Sport

Michael Schumacher împlinește 53 de ani, alături de familie: “Continuă să lupți, campionule!”

Legendarul pilot de Formula 1 Michael Schumacher împlinește astăzi 53 de ani. Fanii săi din întreaga lume mai speră încă la un miracol la 8 ani după nefericitul accident de la Meribel.
03.01.2022 | 08:45
Michael Schumacher implineste 53 de ani alaturi de familie Continua sa lupti campionule
ADVERTISEMENT

3 ianuarie rămâne pentru fanii Formulei 1 o dată de referință, fiind ziua de naștere a legendei Formulei 1, Michael Schumacher. Germanul rămâne, alături de Lewis Hamilton, cel mai titrat pilot din Marele Circ.

Din păcate, la 53 de ani, Michael continuă să fie într-un lent proces de refacere după accidentul suferit în 29 decembrie 2013 la schi, pe pârtia de la Meribel. Starea sa este stabilă, dar progresele sunt, din ce se știe public, mici.

ADVERTISEMENT

Teribilul accident care i-a schimbat viața lui Michael Schumacher

Pe 29 decembrie s-au împlinit opt ani de la teribilul accident suferit de Michael Schumacher la Meribel. Deși nu mai era pilotul Ferrari, echipă care-și începea anul cu o sesiune pe pârtii, și nici măcar nu mai concura în F1, germanul obișnuia să meargă an de an să se relaxeze la schi.

În finalul lui 2013, o astfel de ieșire s-a încheiat cu un accident dur. A fost transferat la un spital din Grenoble după ce suferise un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă.

ADVERTISEMENT

Apoi, pe 18 iunie 2014 avea să fie transferat la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie a aceluiași an a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

De-atunci se află într-un proces de recuperare, însă progresele sale nu sunt mari. Familia a decis să ca toate informațiile privind starea lui Michael să aibă caracter privat. Corinna, soția sa, a făcut o excepție doar în urmă cu trei ani.

ADVERTISEMENT

Atunci, înainte ca Schumi să împlinească 50 de ani, a emis un comunicat de presă. ”Noi, ca familie, suntem fericiți să sărbătorim împlinirea a 50 de ani de către Michael. Dorim să sărbătorim împreună cu voi și vă mulțumim din suflet.”

“Sigur că îmi este dor de Michael în fiecare zi. Și nu doar mie, ci și copiilor, familiei, tatălui său, tuturor celor din jurul lui. Tuturor ne este dor de Michael, dar el este încă alături de noi. Diferit, dar este aici și ne oferă putere. Suntem împreună, o familie. Facem terapie și tot ce este nevoie ca Michael să fie mai bine. Vrem să simtă legătura noastră de familie” (Corinna Schumacher, în documentarul recent lansat de Netflix)

O carieră de excepție

Michael Schumacher și-a pus amprenta pe mai bine de două decenii ale Formulei 1. A debutat la Spa, în august 1991, Mercedes plătind, la sugestia lui Bernie Ecclestone, 150.000 de dolari pentru a-l înlocui pe Bertrand Gachot. Pilot care rata acel weekend pentru că fusese închis în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu, tot la Spa, câștiga prima sa cursă. Iar mai apoi, șapte titluri mondiale – cu Benetton 1994 și 1995 și Ferrari 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004. Performanță egalată între timp de Lewis Hamilton.

S-a retras în 2006, iar apoi a revenit, cu Mercedes, în 2010. Însă în cei trei ani petrecuți la echipa germană nu a mai reușit decât o clasare pe podium. La Valencia, în 2012.

La momentul ieșirii din scenă, Michael Schumacher era pilotul cu cele mai multe victorii (91), pole-position (68) și podiumuri (155). Performanțe depășite de același Lewis Hamilton. Păstrează însă recordul numărului de tururi rapide (77), dar și multe alte performanțe de referință.

Iar acum, pe urmele sale calcă fiul său, Mick. Cel care, după un prim sezon la Haas, va evolua pentru Ferrari. Este adevărat, deocamdată ca pilot de rezervă. Însă poate să fie doar începutul unei cariere importante.

“Continuă să lupți, campionule!”, este încurajarea pe care i-au făcut-o mai mulți fani lui Michael Schumacher, pe rețelele de socializare, cu ocazia zilei sale de naștere.

ADVERTISEMENT