Sport

Mesaj emoționant pentru părinții lui David Popovici: ”Aţi făcut din copilul vostru un portdrapel al României”. Video

David Popovici a avut parte de o primire de gală la întoarcerea în țară, iar Mihai Covaliu a ținut să le mulțumească părinților dublului campion mondial.
26.06.2022 | 23:18
Mesaj emotionant pentru parintii lui David Popovici Ati facut din copilul vostru un portdrapel al Romaniei Video
Mihai Covaliu părinți David Popovici. Suersă foto: Inquam Photos George Calin
ADVERTISEMENT

Puștiul de 17 ani care a creat senzație la Mondialele de la Budapesta, unde a cucerit aurul în probele de 100 și 200 metri liber, a fost așteptat cu covorul roșu la Salonul Oificial de la aeroportul din Otopeni.

Părinții lui David Popovici, lăudați de Mihai Covaliu

Printre cei care au ținut să-i fie aproape lui David Popovici la revenirea în România a fost și Mihai Covaliu, președintele COSR, care în discursul de la aeroport a avut numai cuvinte de laudă pentru părinții sportivului.

ADVERTISEMENT

”Se cuvine a începe cu felicitări lui David, Robert, Adrian, întregii echipe şi familiei. Aţi făcut un lucru extraordinar cu copilul vostru, aţi făcut din copilul vostru un portdrapel al României, el a creat un val extraordinar în toată România. Sper ca acest val să nu se oprească.

Sunt şi alţi sportivi care pot ajunge la această performanţă. David poate deveni cel mai rapid om pe distanţa de 100 de metri din lume, şi asta am auzit-o la Budapesta.

ADVERTISEMENT

Avem datoria să-l ajutăm pe David să realizeze acest obiectiv, să fie cel mai bun sportiv din lume pe distanţa de 100 de metri. Eu îi aştept pe David, pe Robert, pe ceilalţi sportivi în selectul club al campionilor olimpici ai României”, a declarat Covaliu.

Potec așteaptă susținere pentru înot

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, a cerut ca înotătorii români să fie susţinuţi în continuare, pentru că imediat după Mondiale începe pregătirea pentru alte competiții importante.

ADVERTISEMENT

”Maxime felicitări întregii echipe de înot a României. Avem în continuare în competiţie săritori în apă, pe care îmi doresc să îi încurajaţi la fel de mult. Sperăm ca în continuare să-i încurajaţi pe toţi cei din nataţie. Ei merită toată aprecierea.

Mesajul meu pentru dumneavoastră e de a-i susţine şi de acum încolo. Cred că mai sunt multe lucruri de rezolvat, începând de mâine trebuie să ne aşezăm la masă şi să discutăm.

ADVERTISEMENT

Felicitări, dragi părinţi. Sunteţi minunaţi. Bravo şi sănătate multă. Felicitări David, felicitări Adrian, felicitări întregii echipe. Astăzi e o zi de sărbătoare şi de mâine se începe pregătirea pentru următoatrele competiţii”, a spus Potec.

ADVERTISEMENT