminarea lui City din Liga Campionilor, Messi și Guardiola s-au întâlnit la domiciliul antrenorului în Barcelona, marcând a doua lor întâlnire de la despărțirea catalanului de Barcelona în 2012. Cei doi erau hotărâți să refacă cuplul de aur de la Barcelona.

ADVERTISEMENT

În cadrul acestei întâlniri, Messi i-ar fi comunicat lui Guardiola dorința sa de a “rupă totul” cu echipa de pe Camp Nou, nemulțumit de viziunea diferită a lui Josep Maria Bartomeu, pe care l-a acuzat că l-a “trădat și înșelat”.

Conform cărții, dialogul dintre cei doi a fost intens. Guardiola i-ar fi evidențiat lui Messi provocările climatice ale orașului Manchester, dar ar fi fost deschis la ideea de a-și prelungi contractul cu City dacă transferul s-ar fi realizat. Cu toate acestea, în cele din urmă, mutarea nu s-a materializat, iar Messi a rămas la Barcelona, în ciuda momentelor tensionate și a deciziei sale inițiale de a părăsi clubul.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola: În Manchester ne antrenăm extrem de intens.

Leo Messi: Mă voi antrena intens, nu mă preocupă asta.

Pep: Eu continui să țin discuții tactice lungi. Poate te plictisești…

Messi: Voi rezista. Voi rezista la tot ce faci.

Pep: Leo, am crescut acum. Poate nu ne mai suportăm.

Messi: Pep, eu vreau doar să rup totul.

În august 2021, superstarul argentinian Leo Messi a pus capăt unei lungi și fructuoase relații cu FC Barcelona, semnând un contract cu Paris Saint-Germain. Despărțirea de clubul catalan a fost marcantă, având în vedere contribuția excepțională a lui Messi la Barcelona, unde și-a petrecut întreaga carieră de profesionist până în acel moment. În prezent, Messi este deținătorul Balonului de Aur.