Life

Mihai Petre, adevărul despre jurizările de la Românii au talent și Dansez pentru tine. A spus-o pe șleau!

Mihai Petre a vorbit despre perioada în care era extrem de detestat pentru felul în care juriza la Dansez pentru tine și Românii au talent.
12.02.2024 | 16:08
Mihai Petre adevarul despre jurizarile de la Romanii au talent si Dansez pentru tine A spuso pe sleau
Mihai Petre, adevărul despre show-urile pe care le-a jurizat: Românii au talent, Dancing on ice și Dansez pentru tine. Foto: Instagram/ Antena 1/ PRO TV/ Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Mihai Petre a recunoscut, în exclusivitate pentru FANATIK, că a fost multă vreme urmărit de imaginea de băiat dur în urma experiențelor de la Dansez pentru tine și Românii au talent.

Mihai Petre, adevărul despre jurizările de la Românii au talent și Dansez pentru tine

Coregraful și dansatorul ne-a spus că au fost concurenți care au avut să-i zică vreo două după notele mici pe care le-a dat, dar nu s-a ajuns la ceva grav, căci Mihai a știut cum să își justifice jurizarea.

ADVERTISEMENT

Mihai Petre ne-a spus, printre altele, care e dansul său preferat, o adevărată surpriză pentru mulți, dar și cum au ajuns anumite tipuri de dans să importate în Europa și transformate. A dat, în acest sens, tangoul argentinian pe care englezii l-au transformat aproape radical pentru competiții.

Mihai le oferă un sfat și persoanelor care nu au curajul să danseze ori consideră că au două picioare stângi. Artistul a zis că oricine poate deveni un bun dansator dacă își dă cu adevărat voie să încerce. El a ajutat, de altfel, destul de multe persoane la școala sa de dans. Petre ne-a zis că mulți dintre elevii săi au descoperit că au niște aptitudini pe care nu și le-ar fi imaginat.

ADVERTISEMENT

„După mine, trebuie încercat. Legat de persoanele care au anxietate când vine vorba de dansat, e clar, asta ține de altă specializare. În primul rând, trebuie venit la sala de dans și acolo s-ar putea să descoperi lucruri care te vor uimi și să descoperi că ai abilități pe care nu credeai că le ai”, este sfatul dat de Mihai Petre celor care sunt speriați de ringul de dans.

Dansatorul a deranjat multe vedete cu notele date în show-urile tv: „Nu e vorba de niciun rol”

În continuare, Mihai Petre a vorbit despre perioadele în care a fost jurat la Dansez pentru tine și Românii au talent. Dansatorul a trecut apoi la Antena 1, unde a fost unul din profesioniștii care și-au dat cu părerea în emisiunea Dancing on ice.

ADVERTISEMENT

„Întotdeauna m-a urmărit imaginea asta de dur, de intransigent. Nu e o chestie pe care trebuia să o depășesc, nu e vorba de niciun rol. Principiul meu e că trebuie să îmi fac treaba cât mai bine în contextul în care sunt. Acolo vorbeam despre meseria mea și atât. Și întotdeauna în jurizări m-am referit doar la actul artistic de pe scenă. De aici, mă rog, s-a extrapolat. E real tot ce s-a întâmplat. Eu am fost doar cinstit.

Am vrut să fiu cât se poate de corect și de cinstit cu oamenii pe care i-am avut în față și asta din respect pentru ei. Cei care erau pe scenă, în timp ce eu eram jurat, de fapt, erau într-o postură mult mai grea decât mine. Și atunci datoria mea a fost să le spun întotdeauna adevărul. Aveam o responsabilitate.

ADVERTISEMENT

A fost înjurat coregraful de concurenți?

Da, au fost concurenți care au venit la mine după filmări. Nu știu dacă m-au înjurat. Existau nemulțumiri, evident. E posibil să fi fost așa, dar eu nu am simțit asta pe pielea mea. Nu am simțit-o atât de grav.

E posibil să fi fost așa, dar e în regulă. N-am avut o anumită situație foarte gravă, iar în general situațiile se rezolvă când ești responsabil și mai ales când îți asumi ceea ce faci, iar ceea ce faci se bazează pe un soi de autoritate într-un domeniu, știi? Când știi despre ce vorbești și ești împăcat cu tine, și o faci cu respect față de concurenți nu cred că e niciodată vreo problemă în sensul ăsta”, a declarat Mihai Petre, în exclusivitate pentru FANATIK.

Mihai Petre, fan samba!

Coregraful ne-a dezvăluit că atunci când vine vorba de dansuri preferate, stilul brazilian ocupă un loc special în sufletul său. Mihai este mare fan samba!

„Samba e stilul meu de dans preferat. Îmi place mult muzica braziliană, în general. Cu toate că să știi că nu ascult samba neapărat, adică la muzică preferată e alt playlist, dar ca dans, da, samba îmi place cel mai mult”, ne-a zis Mihai Petre.

În final, Mihai a vorbit despre importul de stiluri de dans din America Latină, promotorii transformării unor dansuri precum tangoul sau salsa fiind englezii.

„Uite, de exemplu tangoul european se referă la cel de competiție. Vezi tu, foarte multe dansuri din America Latină au fost preluate de europeni. Au fost preluate în special de englezi și transformate în dansuri de societate. De exemplu, tangoul european este cel care a fost luat de la origine, adus în Europa și dansat cu o postură un pic diferită. Figurile au fost schimbate pe ici, pe colo, pentru a se potrivit societății europene”, a încheiat Mihai Petre.

 

ADVERTISEMENT