News

Mii de oameni din Sinaia au rămas fără apă. Viiturile au avariat o coloană de alimentare

Sinaia este cea mai afectată localitate din Prahova după ploile torenţiale de la sfârșitul săptămânii trecute. Viitorile au provocat o avarie la o coloană, iar mii de oameni au rămas fără apă potabilă.
13.12.2021 | 12:38
Mii de oameni din Sinaia au ramas fara apa Viiturile au avariat o coloana de alimentare
ADVERTISEMENT

Sunt probleme cu furnizarea apei în Sinaia. Viiturile puternice produse de ploile torenţiale din weekend au colmatat zona de captare a apei a furnizorului local din Sinaia şi au avariat o conductă.

Când va fi reluată alimentarea cu apă potabilă în Sinaia

Operatorul care asigură alimentarea staţiunii a anunțat că furnizarea apei potabile a fost sistată parțial pentru a permite intervenția tehnică la locul avariei și remedierea situației. În aceste condiții, mii de oameni nu vor avea apă potabilă.

ADVERTISEMENT

„Furnizarea apei în staţiunea Sinaia a fost parţial oprită în vederea remedierii unui defect accidental semnalat pe conducta de aducţiune Valea Dorului, dar şi a procesului de colmatare la Captarea Valea Rea, provocate de fenomenele meteo extreme din ultima perioadă“, a anunţat, luni compania Hidro Prahova.

Aproximativ 2.500 de abonaţi care locuiesc în zona centrală a orașului şi în cartierele Izvor, Platou Izvor, 1 Mai şi Horia, Cloşca şi Crişan sunt afectaţi de oprirea apei.

ADVERTISEMENT

Potrivit primelor estimări ale companiei idro Prahova, reluarea furnizării apei potabile se va relua luni, în jurul orei 14:00.

Sinaia, cea mai afectată localitate din Prahova

Oraşul Sinaia este cea mai afectată localitate din judeţul Prahova de ploile torenţiale care au căzut la sfârşitul săptămânii trecute.

ADVERTISEMENT

Apa scursă de pe versanţi în urma cantităţilor mari de precipitaţii s-a infiltrat în beciuri şi a inundat curţile, iar unele zone au devenit greu accesibile.

Potrivit ISU Prahova, pe unele străzi din cartierul Platou Izvor s-au strâns aluviuni, iar canalele şi rigolele s-au înfundat şi nu au mai putut prelua debitul mare de apă.

ADVERTISEMENT

Tot la Sinaia s-a produs o surpare de mal ca urmare a eroziunii malului pârâului Dorului, chiar la limita gardului a două case. Pământul s-a prăbuşit la doi metri de locuinţe, dar nu a fost necesară evacuarea locatarilor, anunță ISU Prahova. Pompierii monitorizează în continuare situația a trei case aflate pe malul apei.

Inundații în 11 județe după ploile de săptămâna trecută

Inundațiile au afectat 33 de localități din 11 județe – Argeș, Buzău, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Maramureș, Prahova, Vâlcea și Vrancea.

Cele mai afectate au fost județele Prahova, Vrancea și Vâlcea, unde precipitațiile au produs viituri și o surpare de teren.

Peste 5.300 de gospodarii din Prahova au rămas fără energie electrică şi apă potabilă.

ADVERTISEMENT
Tags: