Fotbal intern

Mihai Rotaru a găsit vinovatul principal după eliminarea Universității Craiova în Europa League și caută înlocuitor: “M-au contactat și nu ne-am înțeles!”. Exclusiv

03.09.2020 | 23:00
Mihai Rotaru a gasit vinovatul principal dupa eliminarea Universitatii Craiova in Europa League si cauta inlocuitor Mau contactat si nu neam inteles Exclusiv
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a suferit una dintre cele mai mari umilințe din istoria europeană a clubului în urmă cu o săptămână când Lokomotiv Tbilisi reușea să îi învingă pe olteni cu 2-1 în turul 1 preliminar din Europa League. A fost un eșec digerat greu de conducerea clubului, care a fost la un pas să concedieze mai mulți oameni din conducerea tehnică și postul lui Cristiano Bergodi fiind în pericol.

Înfrângerea din Georgia a încins spiritele la Craiova, iar din informațiile FANATIK, patronul Mihai Rotaru l-a scos țap ispășitor pe preparatorul fizic al echipei, Cornel Blejan. Patronul a fost “fiert” din cauza faptului că jucătorii au căzut fizic și i-a reproșat lui Blejan că fotbaliștii erau “morți pe teren” la Tbilisi.

ADVERTISEMENT

Mai mult, conform informațiilor noastre, Mihai Rotaru a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe Ionel Colonel, actualmente preparatorul fizic al celor de la Academica Clinceni, dar un apropiat a lui Cristiano Bergodi, alături de care a colaborat la Voluntari ultima dată.

Mihai Rotaru a găsit vinovatul principal după eșecul rușinos de la Tbilisi! Preparatorul fizic, la un pas să fie înlocuit

Însă, Cornel Blejan a scăpat de demitere ca prin urechile acului. Ionel Colonel nu s-a înțeles cu patronul Mihai Rotaru și a hotărât să rămână la Academica Clinceni. Chiar dacă patronul a fost furios pe Blejan și i-a imputat înfrângerea de la Tbilisi, acesta va continua la echipa din Bănie.

ADVERTISEMENT

FANATIK l-a conctactat pe Ionel Colonel, care a confirmat că a fost dorit de oficialii echipei din Craiova după meciul de la Tbilisi: “Da, este adevărat că am fost contactat de oficialii Universității Craiova, dar nu ne-am înțeles și rămân la Academica Clinceni.”, a povestit Colonel.

Cornel Blejan
Cornel Blejan, preparator fizic U Craiova

Pregătirea fizică la înălțime, un fiasco? Explicațiile unui preparator fizic

Universitatea Craiova a pierdut finala campionatului cu CFR Cluj pe data de 3 august și pentru pregătirea noii stagiuni, oltenii au hotărât să facă un cantonament la altitudine, în Austria. Au fost voci care i-ar fi transmis patronului Mihai Rotaru că nu este cea mai înțeleaptă decizie ca pregătirea fizică a noului sezon să fie făcută la altitudine.

ADVERTISEMENT

L-am întrebat pe preparatorul fizic al Academicii Clinceni, Ionel Colonel, despre efectele unei pregătiri fizice la înălțime: “Altitudinea la care organismul uman se simte bine, plăcut la antrenamente, la performanță este 500-600 de metri. Când crește altitudinea, organismul începe să aibă niște modificări, o adaptabilitate la nivelul respectiv.

Primul efect este adaptarea hemoglobinei, ea crește. Fiziologic este bine pentru că te ajută să respiri la acel nivel de aer rarefiat. Multe studii științifice spun că, în momentul în care ai coborât de la acea altitudine, ai cantitatea și concentrația de hemoglobină ridicată, ceea ce înseamnă că la concentrația de oxigen de la nivelul mării ai mai mulți transportori. Asta își facilitează performanța respectivă. 

ADVERTISEMENT

După câteva zile, organismul intră într-o perioadă de dezadaptare și astfel, apar unele reacții. Prima reacție este că dispare acea prospețime specifică jocului. În teren, se manifestă prin apatie.

Eu v-am explicat teoretic ce înseamnă un cantonament la altitudine. Nu știu ce s-a întâmplat la Craiova, nu am fost acolo. Ei au avut probleme și cu COVID-19… Nu pot să comentez”, a explicat Colonel.

Ionel Colonel a mai fost în trecut la Universitatea Craiova

Ionel Colonel nu ar fi fost la prima experiență la Universitatea Craiova. Preparatorul fizic a fost în stagiunea 2016-2017 la olteni alături de Gigi Mulțescu. În acel sezon, Colonel a colaborat la club cu actualul preparator fizic, Cornel Blejan.

Cu Ionel Colonel în staff, oltenii au fost lăudați pentru prospețimea fizică pe care o avea echipa. Ulterior, Ionel Colonel a părăsit formația din Bănie și a colaborat cu Cristiano Bergodi în mai multe rânduri.

Cornel Blejan, acuzat că e “sifonul” lui Rotaru de către Pițurcă

Cornel Blejan este pe poziții la Universitatea Craiova de 7 ani. Preparatorul fizic a rezistat deselor schimbări de antrenor și a fost acuzat în dese rânduri de suporterii Științei că este “omul care îi toarnă tot ce se întâmplă la echipă” patronului.

De altfel, Victor Pițurcă l-ar fi acuzat pe preparatorul fizic că tot ce se întâmplă la echipă se cunoaște imediat la birouri și acest motiv, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care antrenorul și-a dat demisia de la Craiova.

Cristiano Bergodi ar fi vrut să vină cu un staff de trei oameni la Universitatea Craiova, printre care și un preparator fizic, însă i s-ar fi permis să vină doar cu un singur colaborator. Italianul a fost în cele din urmă de acord, chiar dacă nu i-a convenit această situație.

Doar 8 jucători la antrenamente

În săptămâna meciurilor internaționale Universitatea Craiova a rămas doar cu 8 jucători la pregătiri. Asta pentru că oltenii au foarte mulți jucători la loturile naționale, dar și accidentați. Alexandru Cicâldău, Dan Nistor și Nicușor Bancu sunt convocați de Mirel Rădoi la meciurile cu Irlanda de Nord și Austria din Liga Națiunilor.

Valentin Mihăilă a fost chemat de Adrian Mutu pentru meciurile selecționatei U-21 cu Finlanda și cu Malta, în timp ce Ștefan Baiaram, Ionuț Mitran și Marian Danciu sunt la naționala U-19 a României.

Elvir Koljic a fost și el convocat la naționala mare a Bosniei pentru meciurile cu Italia și Polonia. Numai că atacantul s-a accidentat la genunchi. Chiar și așa, bosniacul s-a prezentat la națională unde medicul de acolo va decide dacă rămâne sau nu la acțiunile primei reprezentative.

Cristiano Bergodi a plecat și el pentru câteva zile în Italia după ce, la finalul campionatului nu a putut pleca din cauza unei infecții cu COVID-19.


  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul Constanța – U Craiova: 1,80 este cota pentru „sub 2,5 goluri“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT