News

”Metoda Bebelușul”, o nouă tactică de tâlhărie. Cum sunt păcăliți șoferii și ajung să fie în mare pericol

O nouă tactică de tâlhărie face victime în străinătate. Ce este ”metoda Bebelușul” și cum poate fi evitată capcana hoților
24.07.2023 | 12:25
Metoda Bebelusul o noua tactica de talharie Cum sunt pacaliti soferii si ajung sa fie in mare pericol
O nouă tactică de tâlhărie prin mtoda Bebelușul Sursa foto: Facebook Nancy Walsh with Jeff Cook Real Estate
ADVERTISEMENT

Șoferii care circulă, în special noaptea, prin zone mai puțin populate riscă să cadă victime cele mai noi metode de tâlhărie la drumul mare. O femeie din SUA trage un semnal de alarmă asupra metodei numită ”metoda Bebelușul”.

Cum sunt păcăliți șoferii cu ”metoda Bebelușul”

Practic, hoții se folosesc de un cărucior de bebeluși pe care îl întorc cu spatele către direcția de mers și pe care îl poziționează în așa fel încât să pară abandonat în pustietate.

ADVERTISEMENT

În momentul în care cineva oprește și coboară din mașină pentru a verifica dacă în cărucior este un copil, hoții dau atacul, vizând bunurile persoanei respective sau chiar mașina.

Nu este prima dată când se emit astfel de avertismente. Dar cea mai recentă postare a devenit virală, oameni din întreaga lume comentând cruzimea hoților.

ADVERTISEMENT

“Bebelușul abandonat” este o tactică folosită de hoți care așteaptă să prindă în ambuscadă străinii amabili care s-ar putea opri să verifice un cărucior, scrie Daily Mail.

Postarea, adaptată pentru România

În ultimele zile, imaginile postate de Nancy Walsh au circulat și în România, după ce reprezentanții unui ONG le-au postat pe pagina de Facebook, susținând că metoda ar face victime și în țara noastră.

ADVERTISEMENT

”Va avertizăm că există o nouă metodă de tâlhărie! Dacă vedeți un cărucior, scaun de mașină sau orice tip de situație ce implică produse care dă impresia că sunt ale unui bebeluș părăsit în mijlocul pustietății vă rog, nu ieșiți din vehicul. Anunțați autoritățile și aveți mare grijă!”, a postat Asociația Save Our Souls – S.O.S pe pagina de Facebook.

Autorii postării sfătuiesc persoanele care s-ar găsi într-o asemenea situație să nu iasă din mașină și să alerteze autoritățile apelând numărul unic de urgență 112.

ADVERTISEMENT

Totuși, reprezentanții Poliției au precizat pentru publicația știripesurse.ro că în România nu se practică ”metoda Bebelușul”, iar fotografiile sunt de pe site-uri din străinătate.

ADVERTISEMENT
Tags: