Sport

Milioanele arabilor fac legea. Andrei Burcă și Nicolae Stanciu, titulari la mai puțin de 48 de ore de la România – Kosovo!

Banii șeicilor joacă pe teren. Andrei Burcă și Nicolae Stanciu, reveniți de la națională, au fost titulari în Arabia Saudită la mai puțin de 48 de ore de la România - Kosovo.
14.09.2023 | 20:48
Milioanele arabilor fac legea Andrei Burca si Nicolae Stanciu titulari la mai putin de 48 de ore de la Romania  Kosovo
Andrei Burcă și Nicolae Stanciu au fost titulari la echipa de club la mai puțin de 48 de ore după România - Kosovo. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
14-09-2023
17:53

Nicolae Stanciu, titular în Al-Wehda - Damac

Nicolae Stanciu debutează joi seară în tricoul lui Damac. Revenit de la naționala României, unde a înscris un gol în partida cu Kosovo, mijlocașul a fost introdus titular de Cosmin Contra în partida cu Al-Wehda, din etapa a 6-a a campionatului Arabiei Saudite. 

La fel ca în cazul lui Andrei Burcă, Stanciu este trimis titular la echipa de club la mai puțin de 48 de ore de la ultimul meci oficial. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate transferul căpitanului naționalei României în Arabia Saudită, sub comanda fostului selecționer Cosmin Contra. 

Andrei Burcă joacă la foc automat. După ce a fost titular în ambele partide ale României din preliminariile Euro 2024, fostul fundaș de la CFR Cluj a fost introdus titular în Al-Okhdood – Al-Ittihad, în etapa a 6-a din campionatul Arabiei Saudite.

Andrei Burcă, titular la 42 de ore de la România – Kosovo!

Andrei Burcă nu are timp de respiro, după ce a semnat cu Al-Okhdood, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. Fostul fundaș al lui CFR Cluj a fost integralist în toate cele cinci partide pe care le-a prins după transferul în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Ulterior, jucătorul de 30 de ani a fost convocat de Edi Iordănescu în lotul României pentru „dubla” cu Israel (1-1) și Kosovo (2-0) din preliminariile Euro 2024. În meciul cu naționala lui Alon Hazan, Andrei Burcă a fost integralist.

Marți seară, împotriva Kosovo, fotbalistul născut la Bacău a jucat 62 de minute, fiind înlocuit de selecționer cu Răzvan Marin. Aproximativ 42 de ore mai târziu, fundașul a fost introdus titular de Jorge Mendonca, antrenorul lui Al-Okhdood , împotriva lui Al-Ittihad, formația care îl are în atac pe Karim Benzema.

ADVERTISEMENT

Andrei Burcă, pe teren la 42 de ore după România – Kosovo. Ce spune regulamentul

Andrei Burcă se află la al doilea meci oficial disputat în mai puțin de 48 de ore. După acțiunea echipei naționale, fundașul a zburat rapid în Arabia Saudită pentru meciul Al-Okhdood – Al-Ittihad.

Conform ROAF, jucătorii profesioniști, cu excepția portarului, nu pot evolua la mai puțin de 48 de ore diferență în două meciuri oficiale. De cealaltă parte, un portar are voie să fie prezent pe teren și la două jocuri oficiale în aceeași zi.

ADVERTISEMENT

Andrei Burcă a fost transferat de Al-Okhdood în vară de la CFR Cluj pentru suma de un milion de euro. În Arabia Saudită, fundașul naționalei României este coechipier cu Florin Tănase.

Fostul jucător de la FCSB a ajuns, de asemenea, la Al-Okhdood în această vară, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. Andrei Burcă a marcat deja un gol în tricoul nou-promovatei în prima ligă de fotbal a Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al lui CFR Cluj a înscris din penalty în Al-Shabab – Al-Okhdood, scor 1-1, la prima apariție a fotbalistului în tricoul arabilor. Benzema, Fabinho, Kante sau Luiz Felipe sunt doar câteva dintre starturile pe care Burcă și Tănase le înfruntă în Al-Okhdood – Al-Ittihad.

  • 1.000.000 de euro a încasat CFR Cluj de pe urma transferului lui Burcă la Al-Okhdood
  • 152 de minute a evoluat Andrei Burcă pentru România în „dubla” cu Israel și Kosovo
ADVERTISEMENT