Sport

Mihai Iosif vrea împăcarea cu fanii Rapidului: „Nu o să uit niciodată cu cine am băut apă”. Video

Rapid are un parcurs de campionat pe care nu și l-ar fi imaginat nimeni din cadrul echipei, după cum a recunoscut chiar antrenorul principal Mihai Iosif, iar pentru gruparea alb-vișinie urmează ultimul meci din tur, cel cu Academica Clinceni, pe stadionul din Șos. Ștefan cel Mare.
06.11.2021 | 18:59
Mihai Iosif vrea impacarea cu fanii Rapidului Nu o sa uit niciodata cu cine am baut apa Video
ADVERTISEMENT

Echipa Rapid va întâlni, luni, de la ora 20.30, în ultimul meci al turului de campionat, Academica Clinceni, ocupanta ultimului loc din clasament. Meciul se joacă pe stadionul din Șos. Ștefan cel mare, acolo unde giuleștenii au remizat cu Dinamo, în runda a 13-a (1-1).

Jucătorii Rapidului și-au învățat lecția

Toată lumea o să spună că este un meci foarte ușor, dar eu cred că va fi un meci foarte greu, având în vedere că cei de la Academica Clinceni au început să joace fotbal. Chiar au reușit să facă și un rezultat pozitiv în toată această perioadă de când s-a schimbat antrenorul.

ADVERTISEMENT

Dar noi cred că ne-am învățat lecția și cred că jucătorii se vor comporta la fel ca în celelalte meciuri de acasă, cel câștigat cu CFR Cluj și remiza cu FC U Craiova 1948, când au arătat motivație, dăruire și sacrificiu pe tot parcursul partidei. Sper să ne bucurăm din nou, de victorie, la sfârșitul întâlnirii cu Academica Clinceni”, a declarat Adrian Matei, cel care, pe hârtie, îndeplinește rolul de antrenor principal.

De când a fost preluată de Ionuț Chirilă, pe 21 septembrie, Academica Clinceni a obținut două remize, acasă cu acasă cu FC Botoșani și în deplasare cu Gaz Metan, scorul fiind de fiecare dată 1-1.

ADVERTISEMENT

Cred că va fi un meci dificl, pentru că în fiecare partidă Academica Clinceni își creează ocazii de gol. Noi i-am analizat și sper să luăm cele trei puncte așa cum ne-am propus”, a declarat și portarul Virgil Drăghia.

Mihai Iosif amintește că Rapid este neînvinsă în deplasare în acest tur

La rândul lui, antrenorul Mihai Iosif, a precizat: „Jucăm cu ultima clasată, dar părerea mea este că în campionatul nostru sunt trei echipe mai bune, iar cele de la locul 4 în jos sunt de valori apropiate.

ADVERTISEMENT

Categoric ne dorim victoria, suntem neînvinși în deplasare în acest tur de campionat, și sper să fim motivați cu toții să luăm cele trei puncte. Eu cred că ritmul bun l-am ținut pe toată desfășurarea turului de campionat.

Este adevărat că au mai fost și sincope, în prima repriză cu Dinamo și în meciul de cupă de la Timișoara. Țin enorm la toți jucătorii, pentru că stau cu ei zi de zi, în ploaie, în soare, în frig, în furtună, și o să fac orice pentru ei. Jucătorii au conștientizat că trebuie să dea pe teren mult mai mult. Am spus, a fost un meci slab la Timișoara, pe care l-am pierdut”.

ADVERTISEMENT

Discuții între Mihai Iosif, conducere și jucători

Totodată, tehnicianul a precizat că în cursul acestei săptămâni au avut loc mai multe discuții între conducerea echipei, jucătorii și antrenori pentru a se găsi soluții ca lucrurile să meargă și mai bine la Rapid.

Trebuie să îmbunătățim sistemul nostru de joc, trebuie să ne readaptăm și la al doilea sistem de joc, mai avem de lucrat. Probabil că în iarnă vom mai face 2-3 transferuri, dar pe moment ne gândim doar la meciul de luni seara”, a mai spus tehnicianul.

Altă exprimare plastică a lui Mihai Iosif: „Supărarea trebuie să treacă atunci când iubești pe cineva”

După meciul din optimile Cupei României, de la Timișoara, cu Politehnica, pierdut de Rapid cu 2-0, mulți suporteri au acuzat echipa de non combat și chiar i-au cerut socoteală antrenorului Mihai Iosif.

Tehnicianul a revenit asupra subiectului: „Categoric că ne lipsesc suporterii. Când mă uit în peluză și nu văd numărul 12 acolo, lipsește ceva din mine, din noi, și acest lucru ne afectează foarte mult.

Ca în orice familie, că eu așa cred că suntem la Rapid, conducerea, antrenori, jucători, suporteri, mai există și supărări. Dar supărarea trebuie să treacă atunci când iubești pe cineva. Iar eu, personal, nu o să uit niciodată cu cine am băut apă”.

Mihai Iosif: „Nu a crezut nimeni că Rapid va avea atât de multe puncte după 14 etape”

Antrenorul a precizat că nu sunt probleme noi de lot, astfel că la meciul cu Academica Clinceni vor lipsi doar Dragoș Grigore (suspendat), Petre Goge, Nicolae Carnat și Cătălin Hlistei (ultimii trei fiind accidentați).

În subconștientul nostru fiecare ne-am dorit să facem cât mai mult, dar nu cred că a crezut absolut nimeni în acest parcurs, în acest număr de puncte. Cu puțină atenție puteam avea chiar mai multe. Noi, per total, suntem mulțumiți, toți cei din vestiar, de ceea ce am realizat”, a mai spus Mihai Iosif.

Stadionul este gata, dar mai este nevoie de o semnătură

Pe de altă parte, directorul de imagine al FC Rapid, Lucian Ionescu, a făcut cunoscut faptul că stadionul este gata. „Am tot ținut legătura cu cei de la Clubul Sportiv. Ni s-a transmis că stadionul este gata în proporție de 100 %, dar, din păcate, lipsește o semnătură care ar trebui să se dea de la Guvern”, a explicat el.

Nu noi suntem proprietarii stadionului, așa că nu avem ce să facem decât să așteptăm. Așa cum așteptăm și o bază proprie de pregătire, pentru că în acest tur de campionat am avut foarte multe zone în care ne-am antrenat.

Am învățat tot Bucureștiul și zonele limitrofe mai bine decât în copilărie. Dar, asta este, ne adaptăm, și facem tot ceea ce putem”, a completat Mihai Iosif.

ADVERTISEMENT