Sport

Mihai Stoica, aliatul surpriză al lui Dan Petrescu: „Dacă ai alternative, atunci îl judeci aspru”

Mihai Stoica, managerul general al FCSB, i-a luat apărarea lui Dan Petrescu după ce CFR Cluj nu a reușit să câștige în Andorra cu Inter Club Escaldes.
28.07.2022 | 11:55
Mihai Stoica aliatul surpriza al lui Dan Petrescu Daca ai alternative atunci il judeci aspru
Relația dintre Mihai Stoica și Dan Petrescu s-a răcit foarte mult față de perioada în care cei doi lucrau împreună la Unirea Urziceni. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

CFR Cluj s-a făcut de râs în Andorra, unde a făcut doar un rezultat de egalitate și a fost condusă de o echipă de semi-profesioniști. Altădată ironic, Mihai Stoica a sărit acum în apărarea lui Dan Petrescu.

Mihai Stoica sare în apărarea lui Dan Petrescu: „Ce variante avea în afara lui Bălgrădean?”

Mihai Stoica a comentat la Orange Sport prestația dezamăgitoare a lui CFR Cluj și îl consideră pe portarul Cristi Bălgrădean principalul vinovat pentru rezultatul partidei.

ADVERTISEMENT

„Îl poți judeca în funcție de alternative. Dacă ai alternative, atunci îl judeci aspru. Dacă nu, atunci nu-l judeci aspru. Ce variante are Dan Petrescu în afara lui Bălgrădean?”, s-a întrebat retoric analistul.

Mihai Stoica e de părere că era extrem de dificil pentru CFR Cluj să se concentreze după ce a rezolvat calificarea încă din meciul tur, iar adversarul era foarte modest.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că aceste lucruri sunt foarte greu de gestionat. Nu are nici notă de meci oficial și e foarte greu să te concentrezi. Ai 3-0 în tur, e clar că te-ai calificat. Pe sintetic jucătorul se gândește să nu se accidenteze”.

Mihai Stoica, explicații pentru jocul CFR-ului: „El a fost antrenorul unei echipe de reacție, de răspuns, așteaptă adversarul să se deschidă”

Mihai Stoica e de părere că CFR Cluj nu poate să joace rolul echipei care atacă și vine peste adversar deoarece Dan Petrescu are o filosofie de joc opusă.

ADVERTISEMENT

„Lor le convenea înainte să joace cu un adversar favorit. El a fost antrenorul unei echipe de reacție, de răspuns, așteaptă ca adversarul să se deschidă. El niciodată nu a vrut să aibă posesia și să stăpânească jocul. Dacă a câștigat atâtea trofee înseamnă că știe ce are de făcut”.

Deși s-a contrat în multe rânduri cu Dan Petrescu, cu care nu mai e deloc în relații bune, Mihai Stoica e convins că CFR Cluj va reuși să se califice și în turul următor:

ADVERTISEMENT

„Eu nu cred că le pot pune probleme Shakhtyor Soligorsk. Fotbalul de acolo e slab. Frustrarea CFR-ului e și mai mare acum. La fotbal nu e ca în matematică…”.

ADVERTISEMENT