Sport

Messi, mai presus decât Maradona! Argentina vrea să retragă tricoul cu numărul 10

Argentina va retrage tricoul cu numărul 10 atunci când Messi își va încheia cariera. Federația a luat această decizie în semn de respect față de cel mai titrat jucător din istorie.
02.01.2024 | 11:48
Messi mai presus decat Maradona Argentina vrea sa retraga tricoul cu numarul 10
Argentina va retrage tricoul cu numarul 10 in onoarea lui Messi
ADVERTISEMENT

Lionel Messi, legenda Argentinei, va primi un tribut de neuitat din partea Federației Argentinene de Fotbal (AFA) atunci când se va retrage oficial din fotbalul internațional. Președintele AFA, Claudio Tapia, a anunțat că forul de la Buenos Aires va retrage numărul 10 în onoarea lui Messi. Numărul 10 a fost purtat în trecut și de celebrul Diego Maradona.

Argentina va retrage numărul 10 după ce Leo Messi nu va mai juca la națională

Această decizie vine ca recunoaștere a moștenirii impresionante a lui Messi, consolidată recent prin câștigarea Cupei Mondiale în 2022, primul titlu mondial al Argentinei din 1986, precum și a Cupei America în 2021.

ADVERTISEMENT

“Odată cu retragerea lui Messi din echipa națională, nu vom permite niciunei alte persoane să poarte numărul 10 după el. Acest număr 10 va fi retras pe viață în onoarea lui. Este cel mai mic gest pe care îl putem face pentru el”, a declarat Tapia într-o conferință de presă.

Deși Messi nu și-a anunțat încă retragerea din echipa națională și se așteaptă să facă parte din echipă la viitoarea Copa America din vara anului 2023, Messi are 36 de ani și se apropie de finalul carierei sale.

ADVERTISEMENT

Câștigător a 8 Baloane de Aur, Messi nu poate garanta participarea la Cupa Mondială din 2026, organizată de Statele Unite, Mexic și Canada. Messi a consolidat această moștenire prin conducerea Argentinei la câștigarea celui de-al treilea trofeu mondial la turneul din Qatar în 2022.

Messi, numărul 1 pentru Argentina și pentru Miami

Cu șapte goluri și trei assist-uri, Messi a fost elementul cheie în cucerirea Cupei Mondiale, demonstrând încă o dată geniul său fotbalistic. În plus, Messi deține recordul de apariții pentru Argentina și este cel mai bun marcator din istoria naționalei cu 106 goluri în 180 de apariții.

ADVERTISEMENT

Naționala Argentinei nu este singura formație care l-a omagiat pe Messi. Inter Miami a anunțat cu mândrie că Lionel Messi a fost desemnat cel mai valoros jucător al echipei pentru sezonul 2023.

Câștigător a opt premii Ballon d’Or, Messi s-a alăturat echipei Inter Miami în vara anului 2023 și a avut un impact imediat, jucând un rol-cheie în câștigarea titlului Leagues Cup 2023, primul din istoria echipei.

ADVERTISEMENT

În plus, argentinianul a contribuit la parcursul echipei în finala Cupei Lamar Hunt U.S. Open 2023, prima din istorie desfășurată la PNK Stadium. Messi a câștigat titlurile de cel mai bun jucător și golgheter al Leagues Cup 2023, după ce a înregistrat un impresionant total de 10 goluri și patru assisturi în șapte meciuri.

ADVERTISEMENT