Life

Mihaela Bilic a explicat de ce nu e bine ca femeile să fie vegetariene: “Este o contraindicație”

Mihaela Bilic a spus de ce femeile nu ar trebui să fie vegetariene. Specialista a explicat la ce riscuri se expun acestea.
05.03.2024 | 17:22
Mihaela Bilic a explicat de ce nu e bine ca femeile sa fie vegetariene Este o contraindicatie
De ce femeile nu ar trebui să fie vegetariene. Explicațiile Mihaelei Bilic. Sursa foto: Freepuk, Pro TV/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a explicat motivul pentru care femeile nu ar trebui să fie vegetariene. Specialista a precizat de ce sunt atât de importante alimentele de origine animală.

Mihaela Bilic a spus de ce nu e bine ca femeile să fie vegetariene

Orice persoană trebuie să fie foarte atentă la ceea ce mănâncă pentru a-și menține sănătatea. Deși multe persoane optează pentru o dietă vegetariană, aceasta nu ar fi tocmai cea mai bună alegere în cazul femeilor.

ADVERTISEMENT

Produsele de origine animală conțin substanțe esențiale pentru piele, precum anumite proteine și grăsimi, dar și vitaminele A și D. Atunci când o persoană este vegetariană, organismul produce mai greu aceste substanțe.

Deși soia este recomandată după o anumită vârstă, ar fi bine ca femeile să nu fie vegetariene, cel puțin nu înainte de 50 de ani, deoarece au nevoie de colagen pentru a-și menține pielea sănătoasă, după cum a explicat Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT

“Femeile ar fi bine să nu fie vegetariene, pentru că da, ăsta este adevărul, așa ne-a vrut natura. În produsele de origine animală avem lucruri care sunt necesare pentru piele.

Avem proteine de cea mai înaltă calitate, avem niște grăsimi și mai ales vitaminele A și D, care lucrează pentru elasticitatea pielii. E foarte greu ca organismul să le facă în momentul în care suntem vegetarieni.

ADVERTISEMENT

Da, la capitolul vegetale, probabil, după o anumită vârstă, soia este proteina care aduce un tip de hormon estrogen, niște fitoestrogeni, care pot suplini un pic, după menopauză, lipsa de estrogeni naturali.

De la adolescență până la 50 de ani, a fi vegetarian din punct de vedere feminin este o contraindicație. Colagenul este o proteină din structura pielii, de aceea este mai greu să fim frumoase și radioase din vegetale”, a precizat nutriționistul la Doctor de bine, de la Pro TV.

ADVERTISEMENT

Ce e bine să facă persoanele vegetariene

O dietă echilibrată este importantă pentru menținerea sănătății, însă femeile care adoptă o dietă vegetariană sau vegană trebuie să fie mai atente la anumite aspecte.

Riscul de a dezvolta deficiențe de fier este mai mare pentru femei, mai ales atunci când sunt la menstruație. Pentru a nu se confrunta cu astfel de probleme, este important să consume alimente bogate în fier. Printre acestea se numără legumele cu frunze verzi, anumite cereale sau leguminoase.

Pentru a se asigura că mențin sănătatea oaselor, femeile care sunt vegetariene trebuie să consume suficient calciu și să includă în dieta lor produse precum tofu, lapte de soia, dar și legume cu frunze verzi.

De asemenea, este necesar să consume suficiente proteine. Acestea au un rol important pentru construirea și întreținerea mușchilor, părului și pielii. Legumele cu frunze verzi, nucile, semințele, leguminoasele și tofu ar trebui incluse în dietă.

În plus, este necesară suplimentarea cu vitamina B12 sau consumul de alimente fortificate cu această vitamină pentru a menține sănătatea sistemului nervos, notează gandul.ro.

ADVERTISEMENT