News

Călin Donca este acuzat de evaziune fiscală. Milionarul a fost arestat preventiv

Călin Donca se află în arestul poliției. Va afla dacă va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv. Cum își păcălea urmăritorii
19.09.2023 | 15:00
Calin Donca este acuzat de evaziune fiscala Milionarul a fost arestat preventiv
Milionar celebru reţinut de DNA. Călin Donca se află în arest. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
20-09-2023
06:20

Călin Donca, arestat preventiv

„A fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru cei trei inculpaţi, respectiv Călin Donca, Ileana Buzatu şi Iulia Elena Dobre. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Toţi au contestat măsura dispusă”, a precizat Tribunalul Brașov, conform Agerpres.

Milionar celebru reţinut de DNA pentru evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat. Este vorba despre Călin Donca, omul de afaceri de 39 de ani din Brașov. El a devenit cunoscut după ce a participat la două emisiuni din România.

Milionar celebru reţinut de DNA. Călin Donca este în arest

Donca urmează să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Milionarul deține o afacere în domeniul energiei și este în top 500 cei mai bogați români.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei din Brașov, Călin Donca și soția sa ar pus bazele unui grup infracțional împreună cu alte două persoane, în anul 2021. Ei ar fi creat o criptomonedă pe care au denumit-o Solix. Milionarul își convingea urmăritorii de pe rețelele de socializare să investească în ea.

Grupul infracțional promitea că respectivii vor câștiga de 100 de ori mai mult decât investiția inițială. De altfel, Călin Donca și asociații săi ar fi deschis 17 firme prin care erau realizate tranzacții fictive, cu scopul de a ridica valoarea criptomonedelor.

ADVERTISEMENT

Mașinile de lux au fost puse sub sechestru

Însă, investitorii nu vedeau niciun ban, deoarece valorea tokenurilor nu era reală, iar banii respectivi ajungeau în conturile persoanelor din grupul infracțional. Mai mult, Brașov.net notează că firmele administrate de Donca au rambursat ilegal TVA, mărind cheltuielile deductibile.

Prin urmare, statul a fost prejudiciat. La locuința lui Călin Donca au fost organizate percheziții, luni, iar în urma acestora a fost pus sechestru pe trei mașini: BMW X 7, BMW I 7, Lamborghini Aventador.

ADVERTISEMENT

De altfel, Călin Donca este cunoscut în mediul online, în special pe rețeaua Tik-Tok, acolo unde postează filmulețe în care se laudă cu banii și mașinile scumpe pe care le deține. El nu a stat departe nici de aparițiile televizate.

A căutat celebritatea, alături de soția sa, Orianda Donca, la emisiunea „Chefi la cuţite” de la Antena 1, dar și la „Mămici de pitici, cu lipici”, difuzată la Antena Stars. „Eu am fost născut în Reșița, într-o garsonieră de 20 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Vin de la o condiție normală, iar lucrul acesta a fost și o bucurie și mi-a creat foamea să reușesc. Eram sătul de sărăcie, mâncam în fiecare zi pâine și ulei. Treptat, am făcut tot pe mâinile noastre, a fost o bucurie că am putut să facem”, povestea Călin Donca, la emisiunea „Chefi la Cuțite”.

 

 

ADVERTISEMENT