Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Mihai Rotaru, mesaj pentru familia Mititelu: “Îmi cer scuze pentru banner, dar nu accept ipocrizia!”

Mihai Rotaru a oferit o primă reacție despre banner-ul oribil afișat de Peluza Nord la derby-ul Universitatea Craiova - FC U Craiova 1948, scor 1-1.
08.11.2023 | 09:35
Mihai Rotaru mesaj pentru familia Mititelu Imi cer scuze pentru banner dar nu accept ipocrizia
Mihai Rotaru a reacționat după banner-ul jignitor din meciul Universitatea Craiova - FC U Craiova 1948 1-1. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru a reacționat în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA după banner-ul jignitor la adresa lui Adrian Mititelu afișat de Peluza Nord. Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 au dat-o la pace pe teren (1-1), însă în tribune atmosfera a fost extrem de tensionată.

Mihai Rotaru, reacție după banner-ul oribil din U Craiova – FCU Craiova 1-1. Mesaj pentru familia Mititelu: “Îmi cer scuze, dar nu accept ipocrizia”

Nu mai puțin de 20 de minute un banner jignitor la adresa familiei lui Adrian Mititelu a fost afișat în Peluza Nord care susține Universitatea Craiova. Patronul lui FC U Craiova 1948 a luat foc și a declarat război lui Mihai Rotaru și Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru și-a cerut scuze public și a condamnat banner-ul din peluză, însă a mărturisit că nu suportă ipocrizia. Patronul din Bănie a făcut referire la faptul că nu s-a luat nicio decizie în momentul în care ultrașii lui FC U Craiova 1948 au scandat împotriva lui Adrian Mititelu la fiecare meci.

„Nu sunt de acord cu așa ceva și nu o să fiu niciodată cu astfel de limbaj. Eu l-am văzut foarte târziu acel banner. Înțeleg că era cu foarte mult timp înainte să-l observ eu, dar pe de altă parte nici nu-mi place ipocrizia. Peluza Sud a intrat cu astfel de bannere împotriva domniei sale la meciurile echipei FC U Craiova. 

ADVERTISEMENT

„La meciurile proprii de ce nu a luat nimeni măsuri? De ce nimeni nu a luat foc?”

„Peluza Sud a scandat meci de meci trivialități. Nu sunt de acord și nu o să fiu niciodată pentru că pe stadion trebuie să vină copii, familii, oameni în vârstă și nu au ce să căute. Dar nici ipocrizia nu-mi place. De ce nu ai luat măsuri? Eu când am văzut banner-ul a dispărut în 3-4 minute. Nici nu aveam timpul necesar să iau vreo decizie.

Nici nu aveam pârghia în acel moment să iau vreo decizie, așa cum nici domnia sa nu a avut pârghie să ia vreo decizie la Sepsi să evacueze galeria. Nu aveam pârghie. Este treaba altora să se ocupe de ceea ce intră sau nu intră pe stadioanele de fotbal. 

ADVERTISEMENT

Poziția mea este fermă. Nu doar că nu pot să agreez, sunt total împotrivă. Noi trebuie să venim la stadion cu plăcere. Am avut asupra mea niște indivizi care au înjurat tot meciul. Nu m-am simțit confortabil, dar ipocrizia nu pot să o accept. La meciurile proprii veneau cu astfel de bannere, scandau trivialități în permanență. De ce nu a luat nimeni măsuri? Erau meciurile proprii. Peluza Sud a intrat cu astfel de mesaje, fosta galerie a FC U Craiova. 

Știți foarte bine celebrele sloganuri ale Peluzei Sud împotrivă. De ce nimeni nu a luat foc, de ce nu au evacuat Peluza Sud, de ce nimeni nu a luat vreo decizie pentru că strigau trivialități? De ce nu i-a interzis pe stadion. Așa cum nu accept astfel de manifestări și cum nu sunt de acord cu ele și aș face tot posibilul să nu existe un astfel de limbaj pe stadioane, la fel spun să nu fim ipocriți”, a declarat Mihai Rotaru, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru, contre cu Andrei Vochin: „De unde știți că nu m-am sesizat?” / „Noi facem fotbal, nu război”

Andrei Vochin a condamnat ferm banner-ul afișat de suporteri la derby-ul din Bănie. Totodată, oficialul Federației Române de Fotbal a fost iritat de faptul că niciun personaj de la Universitatea Craiova nu a luat atitudine împotriva momentului controversat.

