Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Mihai Stoichiţă a analizat Israel – România la Fanatik SuperLiga: „Poate fi un moment zero în care se naşte o echipă mare!”

Mihai Stoichiță e încrezător că naționala României poate deveni o echipă mare dacă se califică la Euro 2024 în urma meciului cu Israel.
17.11.2023 | 14:12
Mihai Stoichita a analizat Israel  Romania la Fanatik SuperLiga Poate fi un moment zero in care se naste o echipa mare
Mihai Stoichiţă a analizat Israel - România la Fanatik SuperLiga: „Poate fi un moment zero în care se naşte o echipă mare!”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță a avut o intervenție live în cea mai recentă ediție de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Directorul tehnic al FRF are mare încredere în „tricolori” și e convins că se poate naște o echipă mare după Israel – România.

Mihai Stoichiță, analiză înainte de Israel – România: „Jucătorii pot ajunge la echipe mari din Europa”

Israel – România, care se va juca în Ungaria, sâmbătă, 18 noiembrie, este meciul care îi poate califica pe „tricolori” la Euro 2024. Selecționata condusă de Edi Iordănescu are nevoie de un egal pentru a își asigura prezența la turneul final din Germania.

ADVERTISEMENT

„Edi are un optimist controlat și reușește să-i țină cu picioarele pe pământ și e foarte bine lucrul ăsta. Pentru că nu trebuie să neglijăm un Israel care a arătat foarte bine în repriza a doua cu Eleveția. Trebuie să fii circumspect la ce faci mâine și echilibrat. Să nu dai posibilitatea să marcheze ei și să speculezi orice acțiune, să ajungi repede la poarta lor.

Cred că punctul lor slab e apărarea. S-a și văzut. În rest sunt mobili, tehnici, pe faza de atac, în apărare sunt vulnerabil. Elvețienii nu au jucat extraordinar, dar au avut foarte multe faza de gol.

ADVERTISEMENT

Eu sunt convins că starea de bună, moralul bun al echipei, îi va duce să aibă mult curaj și în faza de finalizare. Când ești presat de nereușite și de un loc în clasament rău, de evoluții care n-au fost concludente, poți să greșești.

Factorul emoțional e important. Dar nu au de ce acum. Au avut meciuri bune în ultima perioadă, am jucat două meciuri proaste, dar nu am pierdut. Se întâmplă la echipele care știu fotbal.

ADVERTISEMENT

Și cred că momentul ăsta poate fi momentul de naștere al unei echipe foarte bune și un meci care să deschidă drumurile pentru campionatele importante din Europa pentru jucătorii români.

Dacă vom reuși să mergem la un turneu final bun. Nu vreau să zic ca la cel din America, e greu să te întorci în timp, erau multe valori individuiale, la multe cluburi mari din Europa, dar poate fi momentul pentru mulți jucători să ajungă la echipe importante din Europa”, a declarat Mihai Stoichiță, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Opt ani au trecut de la ultima prezență a României la un Campionat European. Se întâmpla în 2016, în Franța, când „tricolorii” au terminat Grupa A pe ultimul loc, cu un singur punct, sub țara gazdă, Elveția și Albania.

FANATIK SUPERLIGA e LIVE în fiecare luni, marți, vineri de la ora 10:30, doar pe homepage-ul FANATIK.RO. Emisiunea e ÎN PREMIERĂ pe Facebook și YouTube, de la ora 17:30. Horia Ivanovici revine cu o ediție specială duminică, 19 noiembrie, de la 10:30, după Israel – România.

Mihai Stoichiţă a analizat Israel - România la Fanatik SuperLiga: „Poate fi un moment zero în care se naşte o echipă mare!”

ADVERTISEMENT