Life

Millvina Dean, ultima supraviețuitoare de pe Titanic, a murit la 97 de ani. De ce a refuzat toată viața să vadă filmul

Millvina Dean avea numai două luni atunci când Titanicul s-a scufundat, dar nu s-a uitat niciodată la filmul lui James Cameron.
03.09.2023 | 17:54
Millvina Dean ultima supravietuitoare de pe Titanic a murit la 97 de ani De ce a refuzat toata viata sa vada filmul
Ultima supraviețuitoare de pe Titanic nu a privit niciodată pelicula regizată de James Cameron. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ultima supraviețuitoare de pe Titanic s-a stins din viață la 97 de ani, dar niciodată nu s-a uitat la pelicula regizată de James Cameron. Avea doar două luni atunci când a urcat cu părinții pe nava care avea să le schimbe viața pentru totdeauna.

De ce a refuzat ultima supraviețuitoare de pe Titanic să vizioneze filmul

Titanicul s-a scufundat în urmă cu 112 ani, iar Millvina Dean a fost ultima supraviețuitoare a navei ce a ajuns la fundul Atlanticului înghețat. Avea numai două luni atunci când urcat alături de familia sa la bordul vasului.

ADVERTISEMENT

Când vaporul s-a lovit de iceberg, în aprilie 1912, ea, mama și fratele său au scăpat cu viață, însă tatăl ei nu a mai fost de găsit, fiind trecut pe lista lungă, de 1500 de persoane, a celor care și-au pierdut viața în unul dintre cele mai cunoscute dezastre maritime din istorie.

Millvina Dean s-a stins din viață în anul 2009, la vârsta de 97 de ani, iar în interviurile pe care le-a oferit de-a lungul timpului a mărturisit că până la vârsta de 8 ani nu a conștientizat prin ce a trecut atunci când era doar un bebeluș, având în vedere că nici mama ei nu era dispusă să vorbească despre tragedie.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, deși filmul Titanic, regizat de James Cameron, a fost un real succes și a devenit pelicula cu cele mai multe statuete Oscar, Millvina Dean nu a avut niciodată puterea să privească modul în care s-a produs catastrofa.

S-a gândit la tatăl ei

Gândul că pe Tiranic a murit tatăl său a împiedicat-o pe Millvina Dean să privească filmul. De altfel, femeia a mărturisit că părinții săi au ajuns dintr-un ghinion pe navă. Ei încercau să emigreze din Marea Britanie în SUA.

ADVERTISEMENT

În timp ce erau pe o altă navă, niște mineri au început protestele, iar ei au fost obligați să se mute pe Titanic. Primul care și-a dat seama că nu este în regulă a fost tatăl ei, după cum a mărturisit Millvina Dean.

Astfel, bărbatul a fugit să-și salveze copiii și soția. I-a îndemnat să urce pe punte, însă el, fiind pasager de clasa a III-a nu a fost salvat. Nici măcar trupul nu i-a fost identificat de echipele de salvare care au sosit în urma tragediei.

ADVERTISEMENT

„Pentru că aceasta este nava pe care a murit tatăl meu. Deși nu îmi amintesc nimic, nimic despre el, ar fi totuși dureros”, a declarat Millvina Dean despre motivul pentru care nu s-a uitat niciodată la filmul Titanic, citată de spynews.ro. 

ADVERTISEMENT