Mihaela Bilic dezvăluie cum să te asiguri că vei cumpăra un pepene bun. Este un truc pe care îl poate folosi toată lumea.
Sunt tot felul de trucuri la care am putea să apelăm pentru a alege un pepene copt. Mihaela Bilic ne învață care sunt trucurile valide prin care chiar vom pleca acasă cu un pepene duce și bun.
În primul rând, nutriționistul spune că trebuie să fim foarte atenți la codița pepenului. Indiferent de tip, aceasta ne poate arăta cât de copt este pepenele.
Codița trebuie să fie subțire și ușor uscată, acesta fiind semnul că pepenele a fost cules la maturitate. Mai apoi, trebuie să fim atenți la greutatea fructului dar și la felul în care acesta sună pe dinăuntru. Dacă pepenele sună gol atunci este perfect, pentru că ne dăm seama că este copt.
„Ce trebuie analizat cu atenție este codița sau pedunculul: dacă este subțire, atrofiat și ușor uscat înseamnă că pepenele a fost cules la maturitate.
Apoi pepenele trebuie să fie cât mai greu posibil, iar când îl ciocănim să sune a gol, cu un pic de ecou, asta înseamnă că este copt”, a scris Mihaela Bilic.
Un alt lucru important la care trebuie să fim atenți când cumpărăm pepene este forma. Pepenii care sunt rotunzi sunt cei care sunt mai dulci, în timp ce cei ovali sunt mai plini de apă.
Un ultim truc pentru a alege pepenele perfect copt este să ne uităm la acea pată galbenă de pe fruct care trebuie să aibă o culoare chiar spre portocaliu.
„Forma contează și ea: dacă este oval este mai plin de apă, dacă este rotund este mai dulce.
Nu în ultimul rând fiți atenți la amprenta solului, zona în care pepenele a fost în contact cu pământul și nu a fost expusă la soare: cu cât culoarea ei este mai galbenă spre portocaliu, înseamnă că fructul a avut timp să crească și să se coacă”, a spus nutriționistul.