Life

Mihaela Bilic, recomandări nutriționale pentru masa de Paște. Greșeala alimentară pe care o fac mulți români

Mihaela Bilic a oferit sfaturi importante pentru masa de Paște. Nutriționistul a explicat cum trebuie făcută trecerea de la perioada de post la festinul de sărbătoare.
19.04.2022 | 18:03
Mihaela Bilic recomandari nutritionale pentru masa de Paste Greseala alimentara pe care o fac multi romani
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a fost invitată în emisiunea Vorbește Lumea, difuzată pe Pro TV, și a oferit câteva sfaturi utile pentru masa de Paște. Nutriționistul a explicat cum trebuie făcută trecerea de la săptămânile de post la masa îmbelșugată de sărbătoare.

Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit sfaturi utile pentru masa de Paște: „Aici este greșeala”

Mihaela Bilic a oferit informații utile despre modul în care se face trecerea de la o perioadă lungă de post la masa îmbelșugată pe care creștinii o pregătesc cu ocazia Paștelui.

ADVERTISEMENT

„Dacă a fost doar o săptămână de post, organismul nu o să se resimtă atât de tare. Cred că cel mai bine ar fi să nu încercăm să mâncăm totul la o masă.

Aici e greșeala, nu neapărat că sunt multe feluri de mâncare, cât faptul că mâncăm mult la o singură masă”, a spus nutriționistul.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a declarat că oamenii au la dispoziție două zile pline în care să se înfrupte din bucatele gătite special pentru Paște. Astfel, ei pot mânca treptat, consumând câte un fel diferit de mâncare la fiecare 3-4 ore.

În ce ordine și în ce cantitate trebuie consumate preparatele tradiționale

La fel ca și în cazul mesei de Crăciun, Mihaela Bilic a explicat cum ar trebui consumate preparatele tradiționale pentru a evita acumularea kilogramelor în plus, dar și disconfortul. Ea este de părere că produsele consumate de Paște sunt dietetice și mai ușor de digerat.

ADVERTISEMENT

„La capitolul mic-dejun o să pun drobul pentru că el este vedeta sărbătorii de Paște. Drobul este un preparat făcut din organe, de miel, dar pot fi și de la alte animale, de pui, de porc. Din punct de vedere dietetic, nu este nimic rău. Nu au multă grăsime, deci nicio problemă din punct de vedere siluetă. 

Se potrivește foarte bine inclusiv cu dieta celor care mănâncă proteic. Nu are niciun strop de carbohidrați. Avem carne, legume… suntem ok. Punem legume multe, proaspete.

ADVERTISEMENT

Punem și oul, nu cade greu la ficat, poate pentru cei care au probleme biliare. Pentru persoanele sănătoase, este o esență de nutrienți, care reface ficatul, cu o condiție, să nu-l mâncăm cu maioneză”,  a adăugat nutriționistul Mihaela Bilic.

Pentru prânz, Mihaela Bilic recomandă ciorba de miel, acrită cu borș. Totodată, a adăugat în meniu stufatul, un preparat tradițional care respectă principiile dietetice și este gătit corect, mai ales pentru că acesta conține ceapă și usturoi verde din belșug. Un aspect important de care să se țină cont este acela că legumele trebuie să ocupe jumătate din farfurie.

Totodată, când vine vorba de alimentele care se consumă la masa de seară, nutriționistul include friptura gătită la cuptor. Ca desert, Mihaela Bilic preferă pasca.

ADVERTISEMENT