Sport

Mihai Iosif, înaintea derby-ului Dinamo – Rapid: „Fotbalul trece pe planul doi când mor atât de mulți oameni”

Dinamo și Rapid se întâlnesc sâmbătă, pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare, de la ora 20.30, în etapa a 13-a a Ligii I, dar antrenorul echipei oaspete consideră că nimic nu este mai important ca viețile care se pierd în această perioadă, din cauza pandemiei.
22.10.2021 | 16:25
Mihai Iosif inaintea derbyului Dinamo  Rapid Fotbalul trece pe planul doi cand mor atat de multi oameni
ADVERTISEMENT

Ne așteaptă un derby de tradiție al fotbalului românesc, un derby care, din câte am înțeles, va fi lipsit de aportul galeriilor. Sunt două dintre cele mai frumoase galerii din țară. A noastră cu siguranță este cea mai frumoasă din țară.

Și eu și jucătorii sperăm să ne ridicăm la nivelul acestui meci și să-l onorăm așa cum se cuvine. În primul rând, nu-i bat eu. La noi la echipă câștigăm și pierdem totdeauna împreună. Cei mai importanți sunt todeauna jucătorii, ei sunt actorii principali.

ADVERTISEMENT

Mihai Iosif regretă absența galeriilor la meciul de mâine

Aceste derby-uri nu au niciodată o favorită, iar Dinamo nu este jos. În plus, noi nu desconsiderăm niciodată un adversar. Poate că suntem mai sus în clasament ne dă statutul de favoriți, dar rămâne cu picioarele pe pământ și tratăm meciul cu maximă seriozitate”, a declarat antrenorul Rapidului, Mihai Iosif.

Tehnicianul, care vineri a împlinit 47 de ani, a mai spus: „Voi fi eu însumi în meciul de mâine. Va fi un derby în care lipsa galeriilor va conta foarte mult. Dar mor oameni pe capete, iar fotbalul trece în plan secund. Noi, la Rapid, suntem cu toții vaccinați”.

ADVERTISEMENT

De ce nu vrea tehnicianul Rapidului să primească flori de ziua lui

În ceea ce privește discuțiile legate de înlocuirea lui când Rapid a traversat o perioadă mai puțin fastă, sărbătoritul zilei a precizat: „Ești vânat de când începi să antrenezi o echipă, dar eu nu sunt un iepuraș, nu mă las prins așa ușor. Dar să știți că n-am simțit presiune din partea conducerii, am fost susținut”.

El s-a referit și la duelul cu Mircea Rednic, actualul tehnician al lui Dinamo, demis de trei ori chiar în preajma zilei sale de naștere. „Sper să nu pățesc la fel. Sper să nu primesc flori. Dacă voi primi flori, va fi groasă”, a spus Iosif, râzând.

ADVERTISEMENT

Dragoș Grigore nu este interesat de mesajele pe care le va primi

La rândul lui, fundașul Dragoș Grigore, care a evoluat la Dinamo între 2008 și 2014, perioadă în care a adunat 135 de meciuri și nouă goluri, a precizat că mâine seară va avea loc unul dintre derby-urile importante ale fotbalului românesc.

Ne dorim să ieșim victorioși de pe teren. Sunt jucător profesionost, mă interesează mai mult prezentul, deci nu cred că va fi ceva ciudat pentru mine. Chiar dacă voi primi mesaje de la fanii lui Dinamo sau voi auzi ceva în timpul meciului, pe mine nu mă interesează.

ADVERTISEMENT

Presiune avem la fiecare meci, pentru că intrăm pe teren cu gândul de a-l câștiga. Poate fi orice echipă. Dinamo nu traversează o perioadă tocmai bună. Și noi am trecut prin astfel de momente acum câteva etape.

Dar a venit meciul cu CFR în care, din punctul nostru de vedere, am arătat bine, așa cum ne-am dorit.

E important să nu ne culcăm pe o ureche și să fim conștienți de faptul că mâine seară voim întâlni un adversar care, probabil, va da tot ce are mai bun să iasă din această situație. Dacă noi nu ne ridicăm la nivelul lor probabil vom avea de suferit”, a declarat el.

ADVERTISEMENT