Life

Metodele prin care te fac supermarketurile să cheltuiești mulți bani la cumpărături. S-a aflat cel mai important secret al marilor magazine

Tu știi ce metode folosesc supermarketurile de te fac să cheltuiești mulți bani la cumpărături? Nimeni nu îți va spune niciodată acest lucru.
29.07.2023 | 09:00
Metodele prin care te fac supermarketurile sa cheltuiesti multi bani la cumparaturi Sa aflat cel mai important secret al marilor magazine
Metodele prin care te fac supermarketurile să cheltuiești mulți bani la cumpărături. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că supermarketurile folosesc niște metode care te fac să cheltuiești mai mulți ban la cumpărături? Nimeni nu îți va spune niciodată aceste secrete atunci când treci pragul magazinelor.

Metodele prin care te fac supermarketurile să cheltuiești mulți bani la cumpărături

Pentru unele persoane, mersul la cumpărături nu e tocmai o plăcere. Iar asta se aplică în special în cazul celor care vor să facă economii. Poate fi dificil să nu cheltuiești mulți bani la cumpărături.

ADVERTISEMENT

Prețurile au explodat în ultima perioadă, iar un simplu coș de cumpărături ajunge să coste dublu față de anul trecut. Iar retailerii au și ei partea lor de vină. În cazul în care nu știai, ei folosesc anumite metode prin care te fac să cheltuiești mai mulți bani când mergi la cumpărături.

Deși poate ți-ai propus să iei doar lucruri esențiale, atunci când ajungi în magazin, ceva se întâmplă. Cum e posibil așa ceva? Foarte simplu. În primul rând totul pornește de la căruciorul de cumpărături.

ADVERTISEMENT

Vrei nu vrei, cu cât acesta e mai mare, te va face să cumperi mai mult. Fără să îți dai seama neapărat, ajungi să vrei să umpli coșul respectiv. Un alt truc folosit de retaileri care te facă să cheltuiești mai mulți bani la cumpărături e cel legat de produse.

În general, cumperi ce vezi la raft. Și fii sigur de faptul că mai la vedere sunt produsele mai scumpe. Iar ce este mai ieftin se ascunde ceva mai în spate, unde probabil nici nu mai ajungi pentru că ți-ai luat ce ai nevoie.

ADVERTISEMENT

De ce este așezată hârtia igienică în capătul magazinului

Un exemplu este hârtia igienică. Pentru a ajunge la ea, este nevoie să străbați întreg supermarketul. De asemenea, poate nu știai, dar casele de marcat sunt așezate pe partea stângă pentru că marea majoritate a clienților se uita doar în dreapta.

De ce sunt așezate gumele de mestecat și batoanele de ciocolată la casierie? Pentru că s-ar putea să-ți fie greu să le reziști cât timp aștepți la rând. Mai mult de atât, poate ți se face și sete și vezi și o băutură rece lângă.

ADVERTISEMENT

Și nici cumpărăturile online nu sunt o alegere mai bună. Poate nu ți-ai dat seama, dar ajungi să cumperi mai mult pentru a completa suma de care ai nevoie pentru a beneficia de livrare gratuită.

În acest mod, fără să vrei, ajungă să cheltuiești la cumpărături mai mulți bani. Cum te salvezi de aceste ”practici”? Cea mai bună soluție pentru a economisi bani este să îți faci o listă de cumpărături înainte. În acest mod știi sigur pentru ce ai venit și nu te abați de la traseul tău.

ADVERTISEMENT
Tags: