News

Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii. Weekend cu maxime de 30 de grade

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) prognozează o schimbare radicală a vremii. Se anunță maxime de 30 de grade.
18.10.2023 | 09:59
Meteorologii anunta o schimbare radicala a vremii Weekend cu maxime de 30 de grade
ANM anunță o schimbare radicală a vremii în România. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După mai multe zile cu temperaturi scăzute, minime negative în centru, nord și la munte, meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii în România. În mai multe zone va reveni vara.

ANM anunță o schimbare radicală a vremii în România

Un val de aer polar a adus minime negative în mai multe regiuni. Noaptea trecută, la Miercurea Ciuc s-au înregistrat – 8,2 grade Celsius, o valoare apropiată de pragul gerului.

ADVERTISEMENT

Veștile de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) sunt însă foarte bune, dacă vorbim de zilele următoare. Treptat, vremea va intra într-un amplu proces de încălzire, iar temperaturile vor fi ridicate în toată țara.

Încă de miercuri, se va resimți o ușoară încălzire. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în prima parte a zilei în Dobrogea, sudul Moldovei și estul Munteniei, iar noaptea și în regiunile vestice. Cu toate acestea, probabilitatea ca izolat să plouă slab va fi redusă.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime de la mijlocul săptămânii se vor situa între 11 și 21 grade Celsius, iar cele minime între – 2 și 12 grade, cu valori mai mici în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

De mâine, joi, 19 octombrie, va fi și mai cald, atât ziua, cât și pe parcursul nopții. Vor fi ploi locale doar în vestul și nordul țării, iar la începutul intervalului izolat va fi ceață. Temperaturile maxime se vor situa între 13 și 24 grade, iar cele minime în general între 6 și 15 grade.

ADVERTISEMENT

Maxime de 30 de grade în weekend. Vreme caldă și în București

Și în Capitală, conform meteorologilor, vremea se schimbă radical. Miercuri și joi, cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 21 – 22 grade, iar cea minimă va fi de 9 – 10 grade.

De vineri, vremea continuă să fie frumoasă și tot mai caldă. Se anunță 25 – 26 de grade Celsius. Sâmbăta aduce o veritabilă zi de vară. ANM anunță o maximă, în Capitală, de 30 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Conform prognozei ANM pentru următoarele patru săptămâni, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice, sudice și sud-estice.

ADVERTISEMENT
Tags: