Sport

Mihai Rotaru, semne de întrebare după declarația Olguței Vasilescu: „De ce ar fuziona Universitatea Craiova?”

Mihai Rotaru a oferit o primă reacție după ce Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, și-a exprimat public dorința ca orașul să aibă o singură echipă de fotbal.
07.02.2024 | 19:20
Mihai Rotaru semne de intrebare dupa declaratia Olgutei Vasilescu De ce ar fuziona Universitatea Craiova
Mihai Rotaru a vorbit despre fuziunea dintre Universitate Craiova și FC U Craiova. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru a reacționat după ce Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a declarat că vrea ca patronul Universității Craiova să se împace cu Adrian Mititelu, finanțatorul lui FC U Craiova 1948, iar orașul să aibă o singură echipă de fotbal. Mihai Rotaru exclude o astfel de variantă.

Mihai Rotaru, semne de întrebare după declarația Olguței Vasilescu: „De ce ar fuziona Universitatea Craiova?”

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, este de părere că cel mai bine pentru fotbalul și iubitorii sportului „rege” din Bănie este ca Mihai Rotaru și Adrian Mititelu să facă pace și astfel orașul să aibă o singură echipă de fotbal la nivel profesionist.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru a fost primul dintre cei doi patroni care a reacționat. Finanțatorul Universității Craiova, locul 4 în clasamentul din SuperLiga, nu are pe lista obiectivelor fuziunea cu FC U Craiova, formația lui Adrian Mititelu. Omul de afaceri exclude cu vehemență o astfel de variantă.

„Nu știu nimic, nu se va pune vreodată problema. De ce ar fuziona vreodată Universitatea Craiova cu cineva? Nu se poate. Este o singură Craiovă, este Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

„Noi nu ne războim cu nimeni, alții se războiesc cu noi”

 Nu a vorbit de o fuziune, a vorbit de dorința de a fi o singură echipă în oraș. Nu luăm în calcul. Îi respectăm pe ceilalți de la noi din oraș, dar nu se pune problema de o fuziune.

Noi am deschis acționariatul, mergem pe alt drum în acest moment. Nu vrem fuziune, nici nu vrem să ne războim cu cineva. Noi nu ne războim cu nimeni, poate alții se războiesc cu noi”, a declarat Mihai Rotaru, la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, FC U Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, ocupă locul 10 în SuperLiga, cu 30 de puncte după 24 de etape. Ambele echipe susțin că sunt continuatoarea echipei istorice a Universității Craiova. Instanța i-a dat dreptate în vara anului trecut clubului condus de Mihai Rotaru.

Ce a spus Olguța Vasilescu despre fuziunea dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova

Olguța Vasilescu susține că pentru binele orașului și pentru binele suporterilor, Craiova ar trebui să aibă o singură echipă. Primarul a vorbit despre orgoliile pe care le au cei doi patroni, dar și despre cele ale suporterilor.

ADVERTISEMENT

“Eu mi-aș dori foarte mult să fie o singură echipă la Craiova. Vă spun foarte sincer, dar asperitățile sunt încă…. Mai e de lucrat la un astfel de proiect. Dar e păcat să avem două echipe în Liga 1, bunicele amândouă, când am putea să avem una foarte bună cu care să ne batem la titlu în fiecare an.

Eu mi-aș fi dorit să fie o echipă. Continuatoarea palmaresului, care să atragă suporteri la stadion. Bine, să știți că sunt foarte mulți… Universitatea Craiova este pe locul doi în România ca și număr de spectatori plătitori de bilete la fiecare meci. Deci, n-avem a ne plânge, ca să spun așa.

Cred că din punct de vedere al cetățeanului sunt mulți care rezonează cu mine când spun asta. Sigur că ar fi mult mai frumos să nu existe această tensiune de fiecare dată când joacă Craiovele. Suntem foarte orgolioși, da. Nici suporterii nu vor toți, nici patronii nu vor. E o situație complicată!”, a declarat Olguța Vasilescu, la Digi 24.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,88 este cota pentru „1 solist” la meciul Universitatea Craiova - U Cluj