Fotbal international

Mihai Stoica îl distruge pe arbitrul mexican de la semifinala CM dintre Franța și Maroc: „E mai prost decât manelele noi”

Mihai Stoica (57 de ani), managerul general al FCSB, a fost scandalizat de arbitrul de la semifinala Campionatului Mondial dintre Franța și Maroc.
15.12.2022 | 13:35
Mihai Stoica il distruge pe arbitrul mexican de la semifinala CM dintre Franta si Maroc E mai prost decat manelele noi
Maroc a cerut un penalty în minutul 27 al meciului cu Franța, refuzat de centralul mexican. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Centralul Cesar Ramos nu s-a ridicat deloc la înălțimea unei semifinale de Campionat Mondial și a făcut praf meciul dintre Franța și Maroc. Din fericire nu a influențat în mod decisiv rezultatul partidei, însă Mihai Stoica nu a putut trece cu vederea prestația sa jenantă.

Mihai Stoica îl desființează pe centralul Cesar Ramos după Franța – Maroc 2-0: „Arbitrul ăsta îi bate pe toți”

Mihai Stoica a taxat de fiecare dată greșelile de arbitraj în termeni duri, iar Campionatul Mondial din Qatar nu e o excepție.

ADVERTISEMENT

„Am văzut mulți proști la viața mea, dar arbitrul ăsta îi bate pe toți. E mai prost decât manelele noi”, a scris Mihai Stoica pe pagina lui de Facebook.

Chiar și comentatorii partidei de la TVR i-au reproșat maniera în care a condus meciul, iar alți analiști l-au criticat și au fost mult mai duri: „Nu ar trebui să arbitreze nici în liga a doua din Malta!”.

ADVERTISEMENT

Marocanii i-au reproșat că nu a acordat un penalty în minutul 27 al meciului cu Franța

Însă au fost și alte faze mult mai importante care i-au nemulțumit pe marocani. În minutul 27, africanii au cerut un penalty la o fază la Sofiane Boufal a văzut cartonașul galben pentru simulare, deși nici măcar nu a consultat sistemul VAR.

După opinia mai multor specialiști, Maroc putea primi o lovitură de pedeasă la acea fază și putea egala scorul.

ADVERTISEMENT

Theo Hernandez a preluat pe lângă Boufal, însă a călcat prost și și-a pierdut echilibrul. Mijlocașul l-a ferit pe francez, însă apoi a fost „secerat” de acesta în cădere.

Faza la care Marocul a cerut penalty în meciul cu Franța
Faza la care Marocul a cerut penalty în meciul cu Franța.

În ciuda faptului că au fost ajutați de sistemul VAR, arbitrajul a fost extrem de criticat la această ediție a Campionatului Mondial din Qatar.

ADVERTISEMENT

Wilton Sampaio, controversatul arbitru de la Franța – Anglia, ar putea conduce de la centru finala Campionatului Mondial

Extrem de contestat de către englezi după eliminarea în fața Franței, Wilton Sampaio are șanse mari să arbitreze finala Campionatului Mondial dintre Franța și Argentina. Brazilianul este unul dintre puținii „cavaleri ai fluierului” care au rămas în Qatar.

Acesta a fost criticat de englezi după ce nu a dat un fault la Saka, la faza la care Franța a reușit să marcheze golul de 2-1. Antonio Mateu Lahoz a fost trimis acasă după sfertul dintre Argentina și Olanda. La fel s-a întâmplat și cu englezul Michael Oliver.

Astfel, FIFA va alege dintre arbitru la marea finală dintre Wilton Sampaio și englezul Anthony Taylor.

ADVERTISEMENT