Sport

Mikel Arteta, încă o victorie în Premier League în fața mentorului său Pep Guardiola. Ar putea să bată recordul lui Klopp în acest sezon

Arsenal continuă să fie lider în Premier League și visează la primul titlu în 19 ani, iar de aceste rezultate profită Arteta și Saka, care au primit premiile aferente lunii martie.
01.04.2023 | 12:37
Mikel Arteta inca o victorie in Premier League in fata mentorului sau Pep Guardiola Ar putea sa bata recordul lui Klopp in acest sezon
Mikel Arteta a fost desemnat antrenorul lunii martie în Premier League, iar Bukayo Saka a obținut trofeul rezervat jucătorilor. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dacă a părăsit scena europeană, eliminată de Sporting, Arsenal a avut în martie victorii pe linie în Premier League. O serie care îi oferă un avans de 8 puncte în fața lui Manchester City. Ca și prima șansă în cursa pentru titlu, chiar dacă trupa lui Guardiola, campioana în exercițiu, are un meci mai puțin.

Arteta vizează recordul lui Jurgen Klopp, Bukayo Saka marchează o premieră

La mijloc de februarie, Arsenal ceda, 1-3, acasă, în meciul cu Manchester City. De-atunci însă, trupa lui Mikel Arteta și-a reluat parcursul de metronom și visează la primul titlu de campioană după 19 ani.

ADVERTISEMENT

S-a impus cu Aston Villa și Leicester, în finalul lunii trecute, iar apoi a bifat patru succese la rând în luna martie. Iar dacă împotriva lui Bournemouth a avut emoții, întorcând de la 0-2 pentru a se impune în minutul 90+7, în restul confruntărilor au fost victorii la pas.

Un start de lună cu un 4-0 cu Everton, apoi, după acel 3-2 amintit, un 3-0, în deplasare, contra lui Fulham. Pentru ca în ultimul joc dinaintea pauzei pentru meciurile internaționale inter-țări, să se impună cu 4-1 împotriva lui Crystal Palace.

ADVERTISEMENT

Rezultate pentru care Mikel Arteta a fost desemnat managerul lunii pentru a patra oară în acest sezon. El le-a fost preferat lui Unai Emery (Aston Villa), Roberto De Zerbi (Brighton) și Pep Guardiola (Manchester City).

Arteta este astfel la numai o lungime distanță de recordul stabilit de Jurgen Klopp. Tehnicianul lui Liverpool a primit distincția în cinci ocazii pe parcursul stagiunii 2019-2020.

ADVERTISEMENT

Și sunt șanse ca spaniolul să-l egaleze dacă ”tunarii” vor merge pe aceeași linie. Primul examen este cel cu Leeds. Partidă programată pe 1 aprilie, de la ora 17, pe propria arenă.

Și dacă Arteta este la cota 4, vedea echipei sale, Bukayo Saka, a fost ales jucătorul lunii martie pentru prima dată în carieră. Acesta a primit distincția după ce a izbutit 3 goluri și două pase decisive.

ADVERTISEMENT

El este al doilea jucător al lui Arsenal ce izbutește performanța în această stagiune. Anterior, Martin Odegaard era recompensat în lunile noiembrie și decembrie 2022.

2,08 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „Arsenal marchează peste 2,5 goluri” la meciul Arsenal – Leeds.

ADVERTISEMENT
Tags: