News

Metroul din București ar putea fi extins cu trei stații. Ce soluții ia în calcul Primăria Berceni

Primăria Berceni organizează o dezbatere pe tema amplasării noilor stații cu care urmează să fie extinsă rețeaua de metrou din București. În acest moment sunt propuse trei opțiuni.
18.04.2022 | 19:34
Metroul din Bucuresti ar putea fi extins cu trei statii Ce solutii ia in calcul Primaria Berceni
Metroul din Capitală ar putea fi extins cu trei noi stații, acestea urmând să fie cunostruite în comuna Berceni. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Discuțiile pe tema extinderii metroului din Capitală avansează, Primăria Berceni anunțând o dezbatere publică pe tema Planului Urbanistic General în care apar locațiile posibilele locații ale viitoarelor stații.

Cum urmează să fie stabilită localizarea stațiilor?

Un prim pas în stabilirea zonelor în care vor fi plasate noile stații de metrou este reprezentat de dezbaterea pe care Primăria Berceni a organizat-o luni, 18 aprilie în care s-au discutat detaliile Planului Urbanistic General.

ADVERTISEMENT

“Sugestii sau observații pot fi transmise prin poștă la sediul Primăriei Berceni din Bulevardul 1 Mai nr. 233, localitatea Berceni, județ Ilfov, prin e-mail la adresa: registratura@primariaberceni.ro sau prin fax 021/3612703, până la data de 03.05.2022”, au mai transmis reprezentanții primăriei.

Mai trebuie precizat că în cursul lunii aprilie urmează finalizarea unui studiu de prefezabilitate pe baza căruia vor fi identificate trei sau patru posibile amplasamente. După această etapă, urmează și realizarea unui studiu de fezabilitate.

ADVERTISEMENT

Rolul acestui studiu, care se va întinde pe aproximativ șase luni, este acela de a identifica soluțiile eficiente din punct de vedere economic și tehnic.

Trebuie precizat că, după cum arată informațiile oferite de Primăria Berceni, sunt luate în calcul, momentan, extinderea metroului cu trei stații care vor fi amplasate în apropierea pasajului Centurii Bucureștiului,  străzii Pădurea Craiului și a străzii Sfânta Ana.

ADVERTISEMENT
Metroul din Capitală ar putea fi extins cu trei noi stații, acestea urmând să fie cunostruite în comuna Berceni. Credit foto: Facebook

Extinderea metroului, un proiect tot mai popular în ultimii ani

Primele informații legate de o posibilă a extinderii rețelei de metrou din București către Berceni au apărut în cursul anului 2019, atunci când au apărut informații despre planurile ca aceasta să aibă loc sub Centura Bucureștiului.

Informațiile apărute la finalul anului trecut arătau că Primăria Sectorului 4  semnase un contract de extindere a magistralei M2 cu cel puțin trei stații de metrou.

ADVERTISEMENT

“Magistrala M2 de metrou se va prelungi cu cel puţin încă trei staţii noi până în comuna Berceni. Mai mult, în imediata vecinătate a acestora, vor fi amenajate minimum alte 3 mari parcări de tip park&ride, pentru ca cei care locuiesc în localităţile limitrofe zonei de sud a Capitalei să aibă acces facil spre centrul oraşului, în condiţii moderne de trafic şi de siguranţă”, transmitea primarul sectorului 4.

ADVERTISEMENT
Tags: