Sport

Mihai Neșu, destăinuiri pline de emoții despre FCSB: ”E o legătură de prietenie și dragoste care o să fie veșnică între noi”

Mihai Neșu și-a mărturisit, fără echivoc, sentimentele puternice pe care le are pentru oamenii de la gruparea condusă de Gigi Becali.
22.09.2022 | 23:41
Mihai Nesu destainuiri pline de emotii despre FCSB E o legatura de prietenie si dragoste care o sa fie vesnica intre noi
Mihai Neșu asistă, ori de câte ori poate, la jocurile disputate de FCSB. Și dezvăluie legătura specială pe care o are cu jucătorii și oamenii din clubul condus de Gigi Becali. Foto: instagram
ADVERTISEMENT

Mihai Neșu a rămas în sufletele fanilor ”roș-albaștrilor”. Lucru pe care, cel mai recent, l-am putut simți la partida FCSB – Anderlecht. Atunci când jucătorul a fost ovaționat la scenă deschisă pe Arena Națională. Sentimentul este reciproc, a dezvăluit Mihaiță în podcastul Profu’ de sport.

”Am un respect și o dragoste foarte, foarte mare față de acești oameni”, mărturisește Neșu despre cei de la FCSB

Mihai Neșu a debutat la Steaua București, actuala FCSB, în 2001. Și a evoluat pentru această formație până în vara lui 2008, evoluând în 104 partide.

ADVERTISEMENT

A fost cedat apoi la FC Utrecht pentru 1.2 milioane de euro. Grupare la care, pe 10 mai 2011, a avut parte de întâmplarea nefericită care i-a schimbat viața.

S-a ciocnit de coechipierul Alje Schut și a rămas întins pe gazon. A fost operat de urgență, iar doctorii au stabilit un diagnostic teribil: ruptură de vertebră cervicală. Neșu a rămas paralizat. Sunt 11 ani de când Mihai Neșu trăiește în scaun cu rotile.

ADVERTISEMENT

Cei de la actuala FCSB i-au fost din prima clipă alături, mărturisește, Mihaiță. Iar acest lucru a cimentat o relație specială, care a transces timpului. Este și motivul pentru care, afirmă Neșu, ori de câte ori poate merge la meciurile FCSB.

”Da, când vin la București (n.r. merg la jocuri), fiindcă îmi sunt dragi foștii colegi. MM, Făiniși (n.r. – ofițerul de presă al FCSB), Cătălin maseurul, nea Fane. Acum a fost și „Dicanu” (n.r. Nicolae Dică)…

ADVERTISEMENT

N-am cum să nu mă duc. Am un respect și o dragoste foarte, foarte mare față de acești oameni. Cu bucurie mă întâlnesc cu ei. Ne vedem și mai povestim, ne dăm și mesaje.

În 2012, când a fost Reghecampf antrenor, au jucat cu Mihai Neșu Foundation pe piept. A fost o altă dovadă a dragostei lor, a lui MM și a celor care au luat decizia asta față de mine.

ADVERTISEMENT

Mai mult, de câțiva ani, a dezvăluit același Neșu, jucătorii, dar și ceilalți angajați ai FCSB susțin Mihai Neșu Foundation.

”În plus, de 4-5 ani, toată echipa și toți angajații clubului ne direcționează acei 3,5% din impozitul pe salariu. Sunt foarte mulți bani fiindcă ei au salarii mari și atunci din acei 3,5% se adună ceva bani.

În fiecare an îi trimitem lui Cătălin Făiniși formulare. Iar el se ocupă să le completeze, apoi ni le trimite. Și atunci, n-ai cum… e o legătură de prietenie și dragoste care o să fie veșnică între noi”, spune Neșu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,87 este cota pentru ”1 solist și sub 4,5 goluri” la FCSB – FC Argeș. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT