Life

Metodele prin care te fac supermarketurile să cheltuiești mulți bani la cumpărături. S-a aflat cel mai important secret al marilor magazine

Tu știi ce metode folosesc supermarketurile de te fac să cheltuiești mulți bani la cumpărături? Nimeni nu îți va spune niciodată acest lucru.
29.07.2023 | 09:00
Metodele prin care te fac supermarketurile sa cheltuiesti multi bani la cumparaturi Sa aflat cel mai important secret al marilor magazine
Metodele prin care te fac supermarketurile să cheltuiești mulți bani la cumpărături. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că supermarketurile folosesc niște metode care te fac să cheltuiești mai mulți ban la cumpărături? Nimeni nu îți va spune niciodată aceste secrete atunci când treci pragul magazinelor.

Metodele prin care te fac supermarketurile să cheltuiești mulți bani la cumpărături

Pentru unele persoane, mersul la cumpărături nu e tocmai o plăcere. Iar asta se aplică în special în cazul celor care vor să facă economii. Poate fi dificil să nu cheltuiești mulți bani la cumpărături.

ADVERTISEMENT

Prețurile au explodat în ultima perioadă, iar un simplu coș de cumpărături ajunge să coste dublu față de anul trecut. Iar retailerii au și ei partea lor de vină. În cazul în care nu știai, ei folosesc anumite metode prin care te fac să cheltuiești mai mulți bani când mergi la cumpărături.

Deși poate ți-ai propus să iei doar lucruri esențiale, atunci când ajungi în magazin, ceva se întâmplă. Cum e posibil așa ceva? Foarte simplu. În primul rând totul pornește de la căruciorul de cumpărături.

ADVERTISEMENT

Vrei nu vrei, cu cât acesta e mai mare, te va face să cumperi mai mult. Fără să îți dai seama neapărat, ajungi să vrei să umpli coșul respectiv. Un alt truc folosit de retaileri care te facă să cheltuiești mai mulți bani la cumpărături e cel legat de produse.

În general, cumperi ce vezi la raft. Și fii sigur de faptul că mai la vedere sunt produsele mai scumpe. Iar ce este mai ieftin se ascunde ceva mai în spate, unde probabil nici nu mai ajungi pentru că ți-ai luat ce ai nevoie.

ADVERTISEMENT

De ce este așezată hârtia igienică în capătul magazinului

Un exemplu este hârtia igienică. Pentru a ajunge la ea, este nevoie să străbați întreg supermarketul. De asemenea, poate nu știai, dar casele de marcat sunt așezate pe partea stângă pentru că marea majoritate a clienților se uita doar în dreapta.

De ce sunt așezate gumele de mestecat și batoanele de ciocolată la casierie? Pentru că s-ar putea să-ți fie greu să le reziști cât timp aștepți la rând. Mai mult de atât, poate ți se face și sete și vezi și o băutură rece lângă.

ADVERTISEMENT

Și nici cumpărăturile online nu sunt o alegere mai bună. Poate nu ți-ai dat seama, dar ajungi să cumperi mai mult pentru a completa suma de care ai nevoie pentru a beneficia de livrare gratuită.

În acest mod, fără să vrei, ajungă să cheltuiești la cumpărături mai mulți bani. Cum te salvezi de aceste ”practici”? Cea mai bună soluție pentru a economisi bani este să îți faci o listă de cumpărături înainte. În acest mod știi sigur pentru ce ai venit și nu te abați de la traseul tău.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani...
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani 3-2
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină....
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină. Femeia, prinsă la un concurs de aruncat brazi
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut...
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut să zică fostul premier de ea
Fiul europarlamentarei Rovanei Plumb, show într-un club de lux din Capitală
Fiul europarlamentarei Rovanei Plumb, show într-un club de lux din Capitală
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni