Life

Mihai Șora a împlinit 106 ani. Ce tradiție păstrează de ziua de naștere

Mihai Șora își aniversează ziua de naștere. Eseistul împlinește 106 ani, luni, 7 noiembrie 2022, moment marcat printr-o imagine.
07.11.2022 | 12:35
Mihai Sora a implinit 106 ani Ce traditie pastreaza de ziua de nastere
Mihai Șora a împlinit 106 ani. Ce tradiție păstrează scriitorul de ziua de naștere. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Filozoful român a ținut să marcheze într-o notă amuzantă aniversarea sa. Scriitorul a atins o vârstă înaintată, motiv pentru care a distribuit o imagine cu un balon sub forma cifrei 6, totul fiind în spirit de glumă.

Mihai Șora a împlinit 106 ani. Ce tradiție păstrează scriitorul de ziua de naștere

Mihai Șora a făcut 106 ani. Eseistul a transmis cu această ocazie un mesaj, precizând că a păstrat o tradiție pe care a început-o în urmă cu foarte puțini ani. În stilul caracteristic, vedeta a precizat că anul viitor va merge la școală.

ADVERTISEMENT

Creatorul colecţiei Biblioteca pentru toţi şi fondatorul Grupului pentru Dialog Social s-a fotografiat cu un balon de culoare roșie. Acesta este ținut în mâini de scriitorul care în ultimii ani a devenit o emblemă a mişcării #rezist.

„Bună dimineața, copii! Dacă e luni, îl luăm pe 6 în brațe… tradiționala poză cu balon. P.S. Anul viitor intru la școală”, a scris Mihai Șora pe pagina de Facebook. 

ADVERTISEMENT

Filozoful și eseistul român a primit numeroase mesaje, urări și felicitări de la oamenii care îl urmăresc în social media. Peste 7.600 de persoane i-au transmis „La mulți ani!”.

Mihai Șora, tradiție de ziua de naștere
Mihai Șora, tradiție de ziua de naștere. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik

Cine este Mihai Șora. Are o soție foarte tânără

Mihai Șora s-a născut pe 7 noiembrie 1916, la Timișoara. Este cel de-al doilea fiul al preotului Meletie şi al Anei Şora, o familie modestă din comuna Ianova, judeţul Timiş. Născut în credință, nu s-a lepădat niciodată de Dumnezu.

ADVERTISEMENT

A studiat la Universitatea din București, în timp ce titlul de doctor în filozofie l-a obținut la Paris. A cercetat ulterior la Centre National de la Recherche Scientifique și după Revoluția din 1987 a ocupat funcția de Ministru al Învățământului.

Din anul 2014 scriitorul este căsătorit cu Luiza Palanciuc, în ciuda diferenței de vârstă de 47 de ani. Înainte de nunta cu renumita poetă, eseistă și traducătoare, Mihai Șora a fost însurat timp de 7 decenii cu Mariana.

ADVERTISEMENT

Cei doi au împreună trei copii. Prima soție a celui mai în vârstă român a încetat din viață la München, în Germania, în anul 2011, la vârsta de 94 de ani.

ADVERTISEMENT