Life

Mihaela Bilic dezvăluie cum să te asiguri că vei cumpăra un pepene bun: “Să sune a gol”

Mihaela Bilic ne învațî cum putem să alegem un pepene bun, dulce și copt. Care sunt trucurile pe care să le folosim la piață.
17.08.2023 | 20:01
Mihaela Bilic dezvaluie cum sa te asiguri ca vei cumpara un pepene bun Sa sune a gol
Mihaela Bilic dezvăluie cum să te asiguri că vei cumpăra un pepene bun. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic dezvăluie cum să te asiguri că vei cumpăra un pepene bun. Este un truc pe care îl poate folosi toată lumea.

Mihaela Bilic dezvăluie cum să te asiguri că vei cumpăra un pepene bun

Sunt tot felul de trucuri la care am putea să apelăm pentru a alege un pepene copt. Mihaela Bilic ne învață care sunt trucurile valide prin care chiar vom pleca acasă cu un pepene duce și bun.

ADVERTISEMENT

În primul rând, nutriționistul spune că trebuie să fim foarte atenți la codița pepenului. Indiferent de tip, aceasta ne poate arăta cât de copt este pepenele.

Codița trebuie să fie subțire și ușor uscată, acesta fiind semnul că pepenele a fost cules la maturitate. Mai apoi, trebuie să fim atenți la greutatea fructului dar și la felul în care acesta sună pe dinăuntru. Dacă pepenele sună gol atunci este perfect, pentru că ne dăm seama că este copt.

ADVERTISEMENT

„Ce trebuie analizat cu atenție este codița sau pedunculul: dacă este subțire, atrofiat și ușor uscat înseamnă că pepenele a fost cules la maturitate.

Apoi pepenele trebuie să fie cât mai greu posibil, iar când îl ciocănim să sune a gol, cu un pic de ecou, asta înseamnă că este copt”, a scris Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT

Ce ne spune forma pepenelui despre gustul său

Un alt lucru important la care trebuie să fim atenți când cumpărăm pepene este forma. Pepenii care sunt rotunzi sunt cei care sunt mai dulci, în timp ce cei ovali sunt mai plini de apă.

Un ultim truc pentru a alege pepenele perfect copt este să ne uităm la acea pată galbenă de pe fruct care trebuie să aibă o culoare chiar spre portocaliu.

ADVERTISEMENT

„Forma contează și ea: dacă este oval este mai plin de apă, dacă este rotund este mai dulce.

Nu în ultimul rând fiți atenți la amprenta solului, zona în care pepenele a fost în contact cu pământul și nu a fost expusă la soare: cu cât culoarea ei este mai galbenă spre portocaliu, înseamnă că fructul a avut timp să crească și să se coacă”, a spus nutriționistul.

ADVERTISEMENT