„Văd foarte mulți ipocriți în acest moment. De ce nu au luat atitudine când acest lucru s-a întâmplat meci de meci, s-a strigat același lucru. Nu s-a văzut acel banner, noi n-am știut, eu m-am uitat la meci. Eu l-am văzut cu două-trei minute înainte să fie luat, nu l-am observat. Lumea era acolo. Nu suntem cei care trebuie să vedem așa ceva. 

Îmi cer scuze, nu au ce căuta astfel de lucruri pe un stadion. O spun cu subiect și predicat. Ipocrizia nu o accept. De ce nu s-a sesizat Vochin la meciurile lui FC U Craiova, când Peluza Sud striga și venea cu astfel de bannere”, a spus Mihai Rotaru.

„De unde știți domnul Rotaru că nu m-am sesizat? Dacă dumneavoastră 20 de minute nu ați văzut acel banner, mă gândesc că pe mine cu atât mai puțin aveați posibilitatea să mă vedeți. Dar și dacă l-ați văzut două minute, o chestie care vă oripilează vă creează imediat instinctul de a ieși. Eu mă așteptam ca imediat după partidă cineva de la Universitatea Craiova să iasă. Am înțeles. Eu ca privitor la TV asta aș fi așteptat în momentul acela”, a replicat Andrei Vochin.

Mihai Rotaru, replică pentru Adrian Mititelu: „E în război cu toată lumea. Nu ai ce căuta în fotbal dacă nu ești pregătit”

Adrian Mititelu a declarat după derby-ul de pe „Ion Oblemenco” faptul că va lupta cu mai multă înverșunare împotriva rivalilor din Craiova. Mihai Rotaru a venit cu replica în direct la FANATIK SUPERLIGA. Patronul Universității Craiova a mărturisit că acuzațiile și contestațiile vor face mereu parte din fotbal.

„Nu aveam instrument în acel moment. Eu mi-am cerut scuze și o spun public. Nu au ce căuta astfel de mesaje, astfel de limbaj. Noi facem fotbal, nu război. Domnia sa este în război cu toată lumea. Nu ar conveni nimănui să aibă astfel de manifestări pe stadion. De-a lungul timpului, în peluză, s-au băgat bannere care au fost împotriva mea. 

Mai mult sau mai puțin agresive. Întotdeauna organizatorul meciului cu Jandarmeria mă întrebau. ‘Pe astea le lăsăm?’. Am zis că dreptul peluzei este să se prezinte la meci și să protesteze, să-și spună oful. Dacă ai intrat în fotbal și nu accepți că vei fi contestat, că vei fi înjurat ca investitor, că în permanență vei fi acuzat. Dacă nu ești pregătit și nu poți să treci peste asta, nu ai ce căuta în fotbal. 

Gândiți-vă la exemplele din curtea noastră. La George Copos, cu două titluri, cu sfert de finală cupă europeană și ce s-a întâmplat? Aceasta este peluza, aceștia sunt suporterii, iar în Bănie sunt mult mai fierbinți, mult mai înfocați. Trăirile în sudul țării sunt cu totul și cu totul altele și care sunt greu de înțeles. Nu am fost în niciun război, noi facem fotbal. Încercăm să ne rezolvăm probleme fotbalistice”, a încheiat Mihai Rotaru.

FANATIK SUPERLIGA, cea mai tare emisiune sportivă din media românească, poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30 pe FANATIK.RO. În premieră, emisiunea poate fi urmărită pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de facebook Horia Ivanovici, luni, marți și vineri, ora 17:30.

Mihai Rotaru, reacție după banner-ul din Universitatea Craiova - FC U Craiova 1948 1-1

ADVERTISEMENT