Fotbal intern

Mihai Stoica îl apără pe Andrei Vlad după gafa din FCSB – CFR Cluj 1-1: „A făcut un sezon aproape perfect!”

04.05.2021 | 10:33
Mihai Stoica il apara pe Andrei Vlad dupa gafa din FCSB  CFR Cluj 11 A facut un sezon aproape perfect
ADVERTISEMENT

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a revenit, marți noaptea, cu o nouă postare pe Facebook în care îl apără pe portarul Andrei Vlad, criticat detoată lumea pentru golul încasat în prelungirile meciului cu CFR, scor 1-1.

Stoica a recunoscut și faultul lui Șut, în suprafața de pedeapsă, asupra lui Deac, din minutul 80, dar continuă să susțină că dacă Andrei Burcă ar fi fost eliminat în minutul 17, după intervenția asupra lui Florin Tănase, în situație de ultim apărător, FCSB nu ar fi avut nicio problemă să câștige duelul cu principala contracandidată la titlu.

ADVERTISEMENT

FCSB a fost în avantaj, la Giurgiu, în înfruntarea cu liderul Ligii 1, până la ultima fază a meciului, când Burcă a egalat, cu noroc, mingea trimisă pe direcția lui Andrei Vlad schimbându-și traiectoria după ce a lovit o brazdă de pământ.

Mihai Stoica îl apără pe Andrei Vlad după gafa din FCSB – CFR 1-1

Târziu în noapte, Meme Stoica a revenit cu o analiză la rece a meciului cu CFR, a recunoscut greșeala comisă de Șut, la intervenția asupra lui Deac, a reiterat faptul că centralul Radu Petrescu trebuia să-l elimine pe Burcă, după faultul asupra lui Tănase și a intervenit în conflictul dintre suporteri și Andrei Vlad, despre care a spus că a fost un factor de echilibru pentruroș-albaștrii în acest sezon.

ADVERTISEMENT

”E evident faultul din imprudență comis de Șut asupra lui Deac, e clar penalty în favoarea CFR, doar că, dacă CFR juca din min 19 în 10, nu cred că mai ajungea prin careul nostru. Și în 11 a ajuns cam rar. Spre deloc. Accidentarea lui Miron (respect!), care ar fi jucat într-un picior dacă nu i se făcea glezna cât mingea, a fost suplinită impecabil de organizarea celor 4 apărători. Dar, când ratezi asemenea ocazii, te aștepți ca fotbalul să-ți aplice o corecție. Cam dură, totuși…

Să nu facem greșeala să-l acuzăm pe Vlad, el a făcut un sezon aproape perfect, n-a fost meci să nu aibă câteva intervenții de excepție și – până acum câteva zile – să evolueze cu o constanță nemaiîntâlnită la un portar atât de tânăr. Îmi doresc doar să jucăm la Cluj cu trofeul pe masă. Chiar dacă vor avea înainte de meci 2 puncte avans. Mi se pare că, deși problemele noastre de efectiv par insurmontabile, suntem net superiori ca joc. Dar eu sunt subiectiv”, a scris Meme Stoica pe Facebook.

ADVERTISEMENT

FCSB, fără golgheterul Florin Tănase la Botoșani

Departe de a fi fost decisiv, rezultatul întâlnirii dintre FCSB și CFR îi poziționează pe campionii României în postura de favoriți la câștigarea celui de-al patrulea titlu consecutiv.

Cele două rivale vor evolua la jumătatea acestei săptămâni, în deplasare, la Academica Clinceni, respectiv la Botoșani. „Roș-albaștrii” nu se vor baza în meciul din nordul Moldovei pe golgheterul Florin Tănase, suspendat după ce a primit a patrulea cartonaș galben în disputa cu CFR.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani nu a învins-o niciodată, pe propriul teren, pe FCSB, iar singurul succes al moldovenilor s-a consemnat în iulie 2019, 2-0 în deplasare, partida disputându-se la Pitești. Patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, speră ca joi echipa lui să o învingă pe cea a prietenului Gigi Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 5,30 este cota pentru „Rezultat meci 1”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT