Sport

Topul celor mai buni fotbaliști din lume pe categorii de vârstă: Messi, lider incontestabil

Topul celor mai buni fotbaliști ai planetei a fost stabilit de către cei de la ESPN. Americanii au clasat câte un fotbalist pe fiecare vârstă, de la 16 la 36 de ani.
21.10.2023 | 10:14
Topul celor mai buni fotbalisti din lume pe categorii de varsta Messi lider incontestabil
Leo Messi inchide lista celor mai valorosi fotbalisti ai planetei, foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cei mai buni jucători din lume au fost analizați și adăugați pe lista stelelor de către americani. ESPN  a format o listă bazată pe criterii de vârstă. Astfel, clasamentul pornește de la 16 ani și merge până la 36. Messi nu avea cum să lipească din prestigioasa adunare.

Americanii au făcut un top bazat pe vârstă

“Există tot felul de moduri de a defini cel mai bun jucător din lume – și am făcut mai multe încercări în acest sens. În ciuda imposibilității de a măsura și apoi de a evalua în mod obiectiv tot ceea ce se întâmplă pe un teren de fotbal.

ADVERTISEMENT

Există totuși o mulțime de informații care pot fi culese din acest proces”, au explicat americanii de la ESPN atunci când au hotărât să pornească o analiză la sânge a celor mai bine cotați fotbaliști ai planetei.

Lamine Yamal este cap de listă pentru americani. În vârstă de doar 16 ani, fotbalistul Barcelonei este considerat cel mai bun jucător din lume în categoria lui de vârstă. Yamal a jucat 9 meciuri pentru prima echipă în acest an, dintre care 5 ca titular. Yamal a reușit să înscrie un gol.

ADVERTISEMENT

La categoria 17 ani își face loc Warren Zaire-Emery. Fotbalistul PSG-ului a evoluat în 8 partide în Ligue 1. Următorul pe listă este Evan Ferguson, câștigătorul categoriei 18 ani. La 19 ani își face loc  un alt jucător al Barcelonei. Gavi este considerat numărul 1 de către americani.

Leo Messi închide lista prestigioasă

Jude Bellingham deschide lista pentru jucătorii din categoria 20-29. În vârstă de 20 de ani, Jude Bellingham face furori la Real Madrid în acest sezon cu 8 goluri în 8 partide. La categoria 21 de ani, îl avem pe Josko Gvardiol, fundașul stânga al lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

Bukayo Saka, Erling Haaland, Kylian Mbappe, Trent-Alexander Arnold, Kim Min-Jae, Rodri, Joshua Kimmich și Bruno Fernandes se mai află pe prestigioasa listă întocmită de către americani. Jucătorii menționați mai sus au vârste cuprinse între 22 și 29 de ani.

Harry Kane, Mohamed Salah, Kevin de Bruyne, Kieran Trippier, Dani Parejo și Robert Lewandowski urmează pe listă în categoria fotbaliștilor cu vârste cuprinse între 30 și 35 de ani. Lewandowski este principala gură de foc a Barcelonei în acest an cu 5 goluri în 8 partide.

ADVERTISEMENT

Leo Messi nu putea să lipească de pe lista celor de la ESPN. Fotbalistul care face furori în Statele Unite închide lista pe locul 1 al celor mai buni fotbaliști la categoria 36 de ani. Messi este vedeta numărul 1 a campionatului american de fotbal și joacă în prezent pentru Inter Miami.

ADVERTISEMENT