Sport

Micul Duckadam de la Sepsi așteaptă telefonul de la naționala Ungariei: „Dacă voi primi o convocare, voi spune un Da din toată inima”

Roland Niczuly, micul Duckadam al lui Sepsi, așteaptă convocarea la naționala Ungariei. Portarul covăsnenilor va răspunde afirmativ unei propuneri.
26.05.2023 | 23:14
Micul Duckadam de la Sepsi asteapta telefonul de la nationala Ungariei Daca voi primi o convocare voi spune un Da din toata inima
Roland Niczuly așteaptă telefonul din Ungaria pentru convocarea la naționala de fotbal. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Roland Niczuly a făcut minuni în poarta celor de la Sepsi la loviturile de departajare în finala Cupei României Betano cu ”U” Cluj, scor 5-4 la penalty-uri. Portarul formației lui Laszlo Dioszegi a apărat trei execuții ale adversarilor și a păstrat trofeul „competiției surprizelor” la Sf. Gheorghe.

Roland Niczuly, micul Duckadam al lui Sepsi, așteaptă telefonul de la naționala Ungariei: „Nu mă voi gândi nicio secundă”

Roland Niczuly a contribuit din plin la câștigarea celui de-al treilea trofeu din istorie pentru Sepsi după Cupa și Supercupa cucerite anul trecut. Presa maghiară a stat cu ochii pe finala Cupei României Betano care a avut-o protagonistă pe Sepsi.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din țara vecină au scris despre o posibilă convocare a lui Roland Niczuly la naționala de fotbal a Ungariei pe fondul prestațiilor din poarta lui Sepsi. Roland Niczuly s-a arătat extrem de încântat de o selecție la naționala antrenată de Marco Rossi.

„Nu știu de unde au apărut zvonurile, dar multă lume mi-a scris. Pentru moment nu m-a contactat nimeni din naționala Ungariei, dar cred că e devreme. Doar s-a încheiat finala.

ADVERTISEMENT

 Știu doar că, dacă voi primi o convocare din partea selecționerului Marco Rossi, voi spune un DA din toată inima. Nu mă voi gândi nicio secundă. 

„Mi s-ar îndeplini visul”

„Sunt maghiar, ar fi o onoare, mi s-ar îndeplini visul. Mă bucur că am atras atenția fanilor fotbalului, dar momentat doar atât”, au fost cuvintele lui Roland Niczuly, potrivit Nemzeti. Portarul lui Sepsi a intrat într-un schimb de contre cu Dan Nistor după loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei, „veteranul” lui ”U” Cluj l-a „înțepat” pe Roland Niczuly, după ce portarul lui Sepsi a recunoscut că a încercat să-l intimideze pe adversar. „Pe mine e greu să mă enervezi, am o vârstă. A vrut să-mi dea o momeală, dar l-am trimis eu la momeală.

Chiar vorbeam cu băieții, că e un portar mic, dacă dai bine, n-are cum să apere”, a fost replica lui Dan Nistor. Ulterior, Roland Niczuly a avut un răspuns tranșant. „Nu, nu am considerat niciodată înălțimea mea un dezavantaj.

ADVERTISEMENT

Sunt portari de talie medie în lume foarte buni, nu trebuie să zic eu… Keylor Navas este câştigator a patru Champions League consecutive. Aceste declaraţii nu fac altceva decât să mă motiveze şi mai mult.

Dan Nistor nu ştiu dacă e în măsură să vorbească. Nu cred că ei au un portar mai înalt ca mine. Mă bucur că aseară le-am dat peste nas contestatarilor”, a declarat Roland Niczuly, conform Orange Sport.

ADVERTISEMENT
Tags